fredag 3 juli 2009

Väntat och oväntat i Almedalen

Ännu en solig dag i Visby ser det ut att bli. Med en och annan molntuss kanske. Idag blir det förmodligen inte så många seminarier. Det får nog bli barnbarnen i stället.

Kan väl säga att jag började nedtrappningen lite grann redan igår. Ett halvt seminarium om företagande och EU. Sedan del av kd:s seminarium om integration. Att lyssna till Maciej Zaremba, journalist på DN, är alltid intressant. Hans beskrivning av hur vi ser på vad som är svenskt ger många tankar. Hur vi som är infödda svenskar ser röda stugor och midsommarfest som riktigt svenskt medan de som kommer från förtryck och diktaturländer ser vår grundlag som värnar demokrati som det svenska. Verkligen något att tänka över.

Kunde inte vara kvar på hela seminariet eftersom jag måste heja på Sara och Susanne som presenterade Borås folkhälsoarbete. Tyvärr lyckades inte Borås att bli årets folkhälsokommun men det är hedrande att hamna på en delad andraplats. Och att det görs mycket för folkhälsan i Borås kan man verkligen skriva under på.

Jag kan också skriva under på att i Almedalen händer också det oväntade. Det skapas möten mellan människor. Människor som man vet finns men aldrig träffat. Människor som man inte vet finns och träffar där. För att inte tala om människor som berättar hemligheter som de inte sagt till någon annan. Gårdagskvällen blev en kväll då detta hände. Men så är jag lite trött också.

Inga kommentarer: