onsdag 24 februari 2010

Hushållsnära tjänster – en vinst för alla

Det är intressant att några socialdemokrater går ut och försvarar skattesubvention för hushållsnära tjänster. Frågan är hur mycket dessa har att säga till om. (SvD)

Jag förstår inte den negativa inställningen till skattesubventionen. Det har visat sig att ett antal personer har fått jobb. Förmodligen har dessa jobbat svart tidigare. De själva har jobbat utan försäkringar och pensionspoäng och samhället har förlorat skattepengar. Häromdagen kom en rapport om att staten förmodligen gör en vinst på det hela. Något som jag har trott hela tiden.

Förutom det rent ekonomiska så har många familjer fått mer tid för varandra när man slipper använda ledig till städning. Jag kan inte heller förstå varför det skulle vara mer skämmigt att städa i någon annans hus än att städa på ett kontor. Så länge som man gör ett bra arbete och får betalt för det på riktigt sätt.

Alla de som forsätter att kalla skattesubventionen för pigavdrag bidrar till att nedvärdera även det städjobb som utförs på arbetsplatser. Att städa på rätt sätt kräver kunskap. Det gäller att hitta rätt bland alla nya golvmaterial och alla kemikalier.

Det vore förödande om sossarna får makten och tar bort subventionen. Många skulle förlora jobben och tvingas gå tillbaka till svartarbete i stället. Och staten förlora pengar. Bäst att se till att inte de rödgröna får makten den 19 september.

Andra bloggar om detta.

Seved Monke
Rasmus(liberal)

1 kommentar:

jajamens BLOGG sa...

http://jajamenmen.blogspot.com/2010/03/avundsjukans-politiska-kraft.html