söndag 22 juli 2007

Diverse om Borås och övriga världen

Idag har Borås hamnat på förstasidan i riksmedia av flera orsaker. Men inte särskilt positiva händelser.

Det handlar det om den snöpliga förlusten för Elfsborg mot Djurgården. Även om jag inte såg matchen så erkänner till och med DN att Elfsborg var bäst större delen av matchen. SvD håller väl med tror jag. Hoppas det går bättre på onsdag när det är Champion league matchen mot Linfield. Den matchen går förresten på web-TV.

Även om det kan gå hett till bland supportrar även i Sverige så tog förhoppningsvis inte Djurgårdssuportrarna till eldvapen för att fira vinsten som irakierna gjorde i Bagdad när Irak vunnit över Vietnam i en landskamp. Tre dog och femtio skadades. (SvD) Situationen i Irak, på gränsen till inbördeskrig, gör väl att varje glädjeämne måste firas stort. Men det är väl onödigt att döda fler människor. Det dör tillräckligt många varje dag i olika former av attentat.

Tillbaka till Borås. Storknallen i köpcentret Knalleland har brunnit idag på morgonen. (DN, SvD)Förmodligen var branden anlagd. Som tur var är ingen skadad och det verkar också som om räddningstjänsten lyckats begränsa branden så att den inte spred sig till alla de affärer som finns där. (Radio sjuhärad) Den affär där branden började, Ekohallen, är en av Borås billigaste affärer. Där kan man köpa det mesta till ett mycket bra pris. Hoppas att inte branden ställt till allt för mycket.

En sak till om Borås. Jag instämmer i kritiken att vissa byggnader bord fräschas upp i Borås innerstad. Kommunen, och privata personer och företag, har satsat rejält med pengar för att göra Borås innerstad vacker och attraktiv. Då måste också andra enskilda fastighetsägare ta sitt ansvar och åtgärda skavanker. Ibland kan bara lite målarfärg göra under. Bilden i BT talar sitt eget språk.

Från Borås ut i världen.

Som väntat fick Indien sin kvinnliga president. (DN) Även om valet var kontroversiellt så är det positivt att ett land som Indien där man har långt kvar till jämställdhet får en kvinnlig president. År 2003 var jag där tillsammans med fem andra riksdagsledamöter, kvinnor, från olika partier. Bland annat fick vi en inblick i kvinnornas situation. Den bild vi fick stämmer väl överens med den som SvD skriver om idag. Här finns en tidigare blogg där jag skrivit mer om Indienbesöket.

Till sist. Även om det är varmt idag så kan jag inte låt bli att få föraningar om att det kommer en höst. Ett tydligt tecken är när rönnbären börjar mogna. De är inte riktigt mogna ännu men på god väg. Här en bild från min egen rönn.

Nu tänker jag vara ute resten av dagen. Tills det blir oväder. (SvD, DN)Även om risken för att det ska bli så illa som i södra Sverige här inte verkar överhängande. Men man vet aldrig. Häromdagen när det åskade som allra värst på många håll så klarade sig Borås utan en enda knall.

Inga kommentarer: