fredag 19 februari 2010

Snö och utfrysning

Tänker starta snöförbudspartiet för nu får det vara nog med skottning och halka. Gillar egentligen snö men det kan ju vara någon måtta. Och just nu hinner jag ju inte ens åka skidor.

Måste ut och skotta för att kunna ta mig till Göteborg och jobb. Fast jag tar tåget. Spännande att se hur det går. Och mer snö kommer det ju. (DN, SvD)Tänkte först i alla fall kasta mig över några av dagens rubriker.

Att de politiska partierna inte får tillträde till skolor är otroligt allvarligt. För demokratins skull är det viktigt att unga redan i skolan får kunskap om hur vårt svenska politiska system fungerar. Även om en samhällskunskapslärare kan vara hur duktig som helst att förmedla detta teoretiskt så är det viktigt att unga får se hur det kan fungera i praktiken. Och att de unga inser hur viktigt det är att ta ställning i olika frågor för att kunna vara aktiv i samhällsdebatten och att man faktiskt kan vara med och påverka hur man vill att samhället ska se ut. Det är viktigt att debatten hålls levande inte bara när det är valår. Jag tror inte heller på att man ska förbjuda vissa partier. Jag gillar varken sverigedemokraternas eller andra partier som har rasism eller främlingsfientlighet på dagordningen. Men en grundbult i vår svenska demokrati är att vi har yttrandefrihet och ingen vinner på att åsikter vi inte gillar trycks ner och får stå oemotsagda. Det är bra att utbildningsminister Jan Björklund ger Skolverket i uppgift att ta fram riktlinjer hur de politiska partierna inte ska utestängas från skolan. (SvD)

Genom att inte genomföra skolval på grund av att man är rädd för främlingsfientliga partier är att ge efter för dessa. Då har de ju redan vunnit och deras åsikter fått stå oemotsagda.

Men nu måst jag ut och skotta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Smart att förbjuda snö! Lika enkelt och genomförbart som sexköpslagen. Vissa saker går inte att förbjuda... som väder och sexuella drifter.

Bort med politiska och religiösa sekter, inklusive (särskilt!) kristendomen, från skolan!

Utan kristendom hade vi inte haft nazism och utan nazism hade vi sluppit SD också. Läs vad Martin Luther skrev om judar!

doublecorona sa...

OM inte SD får komma in på skolor, då ska heller inte Vänsterpartiet få komma in. Deras ideologi är kommunismen, som i Sovjet dödade drygt 50 miljoner människor totalt sett, Kina drygt 70 miljoner, Nordkorea nästan 1 miljon, Kambodja 2 miljoner, osv, osv. Inte heller Sossarna ska få gå ut på skolor: under 30 talet ansåg Per Albin Hansson att Hitler och Mussolini var "goda förebilder för sina folk" - och han berömde Mussolini för att han omstöpt det italienska samhället, Mussolini å sin sida kallade Sossarnas Sverige för "ett folk av mänsklig granit". Skolorna bör även förbjuda samtliga religiösa samfund, men i synnerhet islam/muslimer, då dessa stenar homosexuella till döds. Dessutom så hatar islam judar ända sedan den muslimske profeten Muhammeds dagar. Han beordrade massmordet på hela den judiska befolkningen i staden Khaybar då judarna vägrade att erkänna honom som deras profet. I Haditherna (det viktigaste islamiska verket tillsammans med koranen) står att läsa: "På Domens dag skall stenarna och träden tala och säga: O muslim! Det gömmer sig en jude bakom mig! Dödad honom!" (från Sahih Bukharis samling av Hadither) - det var denna text som spreds i Södermalmsmoskén för några år sedan.

Tomas Gustafson sa...

Lycka till!

Det partiet skulle garanterat bli större än Folkpartiet (konstigt namn på ett parti som gillas av 6 till 7 %) skulle rätteligen namnas enliten del av folket partiet.
Hälsar den där bloggaren..