tisdag 20 september 2011

Budget, parboende och presidieseminarium

Har varit långt nere i Excel-kalkyl och databas hela helgen. Plus förberedelser för nästa veckas kurs. Har dock hunnit vara värd för middag med 250 volleyboll-spelande ungdomar. Mitt första egna uppdrag som representant för Borås. Hann också vara med igår när tavla av Ulrik Nilsson avtäcktes. Alla som varit KS-ordförande blir avmålade och uppsatta på vägg i stadshuset. En fin tavla.

Bloggen har således fått ligga på sparlåga. Idag blir det dock lite annat. Tillsammans med mina presidiekollegor i kommunfullmäktige ska jag på seminarium om att utveckla fullmäktige. Roligt att träffa andra fullmäktigepresidier och utbyta erfarenheter. Få se om det kan återspegla sig i Borås kommunfullmäktige. Passar på att skriva några rader innan avfärd. Det kliade i skrivarfingrarna.

Hinner dock inte kommentera regeringens budget som läggs idag i stora ordalag . (SvD, DN,  Det mesta har läckt ut i förväg. (DN)Det som ligger Folkpartiet närmast är förstås satsningarna på skolan. Men det som är viktigt är också vissa satsningar på företagande. Några förbättringar för småföretagare är välkomna. även om det behövs en hel del mer. Om sänkt krogmoms ger någon effekt tvista de lärde. En fördel blir det i alla fall. Det kommer att kosta lika mycket att äta mat på stället som när man tar med sig maten hem. Förutom på McDonalds som förmodligen idag tjänat på att man tar med sig maten hem. Där betalar man ju samma pris oavsett var man äter.

En välkommen reform är överenskommelsen mellan MP och alliansen om flyktingpolitiken. Äntligen ska somalier få återförenas med sina barn som inte har fått komma hit på grund av att de inte fått giltiga handlingar. Och barn som lever gömda ska få gå i skolan. Men även här finns mycket som återstår. Sjukvård för gömda till exempel. För så länge som vår asylhandläggning inte upplevs som riktigt rättssäker kommer människor att gå under jorden. Det finns många exempel på där lika ärenden behandlats olika.

Bra är också satsningarna på arbetsmarknadspolitiken.

Sedan kan också konstateras att det kommer ett lagförslag som ger IMG_1325äldre par att få bo tillsammans. Det har de visserligen fått göra i Borås i flera år genom Folkpartiets försorg. (BT)

Dags att ge sig av mot Stadshuset för vidare samåkning till Göteborg. Med kommunens miljöbil.

Drömmer till sommaren och dess blomsterprakt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Migrations-överenskommelsen mellan alliansen och extremist-partiet Mp kommer straffa sig nästa riksdagsval. Mp vill inför helt fri invandring. Redan dagens invandring kostar oss skattebetalare 10-tals miljarder årligen, vad skulle då en helt fri invandring kosta. Visst är det helt underbart att det nu kommer hit ännu fler somalier. Är väl bara en tidsfråga innan Fridolin o co lägger en motion om att Sverige ska öppna en luftbro till Mogadishu så att alla som vill komma till Sverige och åtnjuta vår välfärd ska välkomnas. Reinfeldt kommer ha svårt att motstå denna lockande tanke, på så vis lyckas han neutralisera Sd:s inflytande över migrationspolitiken.

Anonym sa...

Citat: "För så länge som vår asylhandläggning inte upplevs som riktigt rättssäker kommer människor att gå under jorden."

Du menar att vi har en myndighet vars beslut man vid ogillande inte behöver lyda ?
Varför då inte helt enkelt lägga ner den ? För vad har den för funktion ?
Men varför inte då vara konsekvent och lägga ner hela rättsväsendet ?
Eller tror du att "Kofots-Kalle" upplever handläggningen av sitt fall (inbrott medelst kofot) som riktigt rättssäkert om han blir dömd ?

Jag såg f.ö. att de vanvårdade barnhemsbarnen vägras ersättning pga bristande dokumentation.
Medan andra barns bristande dokumentation inte verkar vara något större problem ?

Tjalle