onsdag 12 augusti 2009

Bilder från Österrike del 1

Äntligen har jag fått lite tid att lägga in bilder från resan till Obergurgl i Östterrike. En plats som ligger på cirka 1900 meters höjd och med kossorna boendes mitt i byn. Jag har ju lovat att det ska komma bilder. De som är mina vänner på facebook har kunnat följa dag för dag men orken har inte räckt så långt som till att också lägga ut dem på bloggen. Totalt lär jag ha gått cirka 100 000 steg under 7 dagar. Har inte själv haft stegräknare men en person som gått ungefär lika långt som jag har mätt. Både uppåt och neråt. Som mest en nivåskillnad på 1100 meter. Först upp och sedan ner tillbaka.

Det som är så fascinerande med att vandra i Alperna är att naturen varierar. På lite lägre höjder otroligt vackra alpängar med mängder av färgrika blommor (mycket mer intensiva i färgen än här hemma) och längre upp mest sten och grus. Men även bland stenarna lyckas blommorna slå rot. Även vädret varierar. Solen kan skina ena minuten och i nästa åskar det. Som tur var fick vi litet regn på oss. Kanske bara några timmar på totalt runt 40 timmar som vi var ute och vandrade. Tre hela dagar med klarblå himmel.

Det som gör en vandring i Alperna också så avkopplande är att man måste fokusera. Man måste hela tiden vara medveten om var man sätter fötterna. Det kan faktiskt vara livsavgörande när kanten på stigen är ett rejält stup.

Förutom belöningen att få underbara vyer på toppen blev det också en och annan Apfelstrudel och/eller öl. Glass var inte heller fel. För att inte tala om en fantastiskt god 4-5 rätters middag på kvällen.


Första dagen blev det en rätt lugn vandring. Efter 24 timmar i buss är man rätt mör så det blev bara en liten uppmjukning. I princip bara nedåt med en nivåskillnad på några hundra meter. Obergurgl syns långt där nere. Den dagen hittade jag också den enda alprosen som fortfarande blommar. Bredvid finns ett exemplar av frukten som bildas.

Inga kommentarer: