lördag 2 oktober 2010

Trött i fötterna efter 18 km

Mör i fötterna efter en vandring på ca 18 km. Från Fristad till Borås. Denna vandring går av stapeln varje år och görs för att minnas den dag som soldaterna vandrade från Fristad hed till I15 i Borås 1914.

Lite annorlunda inledning med marschmusik och diverse militära "överlämningar" och avslutning med i år köttsoppa. Förra året var det ärtsoppa och pannkakor. Men köttsoppan var jättegod.

Själva vandringen gick genom ett höstfagert landskap över stock och sten och lite vattensamlingar. Men mest på släta vägar fast det var stundtals rejält uppför. Men nedför är lika jobbigt. Särskilt om man inte klippt tånaglarna. Men den intensiva brevlådelappningen i valrörelsen visade sig ha gett utslag i konditionen. Uppförsbackarna gick riktigt bra utan alltför mycket flämtande.

Hur som helst är det härligt att komma ut i naturen. Så mycket kort hann jag inte ta men ett och annat i alla fall.

Nu har det gått två veckor sedan valet. Det är skönt att det är över. Hela sista året har gått i valets tecken, även om den sista tiden varit mest intensiv. Tyvärr blev valutgången lite annorlunda än önskat. Jag trodde att SD skulle gå framåt och komma in. Men det hade varit bättre om det ändå hade blivit tydliga majoriteter. Både här och där. Och ännu återstår en hel del. Onekligen blir det en spännande höst innan man hittat rätt med alla grupperingar.

Men nu tar jag kväll. I morgon måste det bli databas plus en del annat som blivit bortglömt under valrörelsen.

Inga kommentarer: