söndag 3 maj 2009

Valtemperaturen stiger.

Så smått börjar valtemperaturen stiga. Valet till europaparlamentet har börjat synas bland medias rubriker. Jag tror att de små icke etablerade partiernas uppdykande bidrar till att man åtminstone börjar nämna att det är val till Europaparlamentet. Så att enfrågepartier, för det är det det är frågan om, dyker upp kan ha något positivt med sig.( SvD)För i övrigt är deras existens mest beklaglig. Att rösta på ett parti bara för att man inte gillar beslutet att man inte får knycka andras egendom hur som helst, eller för att man inte gillar män eller invandrare är inte hållbart i längden. Åtminstone jag vill veta hur den jag väljer har för uppfattning i en rad andra frågor. Jag blir bekymrad om det finns personer som kan acceptera vad som helst annat bara man får ett öppet internet. För så måste det väl vara om man röstar på ett enfrågeparti. Eller?

Det finns saker som jag inte tycker att EU ska lägga sig i och det orimliga jordbruksstödet måste bort. Men det finns många frågor där ett samarbete är nödvändigt. Internationell brottslighet med bekämpning av narkotikasmuggling och människohandel. Samarbete för klimatet. Och där kan EU-länderna gemensamt vara en större påverkare än Sverige ensamt med sin 0,1 procent av jordens befolkning. Genom den gemensamma marknaden har både företag och konsumenter ett större urval. Företagen kan sälja till fler och konsumenterna har mer valmöjligheter. Att EU sedan jobbar på att förbättra säkerheten för konsumenterna är inte fel. Fast visst kan det göras både mer och mindre. Att man vet att en hårtork jag köper i Tyskland uppfyller samma krav som en som jag köper i Sverige är bra men hur bananer och jordgubbar ska se ut ska man strunta i.

Jag slutar där för idag med EU. Men återkommer när jag fått ordning på alla måsten. Oavsett om vi är med i EU eller inte så måste moms betalas. Och deklaration göras. Dock inte min egen. Den är klar.

Fast jag längtar onekligen efter att få ut och kampanja. För att få fler att gå och rösta och då på folkpartiet förstås. Och gärna ett kryss på mig. Som befinner mig längst ner på första sidan på folkpartiets lista. Men annat måste som sagt skötas också.

6 kommentarer:

Mikey sa...

"Att rösta på ett parti bara för att man inte gillar beslutet att man inte får knycka andras egendom hur som helst, eller för att man inte gillar män eller invandrare är inte hållbart i längden. "


shit o det där säger du utan att rodna? bra att du är ärlig mot dina väljare iallafall. Om du verkligen tror att det är vad dessa två partier handlar om borde du söka kassajobb inte EU-jobb. Det här var riktigt pinsamt, vadå bo i ett luftslott utan kontakt med vanligt folk.

Anonym sa...

"För så måste det väl vara om man röstar på ett enfrågeparti. Eller?"

Nej.

www.piratpartiet.se

Läs.

Det borde du göra helt allvarligt om det nu är så att det du just skrivit är nånting som du faktiskt tror på. För jag tycker att det är en ganska skrämmande okunskap som visar sig hos dig.

//AH

Mikey sa...

SD röstar man på för att riksdagspartierna tar in för många invandrare, inte att man inte gillar dom. 30% av mina vänner är invandrare, invandrare som integrerats, hur många har du Miss uppblåst?
Invandrarna kan omöjligt integreras i den takt ni tar in dom utan de etniska enklaverna, utan svenskar och med egna regler blir fler och större varje år.


Vi har idag 100-tals områden som inte är säkra för svenskar på nätterna. Är ni inte nöjda förräna hela Sverige är så?


Men bryr ni er om det? i era fina helsvenska villaområden långt ifrån verkligheten sitter ni och lever Svenssonliv, väl förvissade om att ni slipper leva i skiten ni skapar tack vare era plånböcker.

Mikey sa...

Och piratpartiet röstar man på för att samhället ni försöker skapa för att upprätthålla nuvarande upphovsrättssystem är ett orimligt övervakningssamhälle, som inte står i proprtion till vad ni försöker åstadkomma.

Anonym sa...

SD röstar man på därför att man inte vill få in fler färdigutbildade personer, utan vill att Sverige ska bekosta 12 - 15 års utbildning för ALLA, och räknar med att kunna föröka sig så att den inhemska arbetsföra befolkningen täcker behovet av arbetskraft om 20 år.

PP röstar man på om man vill stödja storföretagens vinster genom att låta dem knycka uppfinningar utan hinder av någon patentlagstiftning och vill försörja kompositörer med socialbidrag alternativt att det ska skrivas mindre musik. (I vart fall ska man inte få betalt om man gör det)

FP.... jag vet faktiskt inte. Björklunds (med fleras) principfasthet och repressiva grundinställning imponerar inte, ni andra kan ju vara annolunda, men jag litar inte längre på er liberalism.

Mikey sa...

Anonym

http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=50845&epslanguage=sv

"Bakgrunden var låg skolvana hos nyanlända flyktingar, vuxna inskrivna i augusti. Mer än varannan, 53 procent, var analfabeter."

mer myter du vill sprida?