fredag 8 juli 2011

Uppbrottsstämning i Almedalen

Nu börjar gatorna bli tomma i Visby och arrangemangstälten plockas ner. Baren vid Donners plats är nästan tom. Uppbrottsstämning kan man väl säga. Ändå är det tre partiledartal som återstår. Idag ska Håkan Juholt (S) gå på den röda “catwalken” ut bland folket. Alltså lite annorlunda scen idag.

Annars har dagen varit ganska lugn. Började med ett frukostseminarium om utveckling av miljonprogramsområden. Intressanta exempel från Södertälje, Malmö och Nacka presenterades. Det handlar både om att rusta upp området fysiskt och om att “upprusta” de individer som bor där. Till exempel engagera ungdomar i att ta del av upprustningen. Något annat man talade om var hur viktigt det var med en bra skola på området. I Borås lägger man ner skolan på Norrby. Tycker fortfarande att det var fel beslut.

Det finns säkert inspiration att hämta när nu Borås ska ta sig an Hässleholmen och Norrby.

Dagens andra seminarium handlade om ny infrastruktur kring opinionsbildning. Det vill säga sociala medier som bloggar, twitter mm.

På seminariet satt de flesta med mobiltelefoner i handen. Var nog bara de redan frälsta som fanns där. Man kan prata hur mycket som helst om sociala medier och hur man ska länka mm. Den största utmaningen är dock att få fler medborgare att överhuvudtaget använda sociala medier och läsa bloggar. Jag tror inte att Internet-användandet är så stort som de riktiga “data-nördarna” tror. Jag har många vittnesmål kring detta.

Opinionsbildning måste ske både via “gammelmedia” och sociala medier. Men gärna samverkan.

Solen har återkommit och just nu diskuteras “ko-produktion” på bloggplatsen. I väntan på talet ger jag mig ut och letar reda på en hamburgare eller så. Har visst bara ätit hallonpaj och glass idag. Det sistnämnda med trevligt sällskap.

Inga kommentarer: