torsdag 10 juni 2010

Dags att kavla upp ärmarna

Nu gäller det att kavla upp ärmarna och jobba och se till att inte SCB:s senaste opinionsmätning blir verklighet. Efter några mätningar i positiv riktning för alliansen, då många säkert trodde att segern var säkrad i höstens val, så kommer SCB:s stora mätning som en kalldusch. Där den rödgröna oppositionen leder med sex procentenheter. (DN, SvD, Aftonbladet, GP, SVT)

Men det är fortfarande valresultatet den 19 september som gäller så än finns det mycket att göra. Slaget är inte förlorat. Men det gäller att vi alla som vill ha en fortsatt alliansregering att vi gör allt vad vi kan för att övertyga väljarna om att det enda alternativet är just en fortsatt alliansregering. Ur min egen synvinkel vill jag förstås också ha ett stort folkpartistiskt inslag. Betydligt större än idag. En positiv detalj är dock att Folkpartiet i Södra Älvsborg i den detaljerade undersökningen på valkretsnivå ligger högre än riksgenomsnittet för Folkpartiet.

Det finns såklart spekulationer om varför denna undersökning skiljer sig från de senaste. Det kan bero på att det är större underlag men det kan också bero på att undersökningarna är gjorda tidigare än de senaste undersökningarna där alliansregeringen leder över den rödgröna oppositionen . De första förfrågningarna gjordes redan i april. Innan de rödgröna ens lagt sin skuggbudget. (SvD)

Oavsett vilket, så måste väljarna få veta vad Folkpartiet och alliansen vill med framtiden i Sverige. Att vi vill ha en framtid där den enskilda individen och individens drömmar och förutsättningar står i centrum. Där det är fattigdom som ska bekämpas, inte rikedom. Där kunskap och ett bra företagsklimat gör att Sverige växer i en värld som krymper. Med en bra gemensam välfärd.

Ett scenario med de rödgröna vid makten innebär att mer pengar tas från de enskilda individernas plånböcker när skatterna höjs. (Enligt Ohly, fotbollspelare undantagna) Vilket innebär mindre valfrihet för individen vad han eller hon vill använda sina pengar på. Det offentliga bestämmer i större utsträckning vad människor behöver.

Det innebär förmodligen också att eleverna i skolan inte får den hjälp och det stöd de behöver för att uppföljningarna av kunskaper blir sämre eller försvinner helt. Även om s vill ha tidigare betyg så vill inte de andra två partierna ha det. Föräldrarna kommer att få mindre eller ingen möjlighet att ställa krav på skolan om hjälp när de inte har svart på vitt genom skriftliga omdömen vad deras barn behöver hjälp med och har rätt att få.

Det finns mycket mer att lyfta fram men det finns 100 dagar kvar till valet att tala om varför man ska rösta på Folkpartiet och alliansen och inte på den rödgröna oppositionen.

Andra som skrivit om detta Per Altenberg, Erik Svansbo, Mathias Sundin

 

Inga kommentarer: