lördag 14 maj 2011

Slutspurt i regionvalet

Snart dags för slutspurten i valkampanjen till regionvalet. En brevlådetrampsrunda och sedan valstugan. Vaknade nog för tidigt men nu går det sista på bara viljan.

I morgon kväll vet vi vem som ska styra regionen resten avaffisch4 mandatperioden. För medborgarnas skull hoppas jag det blir allianspartierna som kan bilda majoritet. Med ett starkt liberalt inslag. Den valfrihet som införts och som handlar om att kunna välja vårdcentral måste finnas kvar. Och utökas till andra områden inom vården. Får vänsterpartiet inflytande riskerar valfriheten att försvinna.

Många unga mår dåligt idag. Dags att jobba för att unga ska må bättre. Förebyggande genom skolhälsovården och ungdomsmottagningar.

Kollektivtrafiken måste förbättras. Det måste vara enklare att resa med bussar och tåg. Och de måste komma fram i tid. Det får inte vara så att ett godståg blockerar hela banan mellan Borås och Göteborg. Dubbelspår mellan Borås och Göteborg är en nödvändighet. Gärna i form av höghastighetståg.

Regionen har också ansvaret för miljö, tillväxt och kulturfrågor. Något som glöms bort i debatten. För att få en bra välfärd måste det också finnas att bra företagsklimat där entreprenörer kan starta företag och befintliga företag kan växa. En stor potential finns inom turismområdet.

Nu dags att dra ut bland brevlådorna. Nu gäller det att ge järnet in i det sista för att fånga in några extra röster. En enda röst kan vara avgörande.

Inga kommentarer: