tisdag 17 juli 2007

Oväder, kidnappning och sexturism

Bäst att skriva några rader innan ovädret brakar löst. Det ska tydligen bli riktig åska. Så mycket så att SMHI gått ut med klass 1-varning. Och då ser jag till att datorn är rejält urkopplad.

Jag har skrivit en del om barn som far illa. Jag har svårt att acceptera att barn behandlas illa.

Det kan vara av föräldrar som inte ger barnen den omsorg de borde eller till och med förgriper sig sexuellt på dem. Eller låter barnen komma i kläm vid en skilsmässa.
Det kan också vara barn som far illa av krig eller svält. Eller som inte ses i en asylprocess. De apatiska barnen var ett tydligt exempel.
Det kan vara barn som utsätts för pedofiler som tror att barn vill ha sex med dem eller blir sexuellt utnyttjade för att dessa ska ha barnporr att titta på.

Många barn klarar sig trots hårda förhållanden bra i fortsättningen i livet och klarar av att hantera de trauman som en svår barndom fört med sig. Även om de inte fått hjälp att bearbeta dem.

Men det är inte alla som gör det vilket kan resultera i att de själva begår övergrepp. Barn som varit med i krig och sett nära och kära misshandlas, våldtas eller dödas bär med sig trauman som senare i livet kan innebära att de slår in på den kriminella banan. Det behöver inte vara så men när det saknas andra alternativ så är det möjlighet.

Kidnappade och misshandlade sin pappa
Ett annat alternativ är att göra som den man gjorde som kidnappade sin pappa på 70-årsdagen och misshandlade honom som "present" på dennes 70-års dag. Som "tack" för illa behandling under många år. Jag förmodar att denna behandling pågått sedan barndomen. (SvD)
Påpekas bör att jag inte har mycket till övers för hämndaktioner och således självklart tycker att tillvägagångssättet är fel.

E-postadress för att anmäla sexturister
En annan nyhet som gäller barn och övergrepp bland dagens nyheter är att svenskar som ser någon utnyttja barn sexuellt när de är på semester i Thailand ska kunna anmäla detta via en e-postadress. Det är jättebra. Hoppas bara att det också utnyttjas. (SvD)

Hur många som är på semester gör sig besväret att kolla ambassadens hemsida för att leta e-postadress? Svensken är väl ofta sig själv nog.
Telefonnummer eller SMS-nummer kanske skulle göra det enklare. Telefon har de flesta med sig men inte alla surfar (på Internet) på semestern.

Varför inte samarbeta med researrangörerna? De kunde väl tillhandahålla både e-postadress och telefonnummer. Det borde väl ligga i seriösa resebolags intresse att deras resor inte utnyttjas av pedofiler.
Här är i alla fall e-postadressen mm.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rent häpnadsväckande kommentarer du lämnar. Men med enfald kan mycket tyckas syns det.

Lisalill sa...

Tack för ett bra inlägg!

Jag välkomnar hemsidan där barnsexhandeln kan anmälas direkt på plats. Dessa vidriga brott måste bekämpas och vartefter brotten utreds kommer vi hitta fler vägar.
Bra tänkt med telefon och resebolagens intressen.
MVH./ Lisalill