torsdag 1 september 2011

Kungabesöket ur min synvinkel

Så var då kungabesöket över. Huvudorsaken till besöket var att berätta om vad Waste Recovery handlar om. Jag tänker inte skriva om det här. Mer finns att läsa här. Mer finns också i en artikel i BT. Fantastiskt att kunna bidra med vår kunskap för att göra en bättre värld där resurser återanvänds.

Även om jag inte var med på förmiddagen har jag förstått att alla var riktigt nöjda med besöket på SP och Sobacken.

Själv fanns jag under tiden på Sinnenas hus för att ta emot alla lunchgäster. Iklädd nya kläder och tämligen nyklippt. Så småningom fick jag ihop något att ha på mig. Förkylningen som drabbade mig i veckan ställde till lite problem. Man ska inte spara allt till sista stund. Men det löste sig. Fast det här med strumpor är inte min grej. Redan innan jag lämnat hemmet idag så var det maska på den för dagen nyinköpta strumpan. Den betydligt billigare strumpan jag hade i garderoben har hållit hela dagen. Fast jag tror nog att ingen hade märkt om jag hoppat över strumporna.

Så hade jag glömt Boråsstadsnålen. 1:e vice ordföranden lånade ut sin.

Som sagt med billiga strumpor och lånad nål var det roligt att träffa alla lunchgäster. Någon jag känt länge men inte träffat på många år. Och andra jag aldrig träffat. Som Christer Björkman. Vars gamla frisersalong i Borås används av min frisörska. Vilket jag berättade för honom.

Väl alla på plats så blev lunchen en succé. God mat lagad av elever på Almås-gymnasiet och en modevisning lite mer än det vanliga. Att kunna bära en badrumsmatta som en fin kreation är en konst. Att jag sedan hade trevliga bordsgrannar förtog inte nöjet.

Det enda som kan diskuteras är att det var många kostymer på lunchen. Bland gästerna från kommunen var nog fördelningen mellan män och kvinnor rätt jämn. Men från näringslivet, som varit med och stött projektet Waste Recovery, var det mest män. Ett tecken på att det oftast är män som har ledande befattningar inom näringslivet. Fick medhåll av min bordsgranne att det är viktigt att satsa på kvinnors företagande. Jag tror inte på kvotering, varken inom kommunala bolag eller inom det privata, men det behövs stöttning och synliggörande om att det också finns kvinnor som driver företag. Här finns en film som visar kungen och drottningens ankomst till lunchen. Även jag finns med på ett hörn. Fast jag undrar vad jag gör för rörelser.

Eftermiddagens skulpturvandring genom Borås var häftig. Så mycket109 folk som kantade gatorna. En vanlig eftermiddag halv tre. (Var fanns arbetslinjen då). Många spontana blommor lämnades till drottningen från barn och kamerorna gick varma. Själv hann jag inte fotografera så mycket. Så min bild idag får bli en gammal bild av klonade grodor, som blev kronprinsessparets present vid bröllopet men fortfarande finns kvar i Borås och som fick avsluta skulpturvandringen. Men massor av bilder från dagen finns på BT.

Med tanke på den uppslutning som fanns från boråsarna idag så är det nog långt till att införa republik. Beklagar alla mina vänner som är hängivna republikaner.

Nu lägger jag detta bakom och koncentrerar mig på jobb och när det gäller det politiska på att få medborgarna också mer engagerade i samhällslivet. På tisdag är det dags för en ny träff för nätverket för Medborgardialog. Och så får det väl bli en ny motion till fullmäktige som handlar om att ta vara på de resurser som finns inom de ideella organisationerna i samhällsarbetet.

Lagt in efteråt: Länk till Lokalkanalens reportage från besöket.

Inga kommentarer: