torsdag 29 juli 2010

Rapport från Meransen

Har nu avverkat fem härliga dagar i Meransen. En liten by i Sydtirolen i Italien. Mest sol och hittills inget regn.
Hotellet blev inte det som var tänkt. Men vad gör väl det när man ändå får en säng att sova i och både frukost och fyra rätters middag. Plus att med spänning se hur ett hotell byggs upp och finner sina former. Hotellet är nyrenoverat och vi är de första gästerna. Allt var väl inte på plats den första dagen. Men det tar sig. Tre herrar som nog äger hotellet har inte förstått det där med entreprenörskap. Att man måste ta i. Och göra det man inte brukar göra. Servera mat t ex. När personalen är anpassad till kanske högst tiotalet gäster och vi är över 40 stycken. Ok. Igår ryckte de in och delade ut några tallrikar.
Vandringarna på dagarna har varit härliga. Även om de inte blivit så långa som tidigare år. Första dagen blev det dock en genomkörare till en topp på 2262 meter. Vandringen ner kändes rätt bra i knän och lårmuskler. Dag två blev det en utfärd med buss till en näraliggande dal och en vandring upp till en hütte.
Tredje dag fanns det risk för regn. Som sedan aldrig kom. Men det blev en utflykt till en ravin som var en fantastisk naturupplevelse. Plus lite vandring på slätmark. Avslutades med ett besök i en söt liten alpstad med rosa, grön och gula hus vid stadens shoppinggata.
Höjdpunkten så här långt är nog i alla fall besöket igårvid Drei Sinnen. Tre toppar som ligger i Dolomiterna. Efter en rätt krävande väg upp, brant och krokig och saknade vägräcken drog vi ut på en tur kring topparna på ca 4 timmar. Vidunderliga vyer. Här kan Borås slänga sig i väggen när det gäller backar och kullar.
Idag, näst sista dagen var vi ett mindre gäng som gick upp (de övriga åkte till Garda-sjön) till en alpsjö. Lite avancerat med vajrar att hålla sig i på några ställen. Det gällde att se efter var man satte fötterna. Precis när vi klarat av den svåraste vandringen började det regna. Tur att det inte kom tidigare. Men gissa om jag var blöt när jag kom hem.
Ser nu fram mot sista kvällens fyra-rätters middag. Och förmodligen efterföljande tyrolerafton.
I morgon bär det av ut på sista vandringen. Sedan väntar24 timmar i buss.
Och sedan blir det jobba med både det ena och det andraqa

Inga kommentarer: