onsdag 21 april 2010

Coompanion och lite om sociala medier

Har en paus i Coompanion Sveriges årsmöte innan det är dags för middag. Ja själva årsmötet är i morgon och då ska jag sitta ordförande. Hoppas det inte blir allt för mycket krångligheter. Men det ska jag väl också klara av.

Idag har vi diskuterat vision och vårt uppdrag liksom hur ansvarsfördelningen ser ut mellan riksorganisation och lokala Coompanions som vårt eget Coompanion Sjuhärad.

Likaså har diskuterats hur vi ska kunna samverka med andra organisationer för bland annat landsbygdsutveckling. För det är genom samverkan man för tillvaron framåt. Det finns mycket att göra för att lyfta företagandet på landsbygden. Tyvärr saknas också diskussioner hur man kan utveckla integrationen på landsbygden. Många som har kommit till Sverige kommer från landsbygden.

I morgon handlar det också om ett populärt ämne. Sociala medier. Jag tror att även i detta sammanhang liksom inom politiken det är positivt att använda facebook och bloggar och andra sociala medier som Twitter.

Jag är positiv till detta med sociala medier men det gäller att använda dessa på rätt sätt. För det första ska man komma ihåg att ett skrivet ord är ett skrivet ord. Det är lätt att misstolka, medvetet eller omedvetet. Inom politiken försöker man ofta att misstolka för att spetsa till det.

Frågan är om Twitter är ett bra medium att föra debatt på. På 140 tecken blir meddelandet väldigt slimmat och ger således utrymme för egna tolkningar. Ska man föra skriven debatt är nog ändå bloggen den mest användbara. Visst kan en blogg misstolkas också men det finns ändå mer plats att föra ett resonemang.

Jag tror att det sociala medierna kommer att spela en viss roll under valrörelsen men de kommer inte att kunna ersätta det personliga mötet.

Självklart kommer jag att delta vid det seminarium den 10 maj som Borås stad och Högskolan anordnar

Mer vad jag anser om sociala medier finns här från en intervju med TV4 Borås.

2 kommentarer:

Miljöpartiet i Borås Valblogg sa...

Vi följer ju alla din och SSUSaAlvsborg underbara debatter. Underskatta inte sociala mediers genomslag i valrörelsen, i alla fall bland yngre väljare.

Miljöpartiet i Borås satsar på sociala medier till valet.

http://gront-boras-2010.blogspot.com/2010/04/miljopartiet-de-grona-i-boras-pa-natet.html

Anne-Marie Ekström sa...

Underbara vet jag inte precis om de är. Jag underskattar inte genomslaget av sociala medier.Det är väl därför jag försöker finnas både på Twitter och facebook och bloggar. Men det tar mycket tid. jag träffar många människor som aldrig ens varit inne på en blogg. Ungdomar ja, äldre nej.
SEdan är det svårt att ha en sansad diskussion via nätet. Det tyder min och SSU:s ordväxling. Man misstolkar, medvetet eller omedvetet. Nyanser kommer aldrig fram i en kortfattad text. Allra minst på twitter. Jag tror att man ska vara lite försiktig med vad man lägger ut på nätet.