onsdag 11 mars 2009

Vatikanens dubbelmoral än en gång

Jag håller med Birgitta
Ohlsson att det är på plats med en protest mot Vatikanen. Det är fullständigt absurt att bannlysa, det vill säga utestänga från kyrkan, personer för att de medverkat vid en abort som gjordes på en nioårig flicka som bar på tvillingar som hennes styvpappa varit orsak till. Mamman till flickan och de som gjorde aborten är de som bannlysts. Inte pappan som begick våldtäkten på flickan i flera år. Han kan bara bikta sig så är allt bra. Åtminstone för kyrkans del. Det är att vara förlåtande för fel saker. Ibland undrar jag vart världen är på väg. Kyrkan har gjort och gör mycket gott i världen men när fundamentalismen sätter in så blir det tvärtom.

Det är för mig ofattbart att Vatikanen resonerar på det sätt man gör. Kanhända är det just för att det är bara män som styr. Och då män som åtminstone officiellt inte har något samröre med kvinnor. Det är nog dags för en helrenovering och låta de personer inom katolska kyrkan som har en annan, mer verklighetsnära, syn på saker och ting (det finns sådana) få ta över.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anne-Marie. Håller med dig och övriga till 100%. Jag kan inte förstå att svenska kyrkan har goda kontakter till pedofilska kyrkan nere i Vatikanen. Det är en ren skam och tittar vi lite tillbaka i tiden vad några tongivande svenskar gjort för att mota ut dessa vedervärdiga prelater från inte bara svensk mark så kan man undra varför det fortfarande finns människor kvar i svenska kyrkor idag. Bäst vore att utvisa alla representanter för pedofilerna nere i vatikanstaten samt stänga alla deras sk kyrkor i Sverige. Att Sveriges sämsta utrikesminister genom tiderna inte förmår att ta en klar och rakryggad ställning, det talar för sig själv. Ha en trevlig kväll och lycka till med morgondagens kvinnliga företagande! Hälsningar från Claes i Borås.

Anonym sa...

"Det är för mig ofattbart att Vatikanen resonerar på det sätt man gör."

Det är inte så komplicerat.
1. Katoliker anser att även foster är människor.
2. Katoliker anser INTE att våldtäkter och incest är okej; de anser bara att sexuell omoral och mord landar på två olika sidor av en väldigt tung gräns.

Det handlar inte om fundamentalism, det handlar bara om att de konsekvent följer sina etablerade regler istället för att populistiskt glida med strömmarna och utan integritet stå för vadsomhelst som är inne för stunden. Det ger dem bra mycket mer trovärdighet och respektbarhet än t.ex. Svenska Kyrkan (notera att jag själv inte är katolik och finner flera element i katolsk teologi rätt svåra att svälja - jag tycker bara att de förtjänar en eloge för att de står för sina obekväma åsikter).

Romersk-katolska kyrkan är inte ute efter att skada någon men den kan inte heller ljuga om, eller svika, sina centrala ståndpunkter. Läkarna och modern bröt avsiktligen mot den och därför är det inte konstigt att de utesluts ur den privata sammanslutningen. Det är faktiskt mindre konstigt än när politiska partier godtyckligt utesluter oönskade medlemmar...

Anonym sa...

Folkpartiet gnäller över "Vatikanens skenhelighet".

Birgitta Ohlsson hoppade upp och ned av glädje när Israel bombade Gaza till grus i julas. Enligt henne är det alltså värre att bannlysa ett barn från kyrkan än att bränna bort ett barns armar och ben med fosforbomber.