måndag 21 mars 2011

Sverigedemokraterna förnekar sig inte

Tänkte nog egentligen lämna datorn men så hittade jag en artikel i DN om vad Sverigedemokraterna vill ändra på i Sverige.

Jag blir mörkrädd när jag läser om den människosyn man har. Det framgår så tydligt att samma regler inte ska gälla för dem som kommit hit från andra länder som ska gälla för svenskfödda.

För det första är det märkligt att ett parti som så hårt värnar familjen tvingar familjer, även med barn, att leva från varandra kanske under många år på grund av att den part som finns här inte har tillräcklig försörjning eller att han eller hon inte kan betala en “grundavgift” på över 40000. Det finns många svenskar som inte skulle kunna ställa upp med den summan. Att etablera sig i det nya landet blir inte lättare om man samtidigt ska vara orolig för sin familj som kanske flytt till ett annat land. Att flytta till den andra eller de andra i familjen är ofta inte en möjlighet. Särskilt inte om dessa bor i ett flyktingläger någon annan stans i världen. Och varför ska man betala extra när man jobbar och betalar skatt.

Att man inte får bli kär innan man fyllt 24 år är ett annat förslag. Åtminstone inte bo ihop om den ena parten kommer från något annat land. Helt absurt. Svenskar har rätt att gifta sig vid 18 år. Varför ska andra regler gälla för personer med annan bakgrund.

Sedan måste det vara oerhört förnedrande om man jobbar och betalar skatt i Sverige att varje år ifrågasättas. Alla ska omprövas varje år under tio år innan man kan få svenskt medborgarskap. Jag lärde mig i helgen att om man inte redan från början bestämmer sig för att man vill stanna så blir integrationen svårare. Man ska inte leva med “två koffertar i hallen”.

Om människor ska lyckas och må bra i sitt nya hemland kan det också vara avgörande att kunna besöka sina nära och kära i sitt gamla hemland om det är möjligt. Har sett på nära håll hur viktigt det är.

Att man ska ha vissa svenska kunskaper för att bli svensk medborgare kan jag hålla med om men att vara tvungen att skriva under ett papper att man ska vara lojal och lyda svenska lagar är oerhört diskriminerande. Då ska alla svenskar också göra det.

Sedan verkar det inte ha gått in i huvet på Sverigedemokraterna att vi kommer att behöva invandrad arbetskraft.

Sverigedemokraternas politik är diskriminerande och fjärran från respekt för mänskliga rättigheter och alla människors lika värde.

Sedan finns det mycket att göra när det gäller att välkomna människor som kommer hit, på ett bra sätt. Där man betraktas som en resurs och får hjälp och stöd med det man behöver men inte blir omhändertagen som “en hjälplös stackare”. Där saknar dock SD förslag.

57 kommentarer:

Anonym sa...

SD:s väljare ökar för varje år. Du kanske ska ta reda på varför innan du sågar allt.

/Danne

Anonym sa...

SD´s väljare är små människor som inte får ngt jobb där de kan hävda sig. Att en fd lundastudent av judisk härkomst kan sitta i samma parti som en känd nynazist från Blekinge gör att jag inser om och om igen att de inte är riktigt friska. Som judinna skäms jag över att en av oss sitter där. Kan inte ngn visa SD demografikurvorna ex. via Kairos Future. // Hannah

Anonym sa...

Invandrad *arbetskraft* är en sak.
Anhöriginvandring och flyktingar från krigszoner är en annan.

/Johnny Q.

Anonym sa...

Om vi nu behöver utbildad arbetskraft i vissa specifika bristyrken så kanske vi bör prioritera att släppa in just den behövda arbetskraften och inte nödvändigtvis en massa lågutbildade. Vidare, så har vi en jättestor ungdomsarbetslöshet och stora integrations-/utanförskapsproblem i vissa invandrargrupper. Varför ska vi ta in en stor mängd nysvenskar innan vi fixat de ackumulerade problemen? Varför satsar vi inte på specifika utbildningsinsatser på våra egna ungdomar för att möta behovet i vissa bristyrken? Hur ska våra egna ungdomar känna trygghet och våga bilda familj då de har så svårt att få ett fast, rel. tryggt heltidsarbete? Jag förstår f.ö. inte hur man per automatik vill stämpla SD:s invandringspolitik som extrem på något sätt. Många av våra grannländer, t.ex. Finland och Danmark, har ju faktiskt en striktare invandringspolitik än Sverige och det är ju ingen som på allvar påstår att politikerna där är rasistnazister. Det är således min fasta övertygelse att det inte är realistiskt att i dagens konjunkturläge föra en liberal, humanitärt baserad, invandringspolitik och samtidigt tro att man kan upprättthålla vettiga nivåer på de sociala skyddsnäten. Jag föreslår även vidare att ni söker upp och läser debattartikeln "Arbetskraftsinvandring hjälper inte offentlig sektor" publicerad i DN, där konstateras ju klart och tydligt att "effekterna av invandring som ett medel för att underlätta för välfärds­systemet att försörja en åldrande befolkning är små. En orsak är att invandringen ökar befolkningen, vilket ställer större krav på den offentliga sektorn".

Anonym sa...

VAR någonstans står det att inte straffen ska var lika för invandrare och svensk?
Att inte en svensk kan utvisas BORDE inte vara något problem för någon.
Vi kan ju vända på det....om en svensk våldtog, rånade, misshandlade i något av länderna där dessa (numera "våra")brottslingar är överrepresenterade i...vad skulle då hända denna svensk??
Jag har så himla svårt att förstå varför man ska dalta så fruktansvärt med dessa människor som förstör livet för sina offer. I värsta fall för RESTEN AV DERAS LIV!! Varför ska brottslingen liv vara mer värt en offrets?

Anonym sa...

1. Man kan inte ge sig epitetet liberal och vara folkpartist. Konservativ är ordet!

2. Problematiken är när vi diskuterar vem som ska betala för massinvandring. Jag driver själv företag och höll på att få hjärtattack när jag såg att socialistpacket som kallar sig Alliansen plötsligt ska dela ut välfärd till de som befinner sig och arbetar illegalt i Sverige. Varför ska då jag straffas med skatt? Vidare är diskussionen om ekonomiska zoner i utsatta områden helt vansinnig. För det första så är det diskriminering och snedvridning av företagens konkurrensförmåga och för det andra, det har provats i bla Frankrike med katastrof som resultat.

Att de som flyr hit kan ta semester i sitt hemland så fort de fått PUT är anledning nog att misstänka att de inte flytt från någon katastrof. Att försörja diverse släktingar år ut och år in känns också orättvist mot skattebetalarna. Däremot kan jag hålla med om att kärleken orimligen bör åldersbegränsas till 24 år. Det är även fel att ta betalt för att ta hit en anhörig om det rör närmaste familjen, dvs fru/man eller barn. Kusiner och farföräldrar kan man dock betala för.

Förövrigt finner jag det komiskt att en judinna idiotförklarar det enda parti i Sverige som står på hennes sida mot muslimerna.

Andreas / Fellingsbro sa...

Som granne till ett av migrationsverekets områden så kan jag förstå varför SD vinner röster dagligen, var inte emot invandring innan jag flyttade hit men risken är stor att SD får min röst nästa val. JAG ÄR TRÖTT PÅ ATT DOM FÅR GÖRA SOM DOM VILL och ingen gör något åt det.

Skulle man påpeka något så får man "sorry dont understand" på nåt som kanske kan kallas engelska, så att SD vill införa språkkrav för att kunna bli svenska medborgare är bara bra för om man är svensk medborgare så ska man väl ändå kunna det språk som talas i landet ?

Gällande att kasta ut invandrare som begår brott så kan jag inte annat säga att jag håller med, kunde jag kasta ut svenskar som begår brott så skulle jag kräva det också för den delen.

Det är dags att ni politiker som inte tar SD:s ökande röstantal på allvar för sålänge ni blundar för vad det svenska folket som måste LEVA med era beslut kring invandring tycker så kommer dom bara få mer röster!!!!

Anonym sa...

Där får SD medhåll av minst 50% av befolkningen!

Kropotkins skägg sa...

Anne-Marie -

Då du är liberal kan du nog förstå tanken på ett samhällskontrakt som gäller medborgare i en nationsstat. I detta kontrakt - medborgarskapet ingår såväl rättigheter som skyldigheter som inte kan omfatta icke-medborgare. Ifall medborgare och icke-medborgare skulle ha exakt samma rättigheter och skyldigheter skulle hela idén med medborgarskapet falla samman.

Även om jag inte håller med om alla formuleringar i SD:s motioner så följer dessa idén om att medborgarskap ger vissa rättigheter som icke-medborgarskap saknar. Till exempel är utvisning av icke-medborgare vid grova brott i det snaraste legio runt om i världen. Inget konstigt alls.

Kan inte kommentera alla dina kommentarer, men SD vill minska det fenomen där flyktingar som fått asyl på grund av att de förföljs i sitt gamla hemland i många fall VÄLDIGT SNART återvänder till detta land de flydde från så snart som de fått PUT.

Jag har bott i Japan, och jämfört med deras faktiska invandringspolitik är SD:s invandringspolitiska program tämligen "mjukt". Det Japan jag ser är ett fungerande samhälle utan större sociala problem i form av segregation och miljonprogramområden. Detta är något att sikta mot snarare än det balkaniserade samhälle vi är på väg emot.

Anonym sa...

Otroligt korkat! Du lever långt från verkligheten det märks tydligt.
Deras giftermål handlar inte om kärlek, de tvingas gifta sig med nån från hemlandet. Och varför är det diskriminerande att lära sig svenska. Du skulle antagligen känna dig diskriminerad bara du åkte till USA på semester.

Daniel sa...

Sverigedemokrater är bara emot hedersrelaterat våld om det begås av folk från mellanöstern. Därimot är det helt ok för sverigedemokrater att sverigedemokrater begår hedersrelaterat våld under fyllan i Trelleborg...

BSS-rörelsen Sverigedemokraterna förnekar sig aldrig.

Anonym sa...

"Att man ska ha vissa svenska kunskaper för att bli svensk medborgare kan jag hålla med om"

Det där var riktigt kul att läsa!

Resten av ditt inlägg var dock mest sedvanligt och grundlöst tramsande som vi hört 100 gånger förut. *gäsp*

ABA sa...

Svenska pensionörer erhåller inte samma rättigheter som de invandrande pensionärerna vilka aldrig kommer att tillföra något till landet i form av skatt förutom tjafset om momsen på köpta tjänster/varor inom privatsektorn.

En svensk pensionär med garantipension får vackert betala sin sjukvård/tandvård alltmedan den invandrande pensionären inte betalar något alls för dessa tjänster. Varför värnar inte Folkpartiet för de som varit med och byggt upp vårt land?
Detta är diskriminering mot den svenska äldre generationen i allra högsta grad.

Folkvalda som med icke seende ögon och döva öron för den synarkistiska utvecklingen framåt borde ha begränsad möjlighet att sitta som politiker. Ni har inte gjort annat än att gynna de intressen som vill tömma vårt land på dess tillgångar genom att sälja ut allt av värde.

Ni har öppnat våra gränser och gör Sverige till en global socialbyrå och försöker utplåna den svenska medelklassen genom den politik ni röstat igenom med lagen om arbetskraftsinvandring.

Vår rätt har ni luckrat upp genom smygförändringar i lagarna under årens lopp. Ni har fråntagit svenskar sina demokratiska röttsliga instrument att ställa politiker till svars för de konsekvenser ni bidrar till genom att trycka på "fel " knapp eller inte närvara i riksdagen när omröstningar sker.

Ni matar oss ständigt om invandrarnas rättigheter men sällan om deras skyldigheter.

Hade ordentliga lagar och regler istället röstats igenom liknande de som lagts fram i denna motion då man öppnade gränserna hade vi fått hit ansvarskännande människor som vill bidra och inte belasta samhället.

Är man en ansvarskännande mäniska som vill assimilera sig till sitt nya hemland så lär man sig språket och dess lagar och då behöver man inte speciellt mycket stöd.

Jag har själv bott utomlands och så länge man lär sig språket och följer de lagar som råder passar man in i samhället på ett alldeles utomordentligt sätt samtidigt som man bidrar med sina egna kulturella värderingar på ett okonstlat sätt.

Svenska politiker daltar med de som vill komma hit och ingå i vårt samhälle/utnyttja vår sociala välfärd och SD kommer att vinna i det långa loppet eftersom problem inte försvinner av sig själv. De försvinner när vi tar emot människor som kan visa respekt för svenskar och våra lagar/förordningar samt vår kultur.

Jimmy sa...

Hur verklighetsfrånvarande kan man vara. För det första det är väl klart kommer du hit och beter dig som ett svin då kan du åka hem det är väl inte så lustigt. Om någon slår dig i magen när du försöker hjälpa dom är det då lönt att fortsätta ödsla resurser på det?

Sen olika regler för svenskar och invandrare har vi ju redan bara det att det är svenskarna som får det sämre till exempel arbetsförmedlingen får pengar till nystarts jobb för invandrare men för ungdomar utan något tidigare arbete finns ingen hjälp. Ska man straffas för man är född i Sverige och ens föräldrar har betalt skatt hela livet? är inte det sjukt om något.

Och sen det här med arbetskraftsinvandring visst det löser några problem i något år men om man tar hit något i 40 år åldern låter dom gå på bidrag i 8 år innan dom får jobb då kan dom jobba i 17år om vi har tur sen ska dom försörjas resten av livet. Och ska ert system funka så måste vi ju ta in fler och fler och fler. befolkningen måste hela tiden öka, men hur mycket klarar vi? kan vi leva 20miljoner personer i Sverige med våra resurser? kan vi leva 80 miljoner? vill vi leva i ett sånt samhälle? Om ni får fortsätta bestämma så är det ju ditt vi är påväg vi kan inte bygga en politik på import vi måste se till att få en stabil balans med dagens förutsättningar inte lappa på ett system som håller på att dö ut.

Så om det är några som inte förnekar sig så är det väl ni gammelpolitiker.

Pelle sa...

"För det första är det märkligt att ett parti som så hårt värnar familjen tvingar familjer, även med barn, att leva från varandra kanske under många år på grund av att den part som finns här inte har tillräcklig försörjning eller att han eller hon inte kan betala en “grundavgift” på över 40000."

Varför måste återförening alltid ske i landet där möjligheten till bidragsförsörjning är som störst? Det finns ju trots allt många svenskar som flyttar till andra länder av olika skäl. Varför skulle inte invandrare kunna göra samma sak?

Jonas sa...

Jag kan hålla med om att många av SD:s förslag är väldigt usla men det är en stor risk att övriga partier tar massa dåliga beslut bara för att vara anti-sverigedemokraterna. Det är inte heller bra. Den mellersta punkten om anhöriginvandring var tex helt okej möjligen med lite mildare absoluta siffror. Att utvisa folk som begår upprepade brott är väldigt viktigt att införa och inte det minsta orättvist eller rasistiskt. Självklart inte efter att någon fått medborgarskap men innan det så ska vi inte behålla brottslingar. Det enda problemet jag ser med det är att det är lite synd om landet personen kom ifrån som får tillbaka sitt drägg men tyvärr har vi ju slut på obebodda kontinenter att skicka brottslingar till.

Anonym sa...

"Det enda problemet jag ser med det är att det är lite synd om landet personen kom ifrån som får tillbaka sitt drägg men tyvärr har vi ju slut på obebodda kontinenter att skicka brottslingar till."

Men du tycker vi i Sverige ska välkomna drägg och våldsbrottslingar med öppna armar?
Svenskarnas moral har blivit helt skev pga årtionden av politisk indoktrinering. Belöna brottslingen, sparka på offret kan moralen sammanfattas som. Jag kommer fan emigrera snart, orkar inte med detta eskalerande moraliska förfall.

Jonas sa...

Nä, jag tycker vi ska skicka hem brottslingar, även om jag ser problem med att skicka hem dem ser jag större problem med att låta dem stanna kvar.

Albert sa...

Bonnierpartiet Tjänstemannasionisterna har återigen uttalat sig i en fråga de inte vet ett skit om.

Anonym sa...

ANNE-MARIE:

Jag bor, jobbar och betalar skatt utomlands. Likväl måste mitt uppehåll i landet ifråga förnyas varje år och gör det bara om jag uppfyller villkoren.

Förnedrande? Nej, inte ett dugg. Varför skulle jag tycka det?

JR sa...

Ett bra blogginlägg. Det känns som vissa inom (fp) är på väg att hitta tillbaka till kärnan. Tack.

Grundproblemet är att i ett demokratiskt samhälle så skall alla vara lika inför lagen. Sverige har också skrivit på grundläggande mänskligarättighetskonventioner.

Bekymret med de många som
sympatiserar med (sd) är att de idealiserar Sverige. Sverige är i dag en del av Schengen och svensk invandringspolitik skiljer sig inte mkt från övriga EU. Ett annat, ännu större problem är att de har massa uppfattningar om andra länders brister och tycker vi skall vara lika dåliga. Men många länder som är betydligt fattigare än Sverige är betydligt generösare än de tror. Men alldeles oberoende av detta kan manj ufråga sig varöfr man tycker Sverige skall bli sämre?
Objektivt sett är ju Sverige rikare än någonsin - titta bara på alla exklusiva matvaror i ICA Maxi.

Kroptiskins skägg har bott i Japan och tycker att det funkar bra där... hmmm. Han har tydligen missat att Japan har gått ekonomisk kräftgång i tjugo år, att man har en katastrofal befolkningspyramid och en total oförmåga att justera politiken så att man ökar arbetskraftsinvandringen för att öka tillväxten.

Själv bor jag, och har bott i Asien i sju år nu, och det är upenbart att kulturell mångfald och öppenhet är det vinnande recepet i det globala racet.

Skånedemokraten sa...

Anne-Marie Ekstörm. Det är omöjligt att ta din kritik på allvar med tanke på att ni i Folkpartiet sitter i en regering tillsammans med Moderaterna. I riksdagen sitter den moderata islamisten Abdirizak Waberi som tycker att det är rätt att slå en upprorisk kvinna, att det är mannen som besätmmer i familjen, att ogifta män och kvinnor inte får vistas ensam i ett rum samt månggifte. Helst av allt vill Waberi leva efter muslimsk lagstiftning, alltså sharia-lagar. Är det en jämställdhetspolitik som ni inom Folkpartiet ställer er bakom? Merkel, Cameron och Sarkozy har alla fördömt det mångkulturalistiska experimentet som ett stor misslyckande. Samma slutsats som Sd har dragit. När får jag höra dig Anne-Marie eller någon annan i Folkpartiet kräva sanktioner eller kanske rent av uteslutning av nämnda Eu-ledares länder. Nej, dem vågar ni inte angripa ty det är stora Eu-ledare och det är inte Åkesson. Slutsatsen måste bli att ni gör skillnad på folk och folk. Kallas i folkmun för rasism.

Skånedemokraten sa...

JR. Japan är världens tredje största ekonomi. Japanerna är ett enormt rikt land. Har själv varit i Japan vid flertalet tillfällen och det man slås av är vilken respekt som genomsyrar hela deras samhälle. Att ett land går ekonomisk kräftgång är inte riktigt det samma som att ett land är fattigt. Ofta hävisas det till att utan den massiva invandringen till Sverige så hade inte kollektivtrafiken fungerat och det hade varit skitigt pga att ingen skulle tagit städjobben. Japan har världens mest punktliga kollektivtrafik och är ett av de renare länderna jag besökt, möjligen att Singapore är strået vassare. Alltså håller inte det argumentet.

Kropotkins skägg sa...

JR -

Jag behöver egentligen inte svara eftersom Skånedemokraten skriver bra saker. Jag kan dock inte hålla mig borta från tangentbordet och konstaterar att levnadssituationen i ett land inte speglas till 100% i dess BNP.
VARDAGSLIVET i Japan är oerhört mycket tryggare än i Sverige. Visst finns det personrån och sådant, men det är mycket ovanligare än i Sverige. En kvinna kan i Japan gå ute sent på kvällen utan att oroa sig för att bli överfallen.

Det sker arbetskraftsinvandring till Japan. Dock främst kvalificerad och den som ej har universitetsexamen göre sig ej besvär. Det finns dock många kineser som tar sig in som språkstudenter och sedan skaffar jobb på restauranger och dylikt. Japan har en stark egen industri medan svenska företag i allt högre takt blir utlandsägda.

Dessutom, tillväxten kan väl bara ökas till en viss punkt? Den kan väl inte ökas i all oändlighet. I synnerhet situationen vid kärnkraftverken kan leda till ökat beroende av fossila bränslen med ökade energikostnader för japanska företag och privatpersoner.
Dessa sanningar som blir sanningar endast för att de upprepas tillräckligt många gånger. En minskande befolkningsökning anpassar man sig till. Arbetskraft finns alltid. Kvalificerad sådan kan man importera.

Vilken kulturell mångfald och öppenhet i Asien syftar du på? Singapore? Det är nog den enda nation i Asien som stämmer in på detta.

Kropotkins skägg sa...

Uräkta om jag var oklar. Med "dessa sanningar som blir sanningar endast för att de upprepas tillräckligt många gånger" menar jag så klart att befolkningen åldras och att detta kräver stor arbetskraftsinvandring.

Ett samhälle kan anpassa sig till en situation med färre aktiva i arbetslivet. En stor invandring av outbildade som hamnar i utanförskap likt situationen i Sverige, är inget önskvärt alternativ.
Detta bildar grund för lönesänkningar och sämre villkor för arbetstagarna.

Anne-Marie Ekström sa...

Medans jag har varit borta från tangentbordet (nåja inte helt utan har hållt kurs i Excel) så har det ramlat in en mängd kommentarer på det jag skrivit. Mer eller mindre seriösa. De som bara generaliserar och påstår att alla invandrare är på ett visst sätt tänker jag inte kommentera. Jag ska kommentera några av de andra. Redan idag kan en person som inte har svenskt medborgarskap och som begått ett grovt brott utvisas. Självklart måste brottsoffer få stöd, vilket kan vara lite si och så idag. Det är bara fru och barn som idag har rätt att komma hit och få stanna. Inte ens en ensam åldrig mamma i hemlandet får komma hit.När det handlar om dem som arbetar illegalt här är det väl i stället de som utnyttjar dessa som ska stå till svars. Jag har redan skrivit att jag tycker att det ska krävas vissa svenskkunskaper för att bli svensk medborgare men för att få stanna här och jobba och bidra till den svenska välfärden kan det gå bra även utan svenskkunskaper. Sedan är det så att jag tror att de allra flesta vill lära sig språket men alla har inte lika lätt.
Det jag vänder mig mot allra mest är den signal som SD sänder ut genom sina förslag. Att de som kommer från andra länder inte är lika bra människor som vi som är födda i Sverige. Det finns människor som mår dåligt som är födda i Sverige eller någon annan stans. Människor som mår dåligt riskerar att hamna på fel sida i livet. Det har ingen betydelse var man är född.
Vi måste se de som kommer hit som en resurs i stället för ett problem.

Skånedemokraten sa...

Anne-Marie Ekström

Återigen så upprepar du samma mantra. Alla är lika mycket värda. Sd sänder ut signaler är vanligt förekommande floskler som även du upprepar.

Enligt Er i Folkpartiet så fanns det 1990 3 st utanförskapsområde (ghetto). 2006 var siffran 156 st ghetto i Sverige. För att ett område ska klassas som ett ghettoområde så ska färre än 60 procent av de boende i område mellan 20 och 64 år arbeta. Samtidigt ska skolresultaten eller valdeltagandet i området ligga på "en uppseendeväckande låg nivå" där färre än 70 procent av eleverna lämnar skolan utan att uppnå kunskapsmålen eller att färre än 70 procent av de röstberättigande utnyttjar sin rätt att rösta. Hur många som tillkommit till dags datum vet jag inte men det är en väldigt tydlig indikator på hur misslyckad migrationspolitiken varit och är än idag. Jag vet inte hur många ghettoområde det finns idag 2011 men du får gärna upplysa mig om du råkar sitta på den korrekta siffran, utgår från att den gått ner från de 156 område det var när alliansen fick makten 2006. Om inte så har ni misslyckats och Era integrationsåtgärder är uppenbarligen då bara tomma ord. Allt för ofta hör jag politiker berätta hur man inte ska göra, nämligen som Sverigedemokraterna vill och hela övriga Eu tillämpar för den delen. Vad har folkpartiet för lösning på problemet. Hänger den misslyckade integration ihop med en för stor immigration?

Tre frågor som du bör besvara om jag ska uppleva dig som trovärdig:

1. Ska Sverige ha en reglerad invandring?( en ytterst befogad fråga med tanke på att alliansen har gjort upp i frågan med extrempartiet MP som vill ha en helt fri invandring).?

2. Hur stor invandring klarar Sverige av årligen, 10.000, 100.000 eller kanske rent av 1.000.000?

3. Sd har fördömt mångkulturalismen som ett stor misslyckande, då är Folkpartiet snabbt framme och påstår att Sd gör skillnad på folk och folk. Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Englands premiärminister David Cameron, Frankrikes president Nicolas Sarkozy, Europarådets generalsekreterare och före detta statsminister och utrikesminister i Norge Thorbjørn Jagland och Hollands vice statsminister och partiledare för Kristdemokraterna Maxime Verhagen har alla dömt ut mångkulturalismen som ett misslyckande. Varför agerar inte någon Eu-kommissionär från Folkpartiet och vilken skillnad ser du Anne-Marie på Sd:s inställning till mångkulturen och Eu-ledarna som jag nämnt ovan?

Anonym sa...

Citat: "Vi måste se de som kommer hit som en resurs i stället för ett problem."

Hur många resurser har du anställda i din egen firma ?
Jasså noll ? (vild chansning !).
Och varför inte ?
Är det kanske så att man bara kan vara en resurs om behov finnes ?
Och med 24% ungdomsarbetslöshet trots att 85.000 ungdomar de senaste två åren flyttat till Norge för att skala bananer (?) så undrar jag verkligen om behov finnes ?

Sedan bör det väl heta "Vi måste se deM som ... "?
Eller gnäller jag för mycket nu ?

Tjalle

Jonas sa...

Inte vill väl SD tvinga familjer att leva isär. Frågan är väl bara varför alla familjer måste förenas i Sverige.

SD vill att de familjer som nödvändigtvis ska förenas i Sverige ska få betala en del av de kostnader som anhöriginvandringen brukar kosta. Inte så konstigt egentligen.

Vi är många svenskar som tröttnat på Folkpartiets och de andra partiernas ignoranta lek med skattemedlen.

Erik sa...

SD står upp för lag och ordning, det är bra. FÅ å andra sidan har genom sitt migrationsuppgörelsen med MP visat att man spottar på rättstaten och förordar laglöshet och anarki.

Skånedemokraten sa...

Anne-Marie Ekström

Du raljerar precis som alla andra partier i generella ordalag om Sd, martyrroll, gör skillnad på folk och folk osv. När du sen konfronteras med skarpa frågor så väljer du uppebarligen tystnaden som vapen, fegt värre. Om du vill framstå som någorlunda trovärdighet så föreslår jag att du besvarar min tre frågor.

Anne-Marie Ekström sa...

Jag har faktiskt inte hunnit svara. Har jobbat hela dagen och kvällen på möte. Jag sitter inte och väntar på att någon ska komma med kommentarer. Samma gång på gång. Ibland så känns det onödigt att svara. Jag har skrivit min åsikt och det spelar ingen roll vilka argument jag framför. Vi har olika syn på ett samhälle med mångfald. Jag kan inte säga hur många flyktingar Sverige ska ta emot. Vi har en skyldighet att ta emot de som flyr undan krig och förföljelse. Det handlar inte om antal. men självklart finns det mycket vi kan göra för att förbättra integrationen. Men jag avskyr att se människor som flytt från krigets Bosnien storgråta dagen efter att SD kommit in i riksdagen. För att hon tror att hon ska behöva lämna Sverige. tilläggas kan att hon jobbar och bidrar till Sveriges välfärd.

Skånedemokraten sa...

Anne-Marie

Varför kan du inte bara svara på mina tre frågor?

Du skriver att ibland känns det onödigt att svara, känns som en omskrivning för att man inte har några bra svar att ge. Sverige har skyldigthet att ta emot kvot- och konventionsflyktingar enligt internationella konventioner, övriga kriterier har Sverige själva formulerat.

Faktum är att du inte vill svara av den enkla anledningen att du inte tycks ha något bra svar på min tre frågor. Motbevisa mig gärna.

Du skriver att människor som flytt från krigets Bosninen grät när Sd kom in i riksdagen för att hon tror att hon ska behöva lämna Sverige. Det är ju lögner som etablissemanget fört ut. Sd har aldrig sagt att de vill kasta ut någon med uppehållstillstånd. Varför berättade inte du för henne att det var lögn eller tror du också att Sd vill kasta ut invandrare med uppehållstillstånd, Ge mig i så fall en källa till det.

Jättebra att din vän från Bosnien jobbar men det går inte att forma en politik utifrån en idivid. Tyvärr är det alldeles för få invandrare som jobbar. Gråter din bosniska vän varje dag över att ni inom folkpartiet inte vågar agera mot Merkels, Sarkozys, Camerons m fl hemska uttalande om att mångkulturalismen är ett stort misslyckande? Varför kämpar du inte för att Eu-komissionär Cecilia Malmström agerar kraftfullt mot nämnda "rasistiska" ledare. Varför behandlar ni inom folkpartiet politiker med samma åsikter olika.?

Anne-Marie Ekström sa...

Klart jag sagt till henne att hon inte behöver lämna Sverige. Hon är en människa som trots sina upplevelser i hemlandet sköter sitt jobb med den äran. Och det är det många invandrare som gör. Idag är det över 600000 som är födda utomlands som varje dag går till ett jobb och bidrar till Sveriges välfärd. I en demokrati har alla rätt att ha en egen åsikt. Jag tror på att ha en dialog men ibland funkar det inte. När åsikterna är så långt ifrån varandra. Ingen idé att skriva inlägg och kalla mig feg för att jag inte svarar. Har lite annat att göra än att gång på gång svara på samma frågor som anonyma personer skriver på bloggen. Att vara anonym och inte stå för sin åsikt kallar jag fegt.

Skånedemokraten sa...

Måhända att det kan upplevas fegt att inte våga skriva sitt namn. Jag vågar dock inte av rädsla för den våldsamma autonoma vänstern i Sverige.

Det anmärkningsvärda är att du skriva åsikter på en blogg och när sedan dina läsare inte håller med dig och ställer motfrågor så vägrar du besvara dem. Varför? Tanken med en blogg är väl att man vill förmedla ett budskap. Jag håller inte med dig om dina åsikter och ställer frågor då jag anser att du resonerar felaktigt. Om du då vägrar besvara mina frågor så kan jag inget annat än utgå ifrån att du är svarslös.

Du skriver att du inte tror på dialog när åsikter är för långt ifrån varandra. Varför? Det är ju till att kapitulera. Tyvärr är det symptomatiskt när det gäller migrationsfrågan och Folkpartiet.

Anonym sa...

Intressant att någon nämnde Singapore som ett exempel på ett mångkulturellt samhälle.
Anledningen till att Singapore fungerar som det gör är att man aldrig släpper in någon som inte har en arbetsgivare som "sponsrar" ansökan. Om jobbet för denna upphör har man två veckor till sex månader (beroende på kvalifikationer) på sig att skaffa ett nytt arbete eller lämna landet.
Vidare har de stenhårda lagar och dito straffskalor. Våldtäkter bestraffas med spöstraff och minst 10 års fängelse. Mord ger automatiskt dödsstraff osv.
Den enda möjligheten att hålla ihop ett "mångkulturellt" samhälle är att vara stenhård med krav på invånarna. Det liberala daltandet med brottslingar och snyltande människor kommer att bryta ner Sverige och SD kommer att få 20% i nästa val. Högst troligt på bekostnad av partier som ditt.

Anonym sa...

En kvinna från forna Jugoslavien grät när SD kom in i riksdagen?!
Jag vet en handfull (både män och kvinnor) som röstade på SD.
Dom har troligen förstått att deras nya hemland (Sverige)är på väg att bli som sitt tidigare hemland (Makedonien, Kosovo mfl).
Dom flyttade från krig till en demokratiskt och lugnt land. Frågan är bara hur länge.....?

Anonym sa...

"Sedan verkar det inte ha gått in i huvet(sic) på Sverigedemokraterna att vi kommer att behöva invandrad arbetskraft."

Vi har massarbetslöshet! Vi behöver ingen importerad arbetskraft. Ert mål är lönedumpning och att stoppa arbetarnas organiseringsmöjlighet.
Ni kan inte gömma er bakom "människosyn" eftersom SD:s förslag med en flyktingmiljard till FN:s flyktingorgan, räddar betydligt fler liv än nuvarande massinvandring. Kan du svara på varför du struntar i de miljoner barn som inte ens har rent vatten?

Anne-Marie Ekström sa...

Bara för att göra det klart. Jag är starkt emot dödsstraff. Visst ska vi hjälpa så nära hemlandet som möjligt. Men om det inte är möjligt att leva nära hemlandet så måste också det finnas möjlighet att få skydd i något annat land. Det ena utesluter inte det andra. Jag struntar inte i barn som inte har rent vatten. Det är så märkligt att SD alltid talar om allt i "mass" men har inte ett enda förslag på hur de vill lösa integrationen. Oavsett om vi inte tar emot en enda flykting till så behövs det förslag till att stötta dem som finns här redan. Men som sagt inte ett enda förslag från SD.
Sedan vet jag inte hur man ska hantera människor som flyr från ett land i krig. Skicka tillbaka till kriget. Eller??

Anonym sa...

Nej, hon kan inte svara på det. Hon är "politiskt korrekt" vilket innebär att hon hellre låter barn dö än att ta ett "politiskt inkorrekt" beslut...

Skånedemokraten sa...

Det var väldigt vad svårt det är att fördöma Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Englands premiärminister David Cameron, Frankrikes president Nicolas Sarkozy, Europarådets generalsekreterare och före detta statsminister och utrikesminister i Norge Thorbjørn Jagland och Hollands vice statsminister och partiledare för Kristdemokraterna Maxime Verhagen åsikter om att mångkulturalismen är ett stort misslyckat experiment.

Hur man ska hantera människor som flyr från krig?Det bästa är att ge tillfälliga uppehållstillstånd och sedan kan människorna återvända när kriget är slut. Sverige är väldigt snabba med att utfärda permanenta uppehållstillstånd.

Det absolut mest effektiva Sverige kan göra för att lösa den totalhavererade integrationen är att minska inflödet av immigranter. Vad är Folkparitets lösning mer än särbehandling av invandrare? Folkpartiet har misslyckats under de senaste fem åren när ni suttit i regeringsställning, varför ska vi tro på er nu och vad är den nya politiken?

Anne-Marie Ekström sa...

Ska de barn som kommer hit då skickas tillbaka och dö? Jag kan visst svara men det spelar ingen roll vad jag skriver. Om alla anonyma fortsätter med samma synpunkter gång på gång så är det fullständigt onödigt att jag lägger mer tid på att svara.Jag har talat om vad jag tycker. Jag tror på ett samhälle där det finns mångfald. Det utvecklar både samhället och människorna. Vad är det som säger att just det sätt som vi infödda svenskar tänker och agerar är det rätta. Vi är 0,99 % av världens befolkning. Tror det är ungefär den siffran. Mycket av det som vi ser som typiskt svenskt är inte alls påhittat i Sverige. Utan utlädnska influenser hade vi nog stannat kvar i fläsk och potatisstadiet. Ja. Det förstås. Potatisen kom till Sverige på 16-1700 talet från Sydamerika. Ska inte upprepa allt som vi idag ser som typiskt svenskt men som kommit hit från något annat land. Bara frågan. Hur många brukar äta Thai-mat eller spagetti eller pizza.

Anonym sa...

Du är inte emot dödsstraff. Ingen är det. Du är bara emot dödsstraff för mördarna, att dessa istället kommer ut och dödar igen innebär att du accepterar att oskyldiga människor får "dödsstraff".
Du accepterar att barn våldtas om och om igen för att du i din politiska korrekthet ska skona obotliga pedofiler.
Om du åtminstonde hade motionerat för livstids straff utan möjlighet till frigivning hade jag förstått ditt motstånd mot dödsstraff, men så länge du accepterar att mördare släpps ut igen så är du delaktig i deras framtida brott.
De flesta som röstar på SD är inte rasister, de är bara less på flatheten mot kriminella. Om ni är hårda mot kriminella invandrare kan ni vara generösare mot de skötsamma, det är något som de flesta invandrare ställer sig bakom. Några få förstör för majoriteten men i den "politiska korrekthetens anda" vågar ni inte ta tag i detta.

Skånedemokraten sa...

Utan utlädnska influenser hade vi nog stannat kvar i fläsk och potatisstadiet. Förklara då fenomenet Japan som vägrar invandring och är världens mest utvecklade land. Visste du att flest franska restauranger med stjärna i Michelin-guiden finns i Tokyo, fler än i hela Frankrike. Hur är det möjligt utan invandring. Jo matinfluenser rör sig med mer än immigranter.

Varför vägrar du fördöma Eu-ledarans inställning om att mångkulturalismen är ett stort misslyckande. När du fördömer Sd för samma åsikter så gör du precis det som ni i folkparitet brukar anklaga Sd för. Du gör skillnad på folk och folk.

Anonym sa...

"Bara frågan. Hur många brukar äta Thai-mat eller spagetti eller pizza."

Du måste skämta? Är detta ditt svar på kritik av den aktuella invandringspolitiken? I så fall förstår jag din oförmåga att se problemen...

Over and out.

Anne-Marie Ekström sa...

Det jag ser är möjligheter att lösa problem. Sedan har jag talat om vad jag tycker om mångfald. Jag tänker varken fördöma eller bifalla alla dem som Skånedemokraten hänvisar till. Jag har sagt vad jag tycker och sedan må ni kalla mig både feg och politisk korrekt eller korkad eller vad ni vill. Jag står för vad jag tycker. Tänker inte lämna några anonyma kommentarer.
Nu sätter i alla fall jag stopp i den här debatten.

Skånedemokraten sa...

Vad menar du när du skriver: Tänker inte lämna några anonyma kommentarer? Du är väl inte anonym? Du är ju känd och gör skillnad på folk och folk beroende från vems mun en åsikt kommer...

Anonym sa...

"Mycket av det som vi ser som typiskt svenskt är inte alls påhittat i Sverige"

Vad har det med massinvandringen att göra? Bara för att vissa gillar italiensk mat, betyder det inte att de vill öppna gränserna och demontera den nationella identiteten.
Den sk. mångfalden splittrar oss och leder till ett otryggt och tufft samhälle. Är det ert mål? För det är dit det bär väg.
Visst är det synd om dem vi inte kan släppa in, eller blir tvungen att skicka tillbaka. Men om man har begränsat med resurser så måste man använda dem på sätt som hjälper så många som möjligt. Allt annat är omoraliskt. Att välja ut några få utvalda att hjälpa, för att plocka politiska poäng är egoistiskt, för att inte säga rent ondskefullt.

/Patrik

Anonym sa...

Bästa Anne-Marie !

Jag ser att du avslutar "debatten" här.
Men ser mig nödgad att lägga in följande:
Citat 20.30: "Vi är 0,99 % av världens befolkning. Tror det är ungefär den siffran."
Uj-uj, där skakar du mitt förtroende i dina skriverier ordentligt. Även om du noterar att du bara tror.
För om "vi är 0,99%“ så måste du utgå från att Sverige har cirka 68 miljoner invånare. Eller att jorden har cirka 930 mio ?
Det stämmer inte med siffrorna jag har i huvudet (9,3 milioner resp. 6,8 miljarder).
Eventuellt är du lika bra på procenträkning som din bosniska väninna som tror (?) att ett parti med 5,7% av rösterna kan bestämma över partier med 94,3%.

Tjalle

PS: "Vi“ är 0,14% av världens folk !

Peter Wall, London sa...

Anne-Marie - du visar verkligen att folk som talar om politikers dumhet har ratt.

Det ar skrammande att du som politiker inte har nagot mer att komma med i dessa fragor an "jag tycker".
Hur skall "jag tycker" losa problem????

Losa problem gor man genom att analysera problemet, hitta orsaken och sedan losa problemet. INTE genom att politiskt korrekt rabbla mantra och sticka huvudet i sanden.

Som namnts av andra kommentatorer sa ar Sverige inte ensamt om dessa problem, daremot ar sverige ensamt om att INTE gora nagot at problemet - for det AR ett problem, det ar resten av Europa overens om, aven om sverige blaogt tycker det ar bra for landet.
Resten av europa har ocksa analyserat problemet och kommer nu med losningar - kraftigt minskad invandring. Mark val att det handlar om minskning av invandring till landerna i fraga inte nar det galler hjalp pa plats till manniskor i misar.
Det har namligen visat sig att man far mer for pengarna nar man hjalper pa plats.

Ditt snack om att det mesta vi ser som svenskt kommit utifran ar ocksa nagot av det mest idiotiska man kan komma med - visar pa totalt oforstand ang mannniskans historia. ALLA lander i varlden tar in influenser fran utomstaende lander, MEN man gor det frivilligt, problemet kommer nar befolkningen blir patvingad eller frantagen en identitet - som i Sverige. Historien ar fylld av dessa katastrofer sa varfor inte lara av historien istallet for att forljuga den.

Till sist, jag kan bara konstatera att Sverige och huvuddelen av dess politiker uppfor sig som en hog strutsar. Ni kommer att ga till historien som orsaken till sveriges nedgang och fall.

Skånedemokraterna sa...

Vi är 0,99 % av världens befolkning. Tror det är ungefär den siffran." Säger verkligen allt!! Består världens befolkning av 800 miljoner människor. Kan upplysa om att det bara i Kina bor 1,3 miljarder...

Anne-Marie Ekström sa...

Ber så mycket om ursäkt för den felaktiga siffran. visst är det som Tjalle skriver ca 0,13 %Ett tankefel men ibland blir hjärnan lite trött efter en intensiv dag. Men det bjussar jag på. Brukar vara mer noggrann men just nu är det lite mycket jobb. I övrigt gäller det jag skrivit tidigare. Alltså slut på debatten från min sida.

Skånedemokraten sa...

Med tanke på att du vägrar ta avstånd från bland annat Merkels, Sarkozys och Camerons uttalande om vilket misslyckat experiment mångkulturalismen är så utgår jag fortsatt ifrån att du har samma åsikter som de stora Eu-ledarna.

Anonym sa...

Sverige skulle för mycket länge sedan återgått till att följa internationella asylregler med:
Första asylsand.
Ej behandling av asylärende vid falsk identitet eller frånvaro av konventionsdokument.
Temporära uppehållstillstånd med omprövning av asylstatus vart år.
Upphävd asylrätt vid brott och besök i hemlandet.
Krigsförbrytare ska enligt b.l.a. efter flera konventioner utvisas omedelbart till landet där brottet har begåtts och asylstatus/medborgarskap är ogiltigt enligt internationella avtal.
Försörjning av flykting via biståndet som det fungerar i ett flertal länder inriktat på utbildning för återvändande till hemlandet.
Ej tillåta dubbla medborgarskap vilket är ett brott mot internationell medborgarlagstiftning och skapar enorma problem tex vid vårdnadstvister.

SD förslag är praxis i de flesta västländer och liknande regler fanns under 60 och tidigt 70-tal i Sverige.

Sverige är ett land där man tror 1000-tals krigsförbrytare gömmer sig.

I USA så har du ett medborgarskapsprov med vittnen där du deklarerar din lojalitet till ditt nya land och förseglar kontraktet med skyldigheter och rättigheter till ditt nya land och folk.
Liknande finns i många länder vilket borde vara en självklarhet även i Sverige.

SD förslår en återgång till självklara internationella praxisregler som icke Sverige har följt på många år.
Och som jag tror absolut en majoritet av svenska folket vill att vi ska följa.

Den totalt oansvariga politik som Sveriges gamla partier har följt har skapat enorma problem och totalt förstört asylrätten och ordet flykting.


Folkhemssosse
Nu Sverigedemokrat
Erik Eriksson

Anonym sa...

#Folkhemssosse
Nu Sverigedemokrat
Erik Eriksson#

Du tillhör nu en stor grupp som tycker som du, och bra skrivet och förklarat för en del ovetande!

Ingrid

Skånedemokraten sa...

Är det någon som kollat upp så att inte Anne-Marie är avlönad av Sverigedemokraterna. Deras bästa valarbetare på länge nämligen...

Skånedemokraten sa...

Folkpartiets integrationsminister Erik Ullenhag kritiserade under ett lunchseminarium med Ohlininstitutet Merkel och Cameron för att ha uttalat sig mot mångkulturalismen. Sorgligt att se att du inte vågar göra det samma Anne-Marie. Du får en chans till nu när en folkpartistisk minister har banat väg i frågan. Vågar du nu fördöma Merkel, Cameron, Sarkozy, Jagland och Verhagen och deras syn på den misslyckade mångkulturalismen.