torsdag 5 juli 2007

Årets julklapp och tennis och så väder förstås


Trots regn har jag haft tre underbara dagar med barnbarnet. Det kom rejäla skurar när vi var i Djurparken igår men med paraply och regnkläder är allt möjligt. Det är som man säger Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Men när kommer det vackra vädret? SMHI lovar ingen bättring de närmaste dygnen i alla fall. (DN)

För det är väl sommar. På SvD hittade jag att ett varuhus i London gjort lista på vad som blir årets juklapp. Transformers ligger visst etta. Vad nu transformers är. Något robotaktigt verkar det vara som kan omvandla en robot till en lastbil.

Men jag håller mig nog borta från juklappsdrömmar ännu några månader. Det blir väl som vanligt veckan innan jul som jag handlar julklapparna. Jag håller mig kvar i sommaren i stället.

Stora tennisturneringar hör sommaren till. Den största bland dem alla är självklart Wimbledon. Det finns många härliga minnen från matcher jag sett. Dock aldrig i verkligheten.

Den jag minns mest, och kanske alla andra också, var Björn Borgs maratonmatch mot John McEnroe 1980. Att jag särskilt minns den var att vi skulle ha avskedsfest med våra grannar innan vi flyttade till Borås. Och festen skulle börja efter matchen. Det höll på att aldrig bli någon fest.

Mer om den matchten finns för övrigt att läsa bland annat på Wikipedia.

Det som idag rapporteras från turneringen är inte själva spelet på banan utan det spelet vid sidan av mellan spanjoren Nadal och Robert Söderling. (SvD) Jag har inte sett matchen och kan egentligen inte döma vem som har rätt eller fel. Men oavsett det tycker jag att det är trist när det inte är det sportsliga som bedöms utan det osportsliga.

Fast jag undrar förresten hur våra söndagskvällsmatcher på tennisbanan i Sandared skulle bedömas i detta avseende. Där kan vi ägna oss rätt mycket åt psykning av varandra. Men det är på ett helt annat plan och roligt har vi i alla fall och gläds åt en rolig boll oavsett vem som vinner den.

Ibland saknar jag riksdagslivet. Ibland gör jag det inte. Jag saknar inte tidiga morgnar på tåget men jag saknar mycket den politiska debatten.

Det jag känner att jag saknar nu är att inte åka till Gotland och den politiska veckan i Almedalen som börjar på söndag. Den blandning av politik, gemenskap och sol som finns där hittar man ingen annan stans. Men det kommer väl fler år.

PS. Hittad just vad Transformers är. En film där goda och onda robotar krigar mot varandra. Av rescensionen att döma i SvD så är det helt klart ingen film för mig. Jag håller mig nog till något mindre våldsamma varianter. Morden i Midsommer och Miss Marple på TV får räcka för mig. Och när jag går på bio vill jag se något roligt.

Inga kommentarer: