fredag 4 mars 2011

Välkomnar överenskommelse om migrationspolitiken

Gårdagens besked att Folkpartiet och alliansen gjort upp med Miljöpartiet kring migrationsfrågor är varmt välkomnat av mig. Folkpartiet har länge drivit på att barn som är gömda ska få gå i skolan. En rättighet som barn har enligt barnkonventionen. Och barnkonventionen måste ju gälla alla barn oavsett varifrån de kommer. Likaså är det självklart att alla människor som behöver vård ska få det. (SvD, DN)

Det viktigaste är dock att man får en rättssäker asylprocess så att de som får sitt ärende prövat får det på ett rättssäkert sätt. Då blir också antalet människor som går under jorden färre. Ingen väljer att gömma sig, med allt vad det innebär, om man känner att det är tryggt att återvända till sitt hemland. Den som gömmer sig måste hela tiden lita till andra människors välvilja och vara rädda att bli upptäckta. Att leva i den osäkerheten väljer man inte om man inte verkligen känner rädsla för att återvända till hemlandet.

Att kunna komma till Sverige för att söka arbete är också viktigt. Sverige kommer att behöva arbetskraft. Likaså behöver vi fler företagare och enligt överenskommelsen ska det bli lättare att kunna komma hit och starta företag.

De partier som står utanför överenskommelsen har naturligtvis reagerat. Av olika orsaker förstås. SD inser att överenskommelsen gör det svårare för dem att fälla regeringen i migrationsfrågor. Sossarna gillar inte arbetskraftsinvandring. Facket kan ju förlora inflytande. Vänstern mest irriterad för att MP lierat sig med alliansen. (SvD)

De må gnälla bäst de vill. Jag känner att vi är på rätt väg när det gäller migrationspolitiken. Jag vill ha ett öppet och ett samhälle med mångfald. Sedan återstår en hel del att göra när det gäller integrationen men där är vi också på god väg.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

är inte begreppet papperslösa flyktingar missvisande? Det är väl bara en omskrivning av illegala invandrare? Om jag fattar rätt så ser processen ut så här:

1. Åk till Sverige
2. Strunta i att söka asyl (eller sök, om du får avslag vägrar du att lämna landet)
3. Grattis! Du har nu full rätt till skola och sjukvård (och att starta företag stod det i tidningen, men det kan väl bara inte vara sant?)

Det här förslaget innebär väl i princip att vi har fri invandring? Att vi i Sverige behöver arbetskraft må vara sant. Dock träffar jag många Somaliska familjer i mitt arbete som läkare. Jag är övertygad om att det kommer att ta genrationer innan dessa människor kan bidra till sammhället. Steget från analfabetism och totalt ointresse för integration till bidragande medborgare är gigantiskt. Det kommer att ta generationer.

Jag föreslår att ni inom centern jobbar vidare med följande viktiga frågor:
* Full rätt till pension för illegala invandrare över 65 år
* Rösträtt till illegala invandrare
* Bostadsbidrag till illegala invandrare

MVH
Stefan

Anonym sa...

Trälare och Träpatroner!

Det gamla klassamhället är tillbaka med full kraft.

Det nya Adelns folk behöver varken jobba eller tänka på egen försörjning allt medans dom åtnjuter samhällets alla sociala förmåner.

Det hårt kuvade folket knyter näven i det tysta men inom tid skall även de stora massorna vakna och säga - Stopp det är nog nu

Petter Bengtson sa...

Idiotiska svenska politiker.
Ja, ni lever helt klart i en dromvarld Anne-Marie.

Kan du forklara for mig varfor detta skulle funka i Sverige - andra EU lander har provat detsamma betraffande den underbara mangkulturen och alla har misslyckats katastrofalt.

Harav nu att ALLA andra EU lander kraftigt begransar invandringen.

Fakta fran Europa ar;

Det genereras inte pengar att ta in flyktingar, i viss man invandrare(mark skillnad pa invandrare resp flykting), utan kostar stora summor.

Det storsta problemet ar att kulturer vitt skillda fran vasterlandsk INTE vill integrera sig - kvittar vad regeringar gor det funkar INTE.

Stora slitningar mellan vasterlandsk befolkningen och icke vasterlandsk, ju mer skillnad i kultur ju storre slitning.

Okad brottslighet, stor dessutom - kolla fakta fran DK, UK, Tyskland Frankrike.

KAn du nu som politiker forklara varfor detta skulle funka battre i Sverige - ingen har hittills kunnat gora detta.
Det ar endast ett standigt ljugande och gommande av fakta fran Svenska politiker.

Och kom INTE med det vanliga dravlet att Sverige ar och har alltid varit ett invandrarland - visst sant men genom tiderna kom de mestadels fran naromraden/Europa. Dagens problemetik kommer fran att blanda vitt skillda kulturer - sa snalla inga daliga forklaringar nu, vi ar inte smabarn.

Anonym sa...

Hur ska gömda barn kunna gå i skolan? Ska det finnas gömda skolor som vissa myndigheter inte känner till? Då de illegala invandrarna inte har rätt att befinna sig i landet och ska avvisas så utgår jag från att polisen skulle stå och vänta utanför skolan då de gömda föräldrarna kommer för att lämna sina gömda barn. Vi måste alltså starta gömda skolor som inte polisen känner till!