lördag 10 juli 2010

Sista kvällen i Visby

Och så var den Almedalsveckan över. Jag tror faktiskt att det för mig har varit den bästa av Almedalsveckor. Jag har själv agerat i ett seminarium med bra resultat efter vad omgivningen säger. Jag har besökt intressanta seminarier som jag fått med mig en hel del från. De flesta har handlat om de frågor jag driver i valet. Företagande, integration, barn och flyktingfrågor. Jag har träffat personer som fortfarande kommer ihåg mig från riksdagstiden. Alltså inte riksdagsledamöter. Men såklart. Sådana har jag träffat också. Och jag har träffat andra folkpartister. En del som jag bara träffat på face-book. Jag har ätit glass och god mat. Lite rosévin har det väl också blivit. Idag har jag haft en skön dag flanerandes i värmen kring muren och Botaniska. Kvällen avslutades med middag under ett valnötsträd intill en av alla ruiner. Med kanderad valnöt från trädet och valnötssnaps.

Nu sitter jag på bakgården till huset jag hyr i mörkret. Det blåser lite men är fortfarande riktigt varmt. I morgon går färjan hemåt. Lär bli mött med dunder och brak om man ska tro väderleksprognosen. Men vad gör väl det efter en vecka med enbart sol.

Väl hemma sätter valrörelsen igång. Nästan i alla fall. Att träffa många folkpartister, att prata politik i en vecka och att få nya kunskaper innebär att jag onekligen är taggad att sätta igång kampanjandet. Mina personvalsbroschyrer är färdiga.

En kort summering:

Bästa tal: Jan Björklund.

Bästa utspel: Folkpartiets om äldre och Alliansens om mer pengar till kommunerna och satsning på lärlingsutbildningar (fp-förslag)

Bästa mingel: NU-minglet

Roligaste seminarium: När fp kammade hem rubbet när det gäller riksdagsledamöter aktiva i företagarfrågor hos företagarna och så Liberala företagares eget förstås.

Seminarium där jag hade fel: Jag påstod att det stod i lagen att ensamkommande flyktingbarn skulle få en god man inom 24 timmar. För det bestämde riksdagen. Men den dåvarande sosseregeringen struntade i att införa det.

Överraskningen: Att miljöpartiet förespråkade skriftliga omdömen. Har aldrig hört dem säga det tidigare.

Häftigast: H12 bloggplats

Beklagligast: Littorin-historien

Sämst: SSU:s vuvuzelor. Sådana ljudnivåer bidrar till hörselskador.

Det finns åtskilligt mer att kommentera men nu måste jag sova så jag hinner upp och städa det hyrda huset i morgon innan båten går.

1 kommentar:

Tomas Gustafson sa...

Något ensidig bästa lista från dig. Men en sak kan jag garantera dig- Du kommer att bli mer störd över oss än några vuvuzelor. Det lovar jag.