onsdag 2 juni 2010

På besök i Stockholm

På väg hem på ett tåg som just nu är 50 minuter försenat. Meddelas att det kommer att finnas bussar i Herrljunga som går till Borås. Det är tredje gången i år som jag åker buss mellan Herrljunga och Borås. Utav fyra eller fem möjliga. Nu är det ju dock inte snöstorm. Tack och lov. Men senare hemkomst än tänkt blir det förstås. Det är inte acceptabelt att tågen blir försenade så ofta. Tänk så bra när man kan åka höghastighetståg från Borås till Stockholm. Om folkpartisterna får som vi vill kan det bli verklighet.

Annars har det varit ett bra Stockholmsbesök. Huvudärendet var Skatteverkets insynsråd. Intressanta frågor om hur man jobbar för att minska skattefelet. Trots att man räknat fram ett uppskattat skattefel på 133 miljarder är det ingen som kan säga att det är just den summan som är den rätta. Det är viktigt att påpeka. Men det är viktigt att jobba för att minska skattefelet som kan bero på okunskap men också svartarbete eller skatteplanering med placering av pengar utomlands till exempel. Om man kan få ned skattefelet skulle mer pengar kunna användas till välfärden eller skatter kunna sänkas. Att förebygga genom att förenkla systemen och jaga skatteflyktingar är vägar att gå för att minska skattefelet.

Ett sätt att göra det enklare så att det blir färre fel vid till exempel deklarationen är att få fler att använda e-legitimation eller nätet på annat sätt.

Efter en paus i Kungsträdgården i solen med glass (KRAV) träffade jag styrelsen för liberala företagare. Jag är den enda från Västsverige i styrelsen och kan inte vara med så ofta. Nu råkade styrelsemötet sammanfalla med mitt Stockholmsbesök. Nätverket liberala företagare har startats av företagare för att påverka så att entreprenörskap och företagande lyfts i större utsträckning i den politiska debatten.

Nu har tåget nått Skövde. Snart i Herrljunga. Och sedan hemma. Få se när det blir.


 


 

Inga kommentarer: