måndag 31 maj 2010

Helg med många möten – med människor

En intensiv helg är till ända. En härlig blandning både när det gäller väder och när det gäller händelser. Massor av möten med människor.

En torgutdelning med flygblad som handlar om fler återvinningsstationer i Borås blev bortregnad. Men en lunch med Företagarna och invigning av Hässlefesten, då regnet höll upp, kompenserade det hela.

Dessutom var det kampanj på Hässle torg på lördagen i samband med månadens loppmarknad. och Hässlefesten. En hel del kampanjmaterial bytte ägare. Delade även ut ett stort antal egna kampanjvisitkort.

Efter några timmar i ömsom regn och ömsom sol bar det iväg till Lysekil och årets tennisläger med tjejerna (fast vi är nog överåriga tjejer nu) från Sandared. Två timmars träning i går och två idag känns i kroppen. Igår blåste det rejält men solen sken. Blåst är väl inte det perfekta tennisvädret men vad gör väl det i glada kompisars lag. Idag var det perfekt väder. Sol och nästan vindstilla. Lite synd att jag hade bråttom hem för att vara med på avslutningen av Hässlefesten i kyrkan. Som före detta ambassadör för Hässleholmen hade jag blivit tillfrågad att säga några ord med anledning av att Hässlefesten firade 30 år.

Hässleholmen är ett område där det bor 30-40 olika nationaliteter och ett område där det finns många människor som inte har jobb. Ett så kallat utanförskapsområde. Men som många gemensamt jobbar för att förändra. Både för att fler ska få ett jobb men också för att skapa gemenskap och höja områdets image. Hässlefesten är ett sätt att skapa gemenskap.

Det har som sagt varit en intensiv helg. Som nu redan gått över till en ny lika intensiv vecka. Skatteverket i Stockholm på onsdag. Fixa färdigt databasen. Få ordning på min bokföring som jag fått problem med när jag fick ladda om datorn. Och mycket mer.


 

Inga kommentarer: