lördag 16 juli 2011

Egentligen inte så mycket att skriva om

Har hållit mig borta från bloggen en hel veckan nu. Finns egentligen inte så mycket att skriva om. Att jag tagit itu med min plan att städa rum för rum ordentligt är inte mycket att påpeka. Inte heller att regnet öser ner med jämna mellanrum. Även om himlen just ikväll är ovanligt blå. Inte ett moln syns på himlen. Jordgubbarna smakar inte heller illa.

Men solen når inte fram till mellanrummet mellan träden som densolnedgång gjorde för några veckor sedan. Och koltrasten har tystnat. Går vi månne mot mörkare tider? Men än så länge är kvällarna ljusa och ikväll kan jag sitta ute och skriva samtidigt som jag mumsar jordgubbar.

Tänker nog ligga lågt någon vecka till. Läsa deckare och ta det lugnt. Och inte tycka för mycket. Tids nog blir det dags att ha åsikter. Fast ska jag vara ärlig. Även om det är sommar och lättjefulla tider så kan jag nog inte låta bli att tycka om både det ena och det andra. Som att damlandslaget i fotboll tog brons. Tycker jag är bra. Att min telefon fortfarande lägger av bara så där. Tycker jag är mindre bra. Och inte ids jag ringa till Telia. Telefonen startar ju om av sig själv. Men det tar en halvtimme. När jag kom hem från Almedalsveckan fick jag själv starta om hela rasket.

Laddar inför en intensiv höst. Och funderar över hur jag kan få ett liv både med politik och jobb att gå ihop. Hoppas vi kommer igång med att jobba med medborgardialog ordentligt. Men nu slutar jag och återgår till min deckare. Mons Kallentofts “Den femte årstiden”. Värd att läsas. Handlar om mäns våld mot kvinnor och den värld som en del unga flickor och kvinnor tvingas leva i. Kvinnor och flickor som tvingas leva i prostitution och utnyttjas av “vanliga” män. Något som händer i verkliga livet. Många gånger kommer flickorna från öststater. Länder som de tvingas återvända till om någon prostitutionshärva löses upp. Utan stöd och utan hjälp och förmodligen utstötta i sina egna familjer, om de har några. Att kvinnorna som utnyttjas ska få stanna kvar vill jag minnas att riksdagen en gång har fattat beslut om. Här finns mitt inlägg i debatten. Återkommer nog till detta.Idag skulle jag inte tycka så mycket.

1 kommentar:

Telia kundservice sa...

Hej.

Jag heter Thomas och arbetar på Telias kundservice.

Utan att veta vad du har för telefon är det dessvärre svårt att ge dig ett bra svar här i bloggen.

Generellt, som ett första steg i felsökningen kring att din telefon startar om sig, skulle jag rekommendera att du provar att byta sim-kort. Jag hade själv problem med att en av mina äldre telefoner startade om sig och för mig var det sim-kortet som var 'boven i dramat'.

Eftersom du nämner i ditt inlägg att din tid inte riktigt räcker till för att ringa till oss på kundservice så vill jag bara tipsa om att du även kan komma i kontakt med oss genom e-post.

Samtliga kontaktvägar hittar du på länken nedan:
http://www.telia.se/privat/kundservice/kontaktatelia/

Med vänliga hälsningar
Thomas Lindmark
Telia Kundservice