fredag 28 maj 2010

Valtemperaturen stiger

Där fick jag stryka första meningen. Solen skiner inte längre ute. Blev upptagen och "åkte dit" på en försäljare som ville sälja plats för mitt företag på Google. Betalar för klicken. Egentligen har jag inte tid nu med mer kunder. Det är ju val snart. Fast fler inkomster innebär ju också mer pengar till kampanj. Även om jag inte kommer att lägga ner massor av pengar till min personvalskampanj. Men bäst att fräscha upp företagshemsidan. Och en liten ruta med valpropaganda får jag väl passa på att lägga in.

Dagens opinionsmätning ger ju lite vind i ryggen. (DN, SvD) Allianspartierna leder över de rödgröna och SD kommer inte in. Lite högre siffror för Folkpartiet liberalerna är dock önskvärt. Behövs förmodligen också för att Folkpartiet i Södra Älvsborg ska få en ledamot i Riksdagen. Så det finns mycket arbete kvar att göra inför valet.

Som jag alltid brukar skriva så är det den 19 september som gäller då alla har den fantastiska rättigheten i fria val att få lägga sin röst på just det parti som han och hon tycker bäst om. Den allmänna och lika rösträtten är något som är värt att påminna om. Opinionsmätning är alltid resultat av ett fåtal personers åsikter. Och mätningarna varierar mellan de olika instituten. Skillnaden mot tidigare är dock att alliansen har tagit ledningen i flera av mätningarna. Kan det bero på att allianspartierna mer har fått ut vad man gjort under de fyra åren. Att fler människor fått mer kvar i plånboken och att det kanske inte var så illa med att de som var långtidssjuka fick en prövning om de kunde bidraga med något. (Intervju i Sveriges Radio P1) Att Sverige klarat sig relativt bra jämfört med andra länder under finanskrisen.

Som sagt. Vi har en fantastisk rättighet. Att få rösta i fria val. Och alla röster är lika mycket värda. Det är en rättighet vi ska se till att vi utnyttjar. Utan att vi behöver gå så långt som i Tjeckien där man delar ut gratis öl om man går och röstar. Alkohol och rösträtt hör verkligen inte ihop. Hoppas i alla fall att man röstar först och dricker ölen sedan så att man vet vad man gör. (SvD)

Inga kommentarer: