lördag 19 mars 2011

Första dagen på kommunalt riksmöte

Så har då en intressant dag gått till ända på Folkpartiets riksmöte. Jan Björklund höll ett tal som handlade mycket om det som händer i världen idag. Han talade om hur viktigt det är att vi inte stöder diktaturer men demokratier och demokratirörelser. I samband med detta gick Folkpartiet ut och krävde att vi inte ska sälja vapen till diktaturer. (SvD). Barns situation är en annan viktig fråga. Hur barn som omhändertas hanteras? I allra högsta grad aktuellt i Sjuhärad. (BT) . Barnen får inte fara illa. Samhället har ett ansvar att verkligen utreda så långt det någonsin går så att barns bästa alltid blir det som avgör. Det måste vara barnexperter som utreder barn. Självklart tog Jan Björklund upp en rad andra frågor. Hela talet finns här.

Vår jämställdhetsminister talade om kvinnors roll i världen. Att vi inte får glömma det. Hon skickade också ut en brandfackla, tror jag, om att diskussionen om kvotering av föräldraförsäkring skymmer sikten för många andra viktiga jämställdhetsfrågor. Jag håller med. Det handlar om att erbjuda nattöppna dagis och en rad andra frågor. Nyamkos tal finns här.

Efter en intressant debatt där bland a nnat P G Gyllenhammar och Cecilia Malmström deltog avslutades dagen med ett inspirerande tal av Anders Johnson om invandrares betydelse för det svenska näringslivet och samhällets utveckling.

Nu dags att förbereda kvällspasset. Middag och dans.

Inga kommentarer: