torsdag 7 juli 2011

Solen tillbaka och apatiska barn

Äntligen har solen kommit på riktigt och mössa och vantar kan läggas åt sidan. Ja. Jag hade ju inte med dem.

Tog en sovmorgon idag.Men hamnade på H12 på väg till planerat seminarium på intervju med integrationsminister Erik Ullenhag(FP). Min mentor en gång i tiden. Lagom för att höra honom prata om en fritidspolitiker problem. Att samtidigt arbeta heltid och vara med i fullmäktige och kanske någon nämnd och lokalt partiarbete. Och dessutom bli uppringd av medborgare kanske när man umgås med sina barn. Viktigt att ta den diskussionen hur politiken ska se ut i framtiden.

Dessutom talade han om att nu är den största förändringen inom integrationspolitiken på 25 år på gång. Med ny introduktion av nyanlända med fokus på arbete med mera. Dessutom påpekade han hur viktigt det är att tala om att det är mångkulturellt vi vill ha, Inte mångkulturalistiskt. Det sistnämnda handlar om att man ska särlagstifta. Det är inte aktuellt.

Sedan var det diskussion om mänskliga rättigheter, arrangerad av Västra Götalandsregionen. Kristina Grapenholm, vice ordförande i rättighetskommittén i Västra Götalands regionen, deltog i debatten. Rättighetskommittén jobbar med diskrimineringsfrågor och är pionjär i landet på detta. Finns nog orsak att återkomma till detta.

Det anmärkningsvärda uttalandet i debatten stod Lars Stjernkvist för då han berättade att han läst Gellert Tamas bok om de Apatiska barnen. Efter att ha läst boken började han ifrågasätta om allt gått rätt till ur socialdemokratisk synvinkel. Ifrågasatt har jag gjort länge. Ända sedan 2005 när frågan var aktuell. Mycket övrigt fanns att önska då. Ifrågasättande om trovärdighet och påstående om fusk. Glad att någon från den sidan fått upp ögonen för hur frågan hanterades. Inte för att jag tror att man kommer att reda ut vad som hände. Men ändå bra att någon reagerat.

Nu snart dags för kvällens Almedalstal. Idag Maud OLofsson (C) som håller sitt sista tal.

Inga kommentarer: