måndag 13 juli 2009

Igen barn som farit illa

Igen har en familj där barn och fru far illa slunkit igenom myndigheternas nät. Det är obegripligt att en pappa lyckats hålla sina barn borta från skolan under alla år utan att någon myndighet har reagerat. Och har ingen granne sett vad som pågått? (DN, SvD)

Det måste ha varit många som gjort fel. Både myndighetspersoner som inte kollat mer och andra som inte sett eller velat se. Eftersom jag inte vet alla detaljer så kan jag inte heller avgöra var felen har begåtts. Har man levt på socialbidrag eller har mannen jobbat. Har man inte haft kontakt med några andra. Eftersom de verkar vara svenska medborgare så måste de ju ändå ha fått ett personnummer och de skulle man väl kollat ytterligare om barnen verkligen fick skolgång. Jag trodde inte att någon med dagens alla kontrollsystem och samkörningar bara kan glömmas bort så där.

Det är en oerhört tragisk historia. Barn som berövats sin frihet och inte fått den utbildning som de har rätt till. Och som förmodligen misshandlats fysiskt också. Samma sak gäller också kvinnan i familjen. Hoppas att de utsatta familjemedlemmarna nu får all hjälp den behöver.

Men framför allt får sådant här inte hända igen. Både politiker och tjänstemän måste ta sitt ansvar. Som jag skrivit många gånger förr. Barn är utsatta och hänvisade till att vuxenvärlden tar hand om dem. Brister föräldrarna eller någon förälder måste samhället ta sitt ansvar. Men ansvaret ligger också hos den enskilda människan att reagera när man ser något som inte är som det ska.

2 kommentarer:

Eriksson sa...

Detta är bara ett i raden konsekvenser av en oansvarlig svensk politik. Inte blir det bättre innan den enskilde medborgaren fattar detta och röstar för förändring.

Om politiker och tjänstemän ska springa runt och lappa ihop resultatet av ett dysfunktionellt politiskt klimat kommer bara skatterna att höjas och höjas. Det krävs inte någon större bildning för att förstå vad som ligger bakom denna "svenska" familjs öde. Men låt oss låtsas om som vi inte har en aning.. så gör ju DN, SvD, SVT, SR, Aftonbladet, Expressen, m.m.

Anonym sa...

Mannen har ju tre identiteter, antagligen tre personnummer, kanske tre bidragsinflöden?