torsdag 1 juli 2010

Kampanj för barnkonventionen

Hemma efter en givande runda på stan i samband med första "Sommartorsdagen" i Borås. Delade ut flygblad (klicka på bilden för att förstora) som handlade om utsatta barn och att vi ska införa barnkonventionen som lag. En hel del intressanta dialoger där både unga och äldre hade synpunkter. Försökte tala om för en mamma att hon inte fick ge sitt lilla barn smäll på fingrarna. Kanske gjorde jag en insats. Några äldre tyckte minsann att det blev bra folk av den generation som växte upp när det ännu var tillåtet att smiska barn. Onekligen tror jag att vi måste tala mycket, mycket och åter mycket om detta. Fast jag måste tillägga att det var många som inte tyckte det var ok att slå barn.

Jag kan inte förstå hur man kan tycka att det är ok att slå barn. De begriper ju inte varför de får smisk och dessutom lär man barn att det är ok att slåss. Vi tillåter ju inte barnen att slå varandra i sandlådan. Eller?


Hamnade sedan på en av stadens krogar tillsammans med en blandad skara. Men mineralvattnet jag beställde in kom aldrig. Men trevligt ändå att prata en stund med ännu en person som ska till Almedalen. Undrar om hela Sverige ska dit. Ön kanske sjunker.


Som sagt en kväll som blev mycket bättre än jag förväntat mig. Men kampanjande och barnbarn, som lämnade mig i eftermiddags efter tre dagar, tar på krafterna. Jag lämnar eventuella intressanta artiklar på nätet som jag borde kommentera åt sitt öde. Nu måste jag sova. I morgon ska det vara tre stycken som jag ska se efter.

Inga kommentarer: