onsdag 5 maj 2010

Seminarium om Somalia på gång

Ögonen kliar och det kliar i halsen och näsan är täppt. Allergi eller annalkande förkylning? Symptomen är diffusa. Dessutom en av datorerna som krånglar. (Mitt eget fel?) Har inte tid med någondera.

Idag ska hela dagen ägnas åt ett seminarium om Afrikas horn dvs Somalia. Många flyktingar kommer därifrån hit till Sverige. Tanken är att alla i kommunen som kommer i kontakt med somaliska flyktingar som kommer till Borås ska få kunskap om hur situationen ser ut i Somalia och vilka det är som får uppehållstillstånd och hur deras förutsättningar är. Både UD och Migrationsverket är på plats. Förmodligen får jag göra ett kvällspass med databasen.

Det är nog tur att jag inte åkte till Stockholm och veterandagen i riksdagen. En gång om året samlas alla före detta riksdagsledamöter på riksdagen för gemenskap och för att få senaste informationen om riksdagsarbetet. Det är en namnkunnig skara personer med f d talmän och partiledare. Jag har varit med vid två tillfällen men eftersom jag fortfarande har annat att göra än att åka och roa mig och jag träffar mina före detta kollegor ändå (de som är kvar i riksdagen) så avstår jag i år. Jag tyckte dagen kring Somalia var viktigare. Som sammankallande i integrationsgruppen är det viktig kunskap att få. Så får vi se hur det blir nästa år.

Bäst att snabba på så jag inte kommer för sent. Jag har en viss tendens att komma sent jämnt. Skyller på alla sociala media som ska uppdateras innan jag kan lämna hemmet. Så jag får väl ta och Twittra och uppdatera facebook också.

Inga kommentarer: