torsdag 26 maj 2011

Dagens kommunfullmäktige

Så var då ännu ett fullmäktige genomfört. Ungefär sex timmar tog det att lägga årsredovisning till handlingarn och fatta beslut om några motioner. Årsredovisningen blev lite speciell, vilket jag också skrivit om i ett tidigare inlägg, eftersom nuvarande styrande minoritet (diskussion uppstod om det var majoritet eller ej) lagt fram den men den förra majoriteten (som verkligen var en majoritet) styrt under året. Tonen i debatten var betydligt mer trevlig än tidigare år.

Kanske med undantag när SD:s representant äntrade talarstolen. Inte så mycket under debatten om årsredovisningen även om ett och annat ord om invandringspolitik framförde. När det handlade om kultur och jämställdhet var orden mer svavelosande och handlade mer om “radikalfeminism” än om fler kvinnliga konstnärer bland anlitade konstnärer inom Boråskulturen.

Det som var lite speciellt var att Allianspartierna vann fyra omröstningar i fullmäktige idag. Tyvärr med stöd av SD. Men som opposition kan man inte avstå från en åsikt bara för risken att få oönskat stöd. Det gäller att hitta lösningar innan det går så långt som till omröstning i fullmäktige.

Hade ärendet om klimatkompensation varit bättre förberett så hade det varit enklare att säga ja. Tror inte sista ordet är sagt.

Slutar där skriveriet om dagens kommunfullmäktige. Och startar ett nytt inlägg om en betydligt större händelse utanför Borås och Sveriges gränser. Om att Ratko Mladic har gripits.

1 kommentar:

Johan Dahlberg sa...

Så låter det inte när de Röd Gröna vinner omröstningar i Riksdagen genom att SD röstar för våra förslag.