måndag 23 juli 2007

Berusade barn och berusad mormor eller farmor

Var tvungen att ta en liten paus i röjet. Fantastiskt vad jag hittar när jag går igenom skåpen. Men mycket slänger jag. Numera har jag kommit på att sortera soporna hemma i olika påsar i stället för att slänga allt i en. Så jag slipper springa som en yr höna på återvinningscentralen mellan brännbart, icke brännbart och farligt.

Det som bland annat fick mig att skriva några kommentarer var när jag läste att en mormor eller om det var farmor sätter sig i bilen och skjutsar barnbarn till skolan, efter att ha druckit två flaskor vin på egen hand två timmar innan. (BT, DN)
Exakt hur det har gått till framgår väl inte av artikeln. Hur länge det tagit att dricka flaskorna. Omdömeslöst är det onekligen i alla fall. Men efter två flaskor vin försvinner väl omdömet.

Många tror dock att alkoholen går snabbare ur kroppen än den gör och sätter sig i bilen dagen efter en blöt fest. Med fara för andra. Jag har skrivit om det förr. Jag gör det igen. Inför alkolås i alla nya bilar.

Jag hoppas att barnbarnet inte tagit någon skada och att kvinnan får hjälp, inte bara straff, om det nu är så att hon har alkoholproblem, vilket inte framgår av artiklarna. Men att dricka två flaskor vin på egen hand vittnar om att allt inte står rätt till. Som tur är verkar ingen person kommit till skada.

Det är inte bara mormödrar som berusar sig. I Danmark har 10-13 åringar blivit så berusade av sprit eller narkotika att inte ens deras föräldrar kunnat hantera dem utan de fick sova ruset av sig i finkan. (DN) Det är skrämmande när så unga berusar sig med droger. Det kunde ha hänt här hemma i Sverige också.
Det är otroligt viktigt att samhället på alla sätt jobbar för att motverka att unga börjar nyttja alkohol och andra droger.

Dags att återgå till röjet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett sånt fantastiskt menlöst och intetsägande inlägg.

Grattis!