onsdag 25 juli 2007

Skärpt asylpolitik på fel grunder?

Idag skriver SvD att det beslut från Migrationsöverdomstolen som Migrationsverket använder som riktmärke när det gäller Irak-flyktingar gällde en person som var grovt kriminellt belastad. Det framgår tydligen också av domen. (SvD)

Att kriminella, som inte är svenska medborgare avvisas eller utvisas har jag inget emot. Så länge som de inte föreligger någon direkt risk för deras liv.

Men att låta till exempel barnfamiljer straffas med samma öde tycker inte jag är rimligt.
Det är farligt i Irak, så farligt att Migrationsverket inte själva vågar åka dit när de ska någon dit.

Visst, jag kan hålla med dem som säger att Sverige inte ska ta emot alla flyktingar. Och att andra länder måste ta ett mycket större ansvar. Men de som nu tagit sig hit måste vi ändå se till att de får ett värdigt mottagande och inte behöver åka tillbaka till krigets Irak. Att vi haft en urusel integrationspolitik ska inte redan svårt drabbade människor få lida för. Det är annat vi ska åtgärda i stället för att mota bort dem som söker skydd i vårt land.

Men som vanligt så väljer Migrationsverket att tolka lagar och beslut så att de hellre fäller än friar. Det borde vara tvärtom.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du är som de flesta politiker du har ingen aning om vad du talar om. Är det Iran eller Irak du talar om, vet du det själv?

Anne-Marie Ekström sa...

Tack för påpekandet. Jag har nu rättat till Irak. Men även situationen i Iran är farlig för många. Särskilt kvinnor.

Anonym sa...

Ännu ett bevis på att folkpartiet inte är för en ansvarig invandringspolitik..!!! länge leve sverigedemokraterna.se

Alla delar av irak är inte oroliga! 80 % av svenska folket vill återsända irakier börja nu!!!!!!!!!