lördag 7 maj 2011

Ännu en intensiv vecka

Lördagskväll och lite tid för att skriva. Barnbarnen sover, i alla fall nästan, och nog någon timma kvar tills föräldrarna kommer hem och jag får styra kosan mot Borås igen.

I morgon väntar en dag med mer brevlådetramp med valmaterial. Och kanske lite kursförberedelser. Och kanske något lite röj hemma. Det “stora” röjet får vänta till efter valet.

Veckan som gått har varit innehållsrik. Måndagen ägnades åt riksdagsledamotsbesök från Arbetsmarknadsutskottet, Hans Backman (FP). Temat för dagen var socialt företagande. Från riksdags- och regeringsnivå talas det varmt för arbetsintegrerat socialt företagande. Men reglerna sätter många gånger hinder i vägen.

På tisdagen var det ytterligare besök från Stockholm, Nyamko Sabuni, jämställdhetsminister mm. Besök på Vuxenskolan stod på programmet.

Torsdagen ägnades åt kurs i Göteborg för att avslutas med möte mellan politiker och näringsliv. Spännande framtidsvision för Borås presenterades liksom ett tankeväckande föredrag, eller framförande kanske man ska säga, om utanförskap.

I fredags träffades jag och Tom Andersson och summerade våra jag och timo intryck från seminariet om Medborgardialog och diskuterade hur vi går vidare.

Så till dagen. En enda stor kramardag. Har kramat en massa goa Luffare, partiledaren, Timo Räisinen, barnbarnen och några till. Lunch i samband med 1-årsfirandet av finskt förvaltningsområde inramades av valkampanjarbete. Har också hunnit med lite fotbollssparkande med barnbarnet. Förstår inte bara varför bollen alltid hamnar i diket.

Inga kommentarer: