måndag 18 oktober 2010

Lärarlegitimation och lite annat

Blir lite långt mellan bloggvarven nu. Men det händer inte särskilt mycket på den politiska fronten just nu. Inte här hemma i alla fall.

Ett av de ställen där det fortsätter att hända saker är det folkpartistiskt styrda utbildningsdepartementet med Jan Björklund i spetsen. Den senaste veckan har både förslag till ny läroplan presenterats och förslag till införande av lärarlegitimation. (SvD, DN)

Det är positivt att förslaget om lärarlegitimation läggs. Att barn och ungdomar som är Sveriges framtid får undervisning av utbildade och kompetenta lärare är oerhört viktigt. Därmed inte sagt att inte de flesta lärare som finns idag är kompetenta. Eller att en obehörig lärare också kan vara kompetent. Men en lärarlegitimation kan bidra till att läraryrkets status höjs och därmed lönen. Vilket också kan locka fler att söka till lärarutbildningen. Sveriges framtid, våra barn och ungdomar, har all rätt i världen att få en bra undervisning.

Tänker nu sova för att pigg och alert kunna möta mina elever, eller rättare sagt kursdeltagare, och ge dem kunskaper om vad man kan göra i Excel. Obehörig lärare skulle man väl kalla mig. Men i gengäld så får alla kursdeltagare betygsätta det jag gör efter varje kurs. Och hittills har det gått bra.

Ska bara plocka i ordning inför morgondagens gruppmöte inför den här mandatperiodens sista fullmäktige. Sedan står det inte länge på förrän det nya fullmäktiget startar. En spännande tid fram till dess.

I övrigt kan meddelas att jag blev överlycklig när jag inte behövde flytta alla bokhyllor inför dragandet av fiberkabel och bredband och att vardagsrummet fått ett rejält lyft efter ommöblering likaså inför fiberkabelns intåg. En liten grön tåt har kommit in från grannen. Resten blir nog fixat i morgon. Fast om jag ska vara ärlig så går det inte fort. Många raster verkar det vara.

Andra som bloggat om lärarlegitimation. Rasmus, Carina, Linnéa

Inga kommentarer: