tisdag 27 september 2011

Inte värdigt att utvisa utsatta barn

På tåget igen. Fjärde gången på drygt en månad som jag beger mig till Stockholm. Och alla gångerna har jag kommit fram i tid. Både dit och hem. Få se hur det går den här gången. Än så länge ser det ljust ut.

Målet i Stockholm den här gången är Skatteverkets insynsråd. Skönt att ta det lite lugnt på tåget efter den senaste hektiska tiden. Skulle spela Wordfeud på vägen upp men den verkar ha problem så jag fick plocka fram datorn.

På Twitter läste jag länkar till reportage om att de två små flyktingbarnen som varit i fosterhem nu utvisats tillsammans med sina föräldrar som varit de som misshandlat dem. (GP, GP)

Jag kan inte avgöra om föräldrarna har flyktingskäl eller inte. Jag är inte insatt i ansökan men jag kan inte tycka att det är ok att barn som blivit så illa behandlade av sina föräldrar att socialen tvingats ta barnen från föräldrarna. Det kan inte vara förenligt med barnkonventionen.

Det är inte heller ok att utvisa människor till Syrien idag. Det gäller både barn och vuxna. Med tanke på den situation som är där. Men det görs. Förstår inte hur man tänker.

Det ännu mer märkliga är att ett barn som hunnit bli 18 år får stanna men inte föräldrarna och de minderåriga barnen. Fattar ingenting. Kan det vara ett rättssäkert asylsystem.

Det är först när människor uppfattar att det fattas så gott som 100 % rättssäkra. Innan dess kommer människor som är rädda för att återvända att gå under jorden.

Till att börja med är det dags att följa barnkonventionen och se till barnens bästa.

2 kommentarer:

brodeur sa...

Menar du att de utvisade skall berövas sina barn eller ?

Anonym sa...

Du kanske menar Azerbajdzjan?