måndag 14 juni 2010

Fran Manchester

Pustar ut efter en intensiv dag i kooperationens tecken i Manchester. Forst ett besok pa Rochdales museum dar kooperationen startade i England. Och for den skull hela varlden. En intressant historia hur manniskor(man) gick samman och startade en butik dar man salde smor, socker och nagra fler varor som de korde 15 km fran det naraliggande Manchester. Tva kvallar i veckan till att borja med. Sedan flera kvallar och till sist aven dagtid. Detta blev alltsa borjan till nagot nytt.
Sedan har vi fatt oss till livs hur kooperationen fungerar i Storbrittanien idag. Gamla kooperationer, typ matbutiker, resebyraer, apotek mfl och nya personalkooperativ samverkar. Hur det finns mojlighet till finansiering. Och sist hur alla de gamla kom overens om ett varumarke. Spannande och snyggt.
For ovrigt kan rappporteras att jag skulle vilja forbattra effektiviteten hos hotellpersonalen och att det finns Englandsflaggor pa hus och bilar. Kan det bero pa det pagande VM

1 kommentar:

peter h sa...

Till skillnad fran Sverige sa ar det OK att vara patriotisk i England sa flaggor ser man dagligen. Givetvis blir det mycket mer under VM och alla produkter med engelska flaggan ar jattebusiness. Tom blojor saljs med engelska flaggan.