onsdag 20 maj 2009

Ännu en dag till handlingarna

Så kan ännu en intensiv dag läggas till handlingarna. I morse frukostmöte med Hässleringen. Idag handlade det om kultur. Hur kulturen kan bidra till att skapa trygghet på området. När man byggde miljonområdena skulle 1 % av kostnaden gå till utsmyckning. Det finns en rad skulpturer och annan konst på Hässleholmen men som håller på att förfalla. Eller finns inlåsta i källare och annat. Dags att plocka fram dessa. Tanken finns att göra en konstrunda på Hässleholmen. Liknande den som finns inne i Borås. Dessutom rapporterade några som varit i Rosengård och tittat hur man låtit skolbarnen måla på plattor som sedan glaserats och satts upp på väggarna i en tunnel kompletterad med bild på Zlatans leende.

Dessutom spelade Fjärdingskolans tredjeklassare. Riktigt duktiga. Jag blev imponerad. I höst startar en kulturskolefilial på Hässleholmen. Jag tror det blir riktigt bra.

Sedan jobba. Skriva projektrapport. Inte det allra roligaste. Ett lunchmöte med LUF och Fredrik Malm. Intressant. Sedan jobba igen. Med krånglande skrivare och kopiatorer. Sedan ett möte om demokrati och delaktighet. Därefter kommundelsnämndsmöte. Snabbt avklarat. Hem för att ladda om och kolla var Drogkampen skulle gå av stapeln. Konstaterade att jag då skulle varit där för en halvtimme sedan. Men jag hann delta i det mesta ändå. Folkpartiet liberalerna kom bäst av allianspartierna i alla fall. Drogkampen anordnas varje år av IOGT-NTO med en tävling mellan partierna. Frågor kring alkohol och andra droger blandas med lite allmänbildning. Frågor där man får satsa poäng man har gör att ingen går riktigt säker förrän hela tävlingen är avgjord.

I morgon börjar förtidsröstningen. Det kommer säkert bli många som förtidsröstar bland dem som redan bestämt att de ska rösta.

Nog bäst att sova nu.

Inga kommentarer: