tisdag 18 augusti 2009

Lite av varje en sen tisdagskväll

Dagen har verkligen varit intensiv. Så till den milda grad att jag höll på att somna i "sköna stolen" framför datorn. Jobb först förstås. Det börjar dra ihop sig till morgondagens informationsmöte om utbildningen för kvinnors företagande. 12 personer anmälda. Jätteroligt.

Sedan möte med vår tvärpolitiska integrationsgrupp. Många bra idéer kom fram. Något som Borås är dålig på är att ha information på kommunens hemsida på olika språk. I andra kommuner finns en del information på andra språk. Södertälje och Örebro är sådana kommuner. För att underlätta för de flyktingar som kommer hit till Borås borde Borås stad överväga något liknande. På agendan stod också en föredragning om den rapport om flyktingmottagning som kvalitetsnätverket västkust gjort om hur flyktingmottagningen ser ut i olika kommuner i Västsverige. Borås är den största kommun som ingår i jämförelsen. Rapporten visar på en del fakta som borde diskuteras och vi återkommer till detta i integrationsgruppen. En punkt som var med var dock detta om flera språk på hemsidan.

Något som Södertälje också har på sin hemsida är att man klargör tydligt att en invandrare är en tillväxtresurs. Något som är oerhört att påpeka i stället för att se invandraren som ett problem. Visst kan det finnas problem på vägen men problem är till för att lösas.

Det diskuteras också en gemensam flyktingmottagning inom Sjuhärads kommunalförbund. En bra tanke, men den behöver nog utredas rejält. Detta är också något vi kommer att hålla koll på i integrationsgruppen. När vi trodde att vi hade koll på vad som händer och sker inom området så dyker det alltid upp andra aktörer.

På torsdag är det kommunfullmäktige och förmodligen dags för en av årets friskoledebatter. Men man vet aldrig hur långt ett fullmäktige tar. När man tror att det ska bli långt blir det kort och tvärtom. Sedan tänker jag åka till Tjörn för att vila upp mig efter veckans slit. Fast roligt slit.

När jag innan sovdags surfar runt lite bland nyhetsartiklarna på nätet hittar jag en del intressant och oroväckande.

Om Azerbajdzjan kollar efteråt vem som röstat på vilket land och sedan förhör dem som röstat på "fel" land kan man väl fråga sig om landet över huvud taget ska vara med i Eurovisionsschlagerfestivalen. (DN) Här ser man hur lagring av telefonsamtal kan användas på fel sätt om fel personer får tillgång till registren. För jag förmodar att man efteråt kollat vilka nummer enskilda personer ringt. Åtminstone här i Sverige hade ju varje land ett nummer. Ruggigt.

Ruggigt också om det är så att några kvinnor väljs till ministrar i Iran för syns skull. Två kvinnor har valts till ministrar och en tredje är på gång i den iranska regeringen. Dessa kvinnor lär dock inte driva kvinnornas frigörelse eftersom de anses vara extremt konservativa. (DN)

Nu får det vara slut på skrivandet för idag. Sängen väntar,

1 kommentar:

Anders sa...

"problem är till för att lösas"

Varför utgår du från, att alla problem är möjliga att lösa?