söndag 11 april 2010

En helg till ända

En härlig helg är till ända. En härlig vecka förresten. Med Stockholmsvisit med Skatteverkets insynsråd och besök hos gamla kollegor på riksdagen. Och inte minst besöket i djurparken med barnbarnen. I lördags kan man väl säga att valrörelsen började för Folkpartiet liberalerna i Borås och Södra Älvsborg när vi hade årsmöte och besök av partiledaren Jan Björklund. Dessutom hade vi allmän fotografering inför valet.

En av frågorna som Jan tog upp var att Folkpartiet vill införa parboendegaranti. Det vill säga att man ska få bo tillsammans även om den ena parten måste flytta in på särskilt boende. Egentligen en självklarhet. Om man varit tillsammans i ett långt liv bör man också kunna få tillbringa de sista dagarna tillsammans. Enligt uppgift är det idag drygt 40 kommuner som infört en sådan garanti. Folkpartiet i Borås har sett till att Borås är en av dessa. Nu är det dags för resten av landet.

Söndagen har tillbringats i solen och på möte i tennisklubben där jag blev avbytt som ordförande. Det har varit roligt att få leda klubben under två år men det har också varit två slitiga år. En klubb med anställda och en egen hall tar sin tid. Och det är många regler och bestämmelser som ska hållas reda på. Och fler blir det i stället för färre vilket föreningslivet har efterlyst i många år. Det arbete som många lägger ned på ideellt arbete i idrottsföreningar eller andra föreningar som ger ungdomar en meningsfull fritid är oerhört värdefullt.

Nu är det dags att sova och ladda för den kommande veckan. Kvällarna är faktiskt rätt befriade från möten. Bara på tisdag. Då Coompanion Sjuhärad har sitt årsmöte i Ulricehamn. Men veckan är i övrigt fulltecknad med jobb. Färdigställande av databas och två dagars kurs i slutet av veckan.

Inga kommentarer: