torsdag 3 mars 2011

Socialt företagande och Davis Cup mm

Efter att ha levt i en preliminär tillvaro där mycket har varit flytande börjar tillvaron ta form. Lite i alla fall. Inte för att jag vet hur länge jag ska vara arbetande ordförande i Coompanion eller om jag ska ha kurs i slutet av mars men just nu har jag fullt upp.

Det finns ett otal frågor att lösa när det gäller socialt företagande. Allt från mer konkreta lösbara frågor som att hitta lokaler och anställa ny projektledare till att ändra lagstiftning för att göra det möjligt att starta sociala företag.

Alla pratar om hur viktigt det är att komma ut på arbetsmarknaden men reglerna gör det inte alltid så lätt. Man kan inte vara med och bilda ett socialt företag i form av ekonomisk förening och själv vara medlem och sitta i styrelsen om man har aktivitetsstöd. Tanken med ett socialt företag är att de som har svårt att komma ut på arbetsmarknaden ska kunna gå samman om en affärsidé och starta en ekonomisk förening där var och en blir medlem. Även ett företag som bygger på den tanken ska fungera som vilket företag som helst men de som finns i företaget behöver extra stöd i början. Så fort som du blir medlem förlorar du ett eventuellt aktivitetsstöd. Särskilt en person som varit långt borta från arbetsmarknaden behöver ha trygghet. Här behövs en ändring.

Återstår att se vad som händer med lokaler och nyanställningar. Det mest aktuella nu är att förbereda kurs i nästa vecka och leva vidare i Davis-Cup yran. Efter en jättetrevlig middag igår kväll så är det lottning idag och i morgon sätter spelet igång. Ska bli kul.

Och ikväll är det framtidsvisioner med BoråsBorås.

Nu dags för lite databasförberedelser innan det är dags för lottning.

Inga kommentarer: