måndag 4 oktober 2010

Riksdagen på gång

Ännu en dag till ända. Sverigedemokraterna har gjort sin första dag i riksdagen. Med två slutna voteringar som följd som tog en bra stund. Förhoppningsvis blir det inte en vana med slutna omröstningar där varje riksdagsledamot får lägga ett röstkuvert i en urna. Som tur är finns det tryckknappar som används i normala omröstningar. Kan inte minnas att det förekom någon sluten omröstning under mina fyra riksdagsår. Dock förekom någon gång röstning med lottning.

Alliansens förslag till talman gick dock igenom och Per Westerberberg sitter kvar i fyra år till. Sedan var det ju inte SD som bidrog till att alliansens förslag gick igenom. En rödgrön var på toabesök, en var i USA och en rödgrön röstade "fel". Folkpartiets Liselott Hagberg sitter kvar som 3:e vice talman. I morgon blir det ånyo spännande när den nya regeringen ska presenteras. Redan idag har några namn som får lämna regeringen läckt ut. Få se om det stämmer och om det blir några andra förändringar.

Att riksdagsarbetet kommer att bli komplicerat med SD som vågmästare både i utskotten och vid själva pleniomröstningarna. Och onekligen har Sverige blivit kallare även om det ute blåser ganska ljumma vindar. Sverige är ett fantastiskt land med underbar natur och frisk luft. Vi har en massa friheter och rättigheter. Vi får säga vad vi tycker och tänker, vi har rätt att tillhöra vilken religion vi vill. Självklart så länge som vi inte skadar oss själva eller någon annan. Men med friheter kommer också ansvar. Vi har rätt att leva det liv vi själva vill leva men det handlar också om att låta andra göra detsamma. Tolerans och respekt för varandra är viktigt i ett demokratiskt samhälle. Det nya riksdagspartiet har nog tappat bort lite av tolerans och respekt.

Dessutom har partiet en ganska ensidiga agenda. Minska invandringen. Och inget mer. Förstår inte hur de ska kunna minska en redan mycket begränsad invandring. Några förslag hur de som idag är nyanlända snabbt ska komma in i samhället har SD inte heller.

Efter att ha följt förmiddagens röriga omröstning var det gott att äta glass med barnbarnen. Även om jag särskilt en dag som denna gärna skulle varit med i riksdagen så är det en helt fullgod kompensation att kunna träffa barnbarnen oftare.

Men för den skull vill jag vara med och påverka. Det är just för en bättre framtid för mina barnbarn jag fortsätter med politiken. För ett samhälle där alla får plats. Oavsett varifrån man kommer eller vem man är.

Däremot tror jag inte på de stora manifestationerna som hålls runt om i landet. Visst vill jag också motverka rasism och främlingsfientlighet men jag tror inte på att någon påverkas av att några håller brandtal om detta i samband med någon manifestation. Jag tror till exempel att folkbildningen och studieförbunden borde ha ett uppdrag att folkbilda om tolerans och respekt. Då kan det bli resultat på lång sikt. Demokrativeckor där mångfaldsfrågor lyfts på ett genomtänkt sätt tror jag mer på än "skrikiga" manifestationer som riktar sig mot ett parti. Det är inte mot partiet utan mot partiets åsikter som manifestationer ska hållas.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså är du helt sovande. Alla partier utom SD idag visar hur fruktansvärt omogna dom är. SD är det enda parti som är moget.

Säga vad man vill? Jo jag tackar så länge det passar sådana som du får man säga vad man vill.

Jag anser att SD har rätt och det är personer som vill slå mig på käften för mitt tyckande. Bra demokrati vi har. Vakna upp gam tant!

Varför ska vi ha in fler invandrare när vi inte kan hantera dom vi redan har!

Religionsfrihet, jo men tjena. Dom som dyrkar Demoner då? Nope dom förföljs av kristna. Men då anser väl sådana som du, men men inte kan man dyrka sådant!

Som sagt demokrati så länge det passar den diktaturiske svenson!

Sen kan du berätta för dina barn barn att det var sådana som du som fick Sverige att bli ett muslimskt land när dom väl fått in sitt inflytande!

Läs på Islam din nolla. Islam är INGEN tolerant religion. Den är som kristendomen egentligen ska vara. Skillnaden är att vi har kristna i Sverige som diktar upp sin egen kristendom och det gör inte muslimerna!

Jag tyckte Allah var en ond gud och det räckte för att en Muslim skulle försöka förstöra för mig eftersom nu var jag en fiende. Lär dig lite grann innan du uttalar dig.

Anonym sa...

En bra fråga.
Vad var biskop Brunner sa egentligen?

Biskop Brunner mantlar sig samma roll som Talibaner - använder religionen för politiska syften.

Alltså hon är inte bättre än islamisterna!

Sedan påstås det att kyrkan är separerat från staten....

Pappan sa...

Bästa Anne-Marie,
Som du ser på kommentarerna så finns det idag en vulgär främlingsfientlighet i Sverige.

Är den SD:s fel?

Var det SD som skapade främlingsfientligheten?

Eller var det de människor som bär ansvaret för att vi tar emot över tio gånger så många fler asylsökande än våra grannländer. Sedan DECENNIER. Från kulturer och folkslag som är så avlägsna Sverige att de varken kan eller vill smälta in i den svenska kulturen.

Är detta ansvarigt?

Naturligtvis inte. Man gör bara inte så mot ett land. Det är det som visar sig nu.

För övrigt har SD en övergripande, positiv framtidsvision och är varken ett enfrågeparti eller ett missnöjesparti. Läs SD:s valmanifest så får du se. Och principprogrammet. Och tilläggsbudgeten.

Alternativt var en smula ödmjuk och uttala dig inte om partier vars politik du inte ids sätta dig in i.

i bästa välmening,
Pappan

Anonym sa...

Jag är helt övertygat att efter senaste UPPDRAG GRANSKNING (Svart Polyester) på SVT1 har alla fått svaret om framgången av SD hos väljarna!

Hela Uppdrag Granskning var genomsyrad av opartiskhet samt respekt. Därför blir det intressant vilka reaktioner har inslaget skapat bland muslimer.

Man vet att den tysta majoriteten av moderata muslimer som Fouad Rasho har inte förståelse för Hanans tes angående Niqab.
Problemet är att den tysta majoriteten av moderata muslimer HÖRS inte!

De bokstavliga muslimer anklagar oss för rasism, eller att den enda demokratin hittar man i Rinkeby (Rosengård) inte bland svenskarna....

När Fouad Rasho konfronterar HANAN (39 minuten i reportaget), så hör man de absurdaste bortförklaringar!
Man bli frapperat av bortförklaringar angående försörjningen i den 24 minuten av reportaget!

Nu är frågan, om Hanan tycker inte om reaktionerna från svenskarna samt andra muslimer, varför stannade inte kvinnan i Marocko?!

http://svtplay.se/v/2181144/uppdrag_granskning/del_6_av_16__svart_polyester