tisdag 24 mars 2009

Stockholmsmorgon

Solen skiner utanför hotellfönstret men det ser kallt ut. Egentligen spelar inte vädret så stor roll för jag kommer att tillbringa hela dagen inomhus på skolriksdagen. Ska bli intressant. Tänkte skriva några meningar innan jag kastar mig över hotellfrukosten.

Nyhetsflödet domineras fortfarande av bonusar. Ingen går fri. Just nu grillas Lundby-Wedin på SVT om sin och LO:s del i bonushärvan i AMF. Känns märkligt att hon inte skulle veta om vad hon gjort som ledamot i styrelsen . Sitter man med i en styrelse så är man ansvarig och bör veta vad man gör. Och hon har svårt att förklara sig. Men låt utredningen klara ut vad som hänt.

En annan nyhet som presenterades i TV nyss är att finanskrisen kan bidra till att dödsstraff ersätts av livstids straff. Inte för att dödstraff är barbariskt och medeltida utan av ekonomiska skäl. Dödsdömda fångar kostar mer än livstidsfångar. Pengarna har talat även här. Bra om dödsstraffet försvinner men skälet är tämligen absurt.


 

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har hört att Sverige ska anpassa kvalgränserna i friidrotten vid OS 2012 till fodringarna för att få bonus vid statliga verk:

Om du klarar en meter i höjd så får du vara med.
I längdhopp är kvalgränsen satt till två meter.

Wanja Lundby–Wedin försvarar kvalgränserna med att hon trodde de gällde för kulstötning och spjutkastning !

Sveriges friidrottstrupp uppskattas av specialister att uppgå till 4.149.000 män och kvinnor.

Vänligen :-)
Tjalle