måndag 16 mars 2009

Företagande och EP-val

Så börjar då en ny intensiv vecka. Möten på kvällarna och en hel del annat att ta itu med på dagarna. Jag har ju faktiskt en halvtidsanställning numera. Som projektledare för ett projekt som ska jobba för kvinnors företagande. QVIM. Att fler kvinnor ska våga starta och de som redan idag har företag ska våga utöka.

Jag kan inte förstå varför inte hälften av dem som startar företag skulle vara kvinnor. Ungefär hälften av medborgarna är ju kvinnor. Idag är det dock bara kring 30 % av nystartade företag som leds av kvinnor. Jag vet att det finns en enorm potential men det gäller att komma över tröskeln. I torsdags hade vi en träff i Herrljunga för kvinnor som driver företag eller som tänker börja. Cirka 20 var anmälda. Det kom 30. Mer om träffen kan läsas på bloggen eller hemsidan för QVIM.

Det börjar ju också dra ihop sig till EP-val. Idagens BT presenteras Sjuhäringarna som står med på någon lista. Och precis som Radio Sjuhärad för någon vecka sedan så påpekas att ingen står på valbar plats. Men numera med personval är alla platser valbara. Det är väl kanske realistiskt att inte komma in om man står på 30:e plats, som jag gör, men förra valet så kryssade en person in sig som stod på "andra sidan" listan. Så i teorin är det möjligt.

Inga kommentarer: