torsdag 21 oktober 2010

Handlar mest om barn

Snö och åska. Rödgröna tar över makten i Borås. I stort sett i alla fall. Sista fullmäktige för den här perioden.

Upp och ned är världen. Debattens vågor går höga på TV mellan polis, invandrare och sverigedemokrater om vems felet är att det går runt en våldsman i Malmö och skjuter på invandrare. Om det är SD som bidragit till att någon som redan är lite tokig blir peppad att gå ut och peppra. Om det är medias fel. Jag tror att båda bidragit. Oavsett vems felet är, är det viktigt att polisen hittar den skyldige. (SvD)

Debatten går vidare med fokus mot ett betydligt närmare samhälle. Nämligen om det som hänt de små barnen i Mark som tvingats flytta från sina fosterföräldrar. Det är upprörande att barn behandlas på detta sätt. Barn är inga föremål som man kan flytta runt hur som helst. Det är små individer av kött och blod som har känslor. Även om det är svårt att som utomstående att kunna bedöma vad som är rätt och fel, när man inte har alla fakta, så måste man hela tiden när det handlar om barn se till barnens bästa. Onekligen ville barnen tillbaka till sina ursprungliga fosterhemsföräldrar.

Personal inom socialtjänsten har ett stort ansvar och särskilt de som hanterar barn måste ha gedigna kunskaper och erfarenhet om barn.

Ett annat fall som verkar helt absurt handlar om en treåring vars mamma ska tvingas av socialen att berätta för treåringen att hans pappa är en mördare. Hoppas verkligen att det hela inte är sant. (SvD)

Barnkonventionen måste bli svensk lag. Då kan man inte bortse från barns behov. Dessutom behövs en lokal barnombudsman i kommunen som bevakar barns intressen.

Ute fortsätter blåsten och snöfallet. Dags för sängen. I morgon möte med integrationsgruppen för att avsluta vårt arbete med integrationsprogrammet. Dessförinnan lite förberedelser inför nästa veckas kurs.

Inga kommentarer: