torsdag 13 augusti 2009

Hösten nalkas och med den alla möten

Nu börjar sommaren så sakta försvinna. Rönnbären är lika röda som kräftorna. Men ännu finns det värme kvar. Fast dagens åskväder var nog något över det ovanliga. Det var länge sedan jag upplevde ett sådant.

Men hur som helst. Mötena börjar fylla kalendern. Nästa vecka är det full fart. Fullmäktige och integrationsgrupp när det gäller det politiska. Ägandeskiftesprogram när det gäller jobbet. Och planering inför kommande aktiviteter för att främja kvinnors företagande. QUIZ-NIGHT låter spännande, eller hur? Mentorskap i grupp kanske inte låter lika spännande men det kommer att ge dem som deltar en hel del för att utveckla sitt företag tror jag. Intressant tror jag också det blir den 1 september när Ahmed från Umeå kommer att berätta om sitt företag där man tillhandahåller hemtjänst på en rad olika språk.

Det har också varit lite klent med bloggandet och debattartikelskrivandet. Får väl ta itu med det också. Om drygt ett år är det val och det kommande året kommer säkert att präglas av detta. Utspel från höger och vänster och opinionsundersökningar som går upp och ned.

Apropå opinionsundersökningar så presenterade Aftonbladet en idag. Opinionsmätningar är alltid osäkra. Det finns bara ett resultat som stämmer och det är valdagen när de röstande sagt sitt. Men Aftonbladets är än mer tveksam än de andra. Undersökningen görs via webben och då kan man ställa sig frågan om det bara är de som har tillgång till dator som är röstberättigade. Inte går de som inte har en dator hemma till en publik dator för att delta i en opinionsundersökning. Det finns en övertro på datorer. Jag har haft utbildning för personer som är fullständigt ointresserade av att gå ut på nätet. Det finns till och med förtroendevalda politiker som inte har en dator fast jag har lite svårt att förstå att de kan klara sitt uppdrag utan dator.

Dessutom gjordes undersökningen under semesterperioden. Så att dra några slutsatser av en sådan opinionsundersökning är fullständigt meningslöst. Ändå basunerades ut med stora bokstäver att sd gått starkt framåt. Trots att också statsvetare varnar för att förlita sig på en enda mätning.(DN, SvD, Aftonbladet). Dags för mer sansad journalistik eller åtminstone rubriker.

Eftersom timmen börjar bli sen och jag inte tänker sitta till halv ett som igår med bloggeriet så tänkte jag avsluta här även om det finns en hel del att skriva om. Bara ett par ytterligare kommentarer.

Det var länge sedan jag gjorde mina matsammanställningar över vad som sägs är nyttigt eller inte nyttigt att stoppa i sig. Här finns en tidigare. Det som nu konstateras är att det är bra för hjärtsjuka att äta choklad.(SvD) Tidigare har det konstaterats att choklad är bra för minnet och vin bra för hjärtat (fast det kanske var för dem som redan hade ett friskt hjärta).

Den andra artikeln som jag hittade och som är lite udda är den om mannen som skylde på att det var katten som laddat ner barnporrbilder. Att det finns de som alltid skyller på andra är inget okänt fenomen men att skylla på en katt som fildelare är väl något ovanligt. (Aftonbladet) Sägas bör att det var inte här i Sverige som det skedde.

Sedan är detta med barnporr egentligen inget att raljera över. Det är barn som utnyttjas och som kanske också får sätta livet till för att en del män ska få möjlighet att tillfredsställa sina lustar. Miljoner barn tvingas till sex. (SvD) Handeln med barn ökar. Och omsättningen är stor. Och i krisens spår ökar den när föräldrar inte har råd att försörja sina barn. Här finns mycket att jobba med internationellt. Men till att börja med kan ju de män, många gånger vanliga familjefäder, som köper sex börja fundera vad kvinnan de betalar för har utsatts för för att kunna tillfredsställa sina köpare. Och avstå. Finns ingen marknad så blir det heller ingen handel med människor.

Inga kommentarer: