söndag 15 juli 2007

Hemma igen från Orust

Nu är jag hemma igen efter en dryg vecka på Orust i hyrd stuga. Mycket regn och rusk och riktiga skyfall ibland men faktiskt också en del solglimtar. Idag när vi åkte hem var det som allra bäst väder.
Men som sagt. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Även om jag var hemma i Borås över en dag och inte kunde hålla mig borta från datorn har det gått riktigt bra att vara datalös. Det finns mycket att upptäcka i naturen och att umgås med barnbarnen är en härlig avkoppling trots att det ibland blir lite väl höga ljudnivåer.

Vi har hunnit med både Nordens Ark och Akvarellmuseet i Skärhamn. Plus krabbfiske och blåbärsplockning. Dessutom gick jag en dag runt ön Lyr. (Finns till och med på Wikipedia) En vandring på ca en mil genom en ö som sägs vara ett Bohuslän i miniatyr.


Med blommor, havsutsikt och ormsnår. Bilderna är därifrån. Med utsikt mot öppet hav och Jungfru Marie Nycklar (tror jag). Tyvärr missade jag åreta bild på en tjock huggorm som låg i solen. Den låg på säkert avstånd nere i ett dike. Men tyvärr blev den rädd när jag knäppte på kameran så jag fick bara med svansspetsen.

Helt bortkopplad från omvärlden har jag dock inte varit utan sett nyheter och följt alla utspel i Almedalen och annat som hänt i världen. Men jag återkommer till det världsliga. Nu får jag väl sätta fart och packa upp. Och passa på att njuta av det vackra väder som är på ingång.

Inga kommentarer: