söndag 4 juli 2010

Första rapporten från Almedalen

Så var den då igång. Almedalsveckan i Visby. Almedalen är egentligen bara den park där Olof Palme började hålla sina tal. Och där dagens partiledare håller sina. Men alla de seminarier som hålls under veckan är spridda över hela Visby. Jag tror nog varenda lokal av någon storlek har ett seminarium. Så det blir mycket gående upp och ner mellan olika aktiviteter. Det känns redan i fötterna fast jag bara traskat lite i eftermiddag.

För en liberal företagare kunde inte veckan börja bättre. Organisationen Företagarna utser varje år de riksdagsledamöter som utmärkt sig mest i företagarfrågor under det gångna året. De tre främsta från varje block presenterades. Och i alliansblocket kom tre folkpartister på 1:a, 2:a och 3:e plats. Hans Backman först, Agneta Berliner sedan och så Karin Pilsäter. Inte nog med det. Hans Backman fick också hämta pris för bästa riksdagsledamot inom alliansen under hela mandatperioden. Som grädde på moset hyllade Företagarnas vd Anna-Stina Nordmark Jan Björklund för hans tal under Företagarnas kongress. Jag är verkligen glad att jag gick på denna tillställning. Det var roligt att vara folkpartist.

På folkpartiets hemsida kan också läsas att även fjärde resp sjätteplatsen gick till en folkpartist. Tina Acketoft resp Liselott Hagberg.

Att vi har ett bra företagsklimat är avgörande för vår välfärd. Det är genom jobb inom det privata som vi skapar tillväxt. Företagare och entreprenörer måste ses som att de bidrar med något positivt. Det måste vara tillåtet att tjäna pengar när man satsar och tar risker. Företagen skapar arbetstillfällen. .

Under morgondagen är det ett antal seminarier som jag skulle vilja gå på. Men eftersom vi själva ska hålla ett seminarium kanske det inte blir så mycket tid. Diskussionen om ensamkommande barn tänkte jag nog i alla fall gå på.

Om en stund är det dags att gå och lyssna på statsministern i Almedalen. Sedan träff med Liberala företagare.

Och över alltihopa lyser moder sol…..

Läs också Agneta Berliner

Inga kommentarer: