fredag 9 mars 2012

Utan företag - ingen välfärd

Brukar ju blogga på tåg. Brukar också hoppa så bokstäverna kommer huller om buller. Nu tar jag steget längre och skriver på surfplattan. Så hav förbarmande om det blir lite för få mellanrum eller fel bokstäver.

Är på väg mot Folkpartiets riksmöte i Västerås. Ska bli kul att träffa alla folkpartistvänner.
Med mig i väskan har jag också ett informationsblad från Liberala företagare som är ett fristående nätverk för liberaler som är intresserade av företagarfrågor och tillväxt. Och vill vara med och driva på partiet i dessa frågor.

Företagande och entreprenörskap diskuteras alltför lite. Åtminstone när det handlar om att förenkla och göra det lättare att driva företag.
Vänstern diskuterar företagande men då ur en annan synvinkel. Förbjuda och göra det svårare.

Utan entreprenörer och människor som vill starta och driva företag så får vi heller inte den välfärd vi vill ha.
Och vi behöver företag som vågar anställa. Det kommer alltid att behövas en flexibilitet med Bemanningsföretag som kompletterar toppar i verksamheten. Men det behövs färre regler som gör att en företagare vågar anställa. Liberala företagre talar inte bara om arbetslinjen utan anställarlinjen.

Förslagen handlar om lägre arbetsgivaravgifter och slopat sjuklöneansvar till exempel.

Småföretagen har inte samma förutsättningar som storföretagen. Regler och bestämmelser måste vara annorlunda om företaget har 10000 anställda än om det finns 10 anställda. Och de allra flesta företagen är småföretag. Av Sveriges 910 000 företag är bara 900 storföretag med fler än 250 anställda.

Det är dags att ändra regler för att göra det enklare att driva företag och skapa arbetstillfällen. Men det är också dags att ändra attityder tillnföretagande. För, som sagt, utn företag ingen välfärd.

Inga kommentarer: