måndag 23 maj 2011

Måndagsmorgon på tåg

Måndagsmorgon och på väg till Göteborg för att hålla kurs. Chansade på att tåget kommer fram i tid. Just nu ser det lovande ut. Men varför ska människor fullständigt dränka in sig i en massa rakvatten och parfymer (idag är det herrar med rakvatten) så jag nästan får svårt att andas och nyser som bara den.

Den här veckan verkar bli nästan lika fullspäckad som alla andra. Idag och fredag kurs i Göteborg. Torsdag fullmäktigemöte eftermiddag och kväll och förmiddagen möte med Coompanion. I morgon gruppmöte inför KF och Representationskommitté innan dess. Onsdag hämta barnbarn. På lördag och söndag är det tennisläger med damerna i Sandared. 20-års jubileum för tennisläger. Jag har nog varit med på alla utom ett även om jag ibland kommit sent på grund av valkampanjer o dyl. Ja där är min vecka.

Trodde det skulle bli lite lugnare efter valet men då ska man ju göra ifatt allt man missat. En vildvuxen trädgård och ett upp och nervänt hus och en dator fylld med massor av mejl som ska rensas bort. En del besvaras också.

Sedan kommer ju det intressanta. Hur kommer det att bli i regionen utan klara majoriteter och med SD som vågmästare. Hur blir det med enhetstaxa och kommer det fria vårdvalet att försvinna. Synd att inte väljarna fattade att det är för dem viktiga frågor valet handlade om. Men tyvärr kom debatten igång för sent. Och utan att den avspeglas i media så lär den heller inte nå medborgarna.

Hoppas i alla fall att det är långt till nästa val. Men man vet aldrig. Den nuvarande lagstiftningen ger möjlighet till nyval även i kommunala församlingar. Så länge som skiljaktigheterna mellan blocken i Borås mest handlar om en motion ska vara besvarad eller beviljad så är inte risken så stor.

Nu börjar tåget närma sig Göteborg och jag får avsluta för den här gången. Får bara inte glömma stämpla ut med min kontoladdning. Onekligen dags för ett enklare biljettsystem men jag tror inte på en enhetstaxa där en resa mellan två hållplatser i Borås ska kosta lika mycket som en resa mellan Borås och Göteborg.

1 kommentar:

Skånedemokraten sa...

Det blir nog ordning och reda med Sd som vågmästare. Hoppas innerligt att de förhindrar att illegala invandrare får fri vård i Västra Götaland.