torsdag 11 februari 2010

Stoppa importfruar

Kallt ute men ingen risk för snöskottning. Alltid något. Annars var det igår bussåkning från Herrljunga till Borås på grund av för senat tåg. Kan tyckas att tåget kunde väntat 10 minuter. Tåget tar drygt en halv timme. Bussen en timme. Dessutom fick några stå. Hem kom jag i alla fall. Men att våga chansa att åka tåg på morgonen till ett möte med små tidsmarginaler vågar jag inte. Jag hade inte velat missa det intressanta mötet på Skatteverket om det gångna året och det som komma skall och alla utmaningar som Skatteverket står inför. För att bland annat minska det "skattefel" som finns. Skattefelet beror både på medvetet undanhållande av skatt men också på grund av missförstånd eller bristande kunskap. Om alla betalade den skatt de skulle, skulle allas skatt kunna vara lägre och ändå ha en bra välfärd.

Idag ska eftermiddagen ägnas åt integrationsgruppen. Vi stretar vidare mot vårt slutdokument som sedan ska gå ut på bred remiss. En sak vi diskuterar är bland annat hur viktigt det är att alla som flyttar till Sverige får en bred introduktion om det svenska samhället. Idag är det bara de som får uppehållstillstånd och blir placerade i kommunen som får det. Kommer anhöriga efteråt så får de inte den möjligheten. Det vill vi ändra på för alla som bor i landet måste få kunskap om sina rättigheter och skyldigheter och få vissa grundläggande kunskaper om hur samhället fungerar. Alla måste veta att våra lagar talar om mänskliga rättigheter och att ingen ska diskrimineras.

Detta måste också gälla de fruar som importeras av svenska män från Thailand eller andraländer och som i många fall utnyttjas som slavar. SvD har en artikel idag som beskriver vad många utsätts för när de väl kommer hit. Innan blir de lovade guld och gröna skogar av kärleksfulla män som sedan blir djävlar när kvinnorna kommit hit. Att läget är bekymmersamt vittnar kvinnojourer om och att Thailändska ambassaden har inrättat en särskild tjänst för problematiken talar sitt tydliga språk.

Det är helt oacceptabelt att det kan finnas svenska män som gång på gång kan importera en fru och sedan när hon inte står ut längre kan importera en ny. Enligt artikeln finns det män som tagit hit kvinnor 5-6 gånger. Kvinnan står ju också helt utan skydd. Om hon inte varit här tillräckligt länge så hon fått permanent uppehållstillstånd eller kan bevisa att hon blivit misshandlad kan hon också bli skickad tillbaka till sitt hemland till en osäker framtid.

När lagen att det skulle bli lättare att få hit en maka eller make utan en massa onödigt krångel fick man detta på köpet. Även om det förekom tidigare också.

Det måste åtminstone vara omöjligt att gång på gång kunna importera en fru. Någon kontroll borde finnas, utan att för den skull göra det krångligare för alla som verkligen har en riktig relation.

De som ändå kommer hit måste få en möjlighet att få veta sina rättigheter och skyldigheter. En introduktion för alla är ett första steg. Sedan kommer frågan som alltid är jobbig för en liberal som vill bygga på individens frihet och egna val. Ska den vara frivillig eller tvång. Är den frivillig hjälper det säkert inte de kvinnor det gäller eftersom de inte har ett fritt val. De får förmodligen inte gå för sina män eftersom de då förlorar kontrollen över kvinnorna. Jag tror vi måste våga diskutera en obligatorisk samhällsinformation för alla som får uppehållstillstånd här. För kvinnors och barns skull.

Men det är också dags att diskutera att det finns gammalmodiga svenska män som vill härska över sina kvinnor. De behöver kanske också en obligatorisk samhällsinformation där de får vetat att vi inte lever kvar i medeltiden utan tror på jämställdhet och mänskliga rättigheter och individens egna fria vilja.

Nu måste jag jobba. Men jag kunde inte låta bli att skriva av mig om denna fullständigt oacceptabla företeelse. Det är något som måste diskuteras. Förtryck är lika illa varifrån än det kommer.

80 kommentarer:

Anonym sa...

stoppa sura kärringar

Pär sa...

Vad menar du med fruimport??? Menar du att min Thailändska fru är en handelsvara som som man kan köpa och sälja?
Dessutom är det i 9 fall av 10 de relationer Thai/Svensk som jag har kommit i kontakt med, kvinnan som lämnar mannen, för att hon träffat en ny. Eller för att ta hit sin Thailändske pojkvän som hon haft hela tiden.

Nej, jag håller med ovanstående, stoppa alla sura kärringar som inte förstår sig på skillnader mellan västerlänsk och Thailändsk kultur.
Det finns böcker man kan låna på biblioteket där man kan läsa in sig om ämnet, INNAN man uttalar sig.
Thailand Fever är att rekomendera.

Anonym sa...

Ger man kvinnorna permanent uppehållstillstånd på en gång behöver dom ju inte stanna i en dålig relation. Så börja från den ändan istället. För övrigt kan migrationsverket mig veterligen redan kontrollera polisregistren när man står som anhörig till någon som ansöker uppehållstillstånd. Det finns även frågor om den anhöriga varit referent i tidigare uppehållsansökningar. Så kontrollerna finns väl där.

Hasse sa...

Människohandel beror på att vi inte har fri invandring.

Europa är fyllt av människor som lever under slavliknande förhållanden. Hotet om att bli utkastade och tillbakaskickade till hemlandet är ett mycket effektivt verktyg för arbetsgivare, härsklystna män och kvinnor att domptera vår tids slavar.

Att ge samhällsinformation räcker inte. Människor är villiga att underkasta sig beroende på att de andra alternativ de har faktiskt är värre.

Anonym sa...

Uttrycket "importfruar" är en oförskämdhet. Jag har varit gift med en Ukrainska nu i 10 år, och jag har inte lust att höra sådant. Det finns tillräckligt med fördomar och folk med fel uppfattning. Det måste vara ett fåtal rötägg som ägnar sej åt att slänga ut kvinnor på löpande band.

Anonym sa...

Ja snacka om att man blir ledsen. Råkar vara gift med en Thailändska sedan mer än 10 år.
Men jag förstår syftet ROKS vill ha mera pengar.
http://www.youtube.com/watch?v=pBtKxYKQI_8

Anne-Marie Ekström sa...

Ok. Jag förstår mig väl inte på skillnader mellan Thailändsk och svensk kultur. Men jag tror på jämställdhet och någon sur kärring är jag inte.
Ochdet finns alldeles för många vittnesbörder på att det finns kvinnor som far illa.
Men förhoppningsvis är de flesta giftermål ingånga på grund av äkta kärlek. Men som i många fall så är det tyvärr de negativa fallen som syns och hörs och som gör att andra får lida. När jag menar att man ska stoppa importfruar så menar jag just detta. Inte när det är fråga om riktig äkta kärlek utan när man lurar hit en kvinna på falska premisser som sedan behandlas i princip som slav.

Anonym sa...

Jag lever i Thailand som "importman" till min Thailändska fru. Vi har det bra, två barn, stor familj i övrigt. Vi slipper också höra sån där skit som du kommer dragande med, som vi skulle få höra i Sverige. Att hon skulle vara "köpt", förtryckt, och så vidare. Oförskämd nonsens.

Mina rättigheter i Thailand är för övrigt MYCKET SÄMRE än min fru skulle ha i Sverige. Jag måste ansöka om nytt visum varje år för evigt, kan inte bli medborgare, kan inte äga mitt företag eller hus och mark helt, bara 49%. Dålig jämlikhet alltså.

Kort sagt, du begriper inte mycket om det du skriver om.

Anonym sa...

Vem skall avgöra om det är "äkta" kärlek då? Migrationsverket? Eller ROKS? Svenska män är utleda på tokfeminister som med kristet inspirerade morallagar vill styra människor liv.

Anonym sa...

Det irriterar mig alla svenskar utgår från att allt ska ske enligt svenska värderingar. Man bortser från de thailändska värderingarna även om över halva familjen kan vara thailändsk. Det är en dålig sak att mannen ska vara familjehuvud. Allas värderingar ska vara svenska.
Så tänkte även jag i början av mitt förhållande med min fru som är från Thailand. Jag ville vara jämlik där vi tog alla beslut tillsammans, men det visade sig med tiden att min fru inte ville ha det så. Det var svårt till en början innan jag förstod detta med massor av missförstånd och konflikter. Även om jag nu tagit på mig ansvarsrollen så är jag definitivt ingen tuff ledare och har svårt ibland att bära den rollen då jag är uppfostrad enligt svenska värderingar. Men det är helt enkelt det som förväntas av mig och lever jag inte upp till det så kommer inte äktenskapet att hålla.
Det handlar inte om att vara hårde eller slavdrivare, utan att det är jag som har ansvaret. Jag ska se till att alla mår bra och om dom inte gör det så är det mitt fel.

För övrigt anser jag som någon tidigare skrev att ordet importfru är förnedrande. Varför säger man inte det om drottningen Silvia???

StockholmNative sa...

Det här är ett hett ämne som i viss mån anknyter till galna mammans tidigare kommentarer kring migrationen till Norge. Man får verkligen på allvar ifrågasätta om man kan bo kvar i det här landet när man får ta del av den människosyn (på kvinnor från andra länder) och den manssyn (på män i Sverige) som uppenbarligen är rådande här numera. Jag satte morgonkaffet i halsen när jag tog del av de här rubrikerna imorse. Min personliga erfarenhet är att de flickvänner (eller importerade fruar) som kommit hit haft svårt att anpassa sig till levnadsförhållandena i Sverige till stor del beroende på att de p g a att vi lärde känna varandra på engelska så var det svårt att lära sig svenska, den personliga motivationen var även den låg. Man förväntas som man att försörja dessa kvinnor vilket är ok och man gör naturligtvis allt man kan men som alla vet så är det oerhört tufft att försörja en hemmafru och barn i Sverige, enligt statistiken så rör det sig om totalt 2.5 procent hemmafruar i Sverige jämfört med 40 procent av kvinnorna nere i sydeuropa (även i länder som Holland, Frankrike, etc). Efter att en tid har gott så "försvenskas" dessa kvinnor genom kompisumgänge och man jämför sig med andra som bor här. Då uppstår efter en tid en ahaupplevelse då man inser att man kan få det rejält mycket bättre ekonomiskt genom att lämna sin man och leva själv, särskilt om det finns barn med i bilden. Från att ha varit beroende av den hårt ansträngde mannen så får man stå på s k egna ben med stöd från socialtjänsten och plötsligt så har man en egen lägenhet och egna pengar och man behöver inte längre ha någon man. I de länder som dessa kvinnor härstammar ifrån så är detta inte möjligt varför också familjen där är en bestående enhet. Det förefaller alltså som att många relationer bryts upp av dessa kvinnor eftersom samhället erbjuder ekonomiska incitament till att bryta upp som förhållande vilket aldrig hade inträffat eller ens varit socialt acceptabelt i dessa länder. Jag tycker det är underbart med en kvinna som är oberoende och får känna trygghet och det är viktigt för barnens trygghet men det är ju onekligen litet trist att vi har en kultur som är familjefientlig och ett samhällssystem där männens enda uppgift är att fungera som drönare. Av denna anledning så får man nu alltså välja en annan väg som man, flytta till Norge eller ännu bättre ner till sydostasien där chanserna är betydligt bättre för att familjen skall överleva de påfrestningar som uppstår här i Sverige

Mattias sa...

Själv gift med en välutbildad ryska. När hon var hemma på besök sist så blev hon stoppad i tullen i hemlandet, eftersom hon hade för mycket kontanter på sig.

Så jag frågade hur stor gränsen var. $10,000 dollar tydligen. Så hon fick gå ut igen till sin pappa och ge tillbaka det som var för mycket, för hon hade visst fått lite mer fickpengar än så...

En sak är säker. Hon behöver inte vara kvar här av ekonomiska skäl.

StockholmNative sa...

Läs min blog på http://stockholmnative.blogspot.com för ytterligare synvinklar på detta ämne

Robert sa...

Liberal du? Haha, nej du, inte med de åsikterna.

Anonym sa...

Är ju också så att de vimlar av lyckosökande thailändskor....!!!

Och det är ju ingen hemlighet i deras egna länder vad som kan ske...ändå tar en del chansen!

Precis som svenska tjejer som skaffar ungar med en kille från mindre trevligt land o sen blir illa åtgången...de är vida känt vad som kan hända...ändå fortsätter det!

Alla gör vi vårt eget val!!!!

Anonym sa...

Etniska svenska män åker till thailand för att **** kvinnor och små barn! Det är sant tv4fakta har tagit upp det! De importerar fruar från thailand och lite överallt sedan misshandlar de kvinnorna!

Sedan anklagar man muslimska män för att förtrycka kvinnor, man skyller på islam. då kan man väll säga att demokratin och sekularismen som är problemet också!

Anonym sa...

Och ni som tar illa vid er av div kommentarer.....varför gör ni det??? Känner ni er träffade??? För om ni inte är "träffade" så behöver ni inte bry er ju!!!!!
Om ni valt er fru med kärlek o de är en bra relation....dåså....varför bry sig då????

Artiklen handlade väl INTE om äktenskap/förhållande som fungerar???????

Anonym sa...

Det här var något av det dummaste och oförskämdaste jag läst!
Jag var gift med en Polsk kvinna i 12 år, vi hade en ganska stor umgängeskrets med Svensk man / Utländsk kvinna relationer och jag känner inte alls igen mig i den bild du målar upp.

Det är kanske dags att börja fundera över varför fler och fler svenska män ratar svenska kvinnor och väljer att söka lyckan utomlands.
Och det har inte ett dugg med någon "vilja att härska" eller någon "medeltida" inställning som Du uttrycker det.
Nej, det är helt enkelt så att dessa män föredrar en utländsk hustru.

Dessa rötägg som beskrivs kan inte vara mer än en liten minoritet, och de förtjänar både straff och förakt.
Men dra oss inte alla över en kam... det är inget annat än ren fördomsfullhet !
Stefan

Anne-Marie Ekström sa...

Jag förstår inte riktigt upprördheten. Jag har inte dragit alla över en kam. Har jag skrivit någonstans att alla män som har utländska fruar förtrycker dem. Men skulle det vara fel att den som flyttar till Sverige av någon anledning får veta hur samhället fungerar med skatt och försäkring och vilka grundläggande lagar som gäller. Även om ni lever i ett lyckligt äktenskap.
Det var min poäng och att de som hämtar fru efter fru som sedan far illa inte får göra det.
Det var det jag menade.

StockholmNative sa...

vem anser sig har rätt att avgöra detta menar du att en myndighet skall avgöra om en man efter att ha avslutat ett tidigare förhållande med en utländsk kvinna inte ska få förälska sig igen med en annan utländsk kvinna? Detta strider mot allt sunt förnuft. Släpp kärleken fri och ha förtroende för vårt fantastiska samhällssystem i Sverige som verkligen är bäst i världen på att ta hand om kvinnor som råkat illa ut...jag vet att det förekommer fall där kvinnor får ett enormt stöd från samhället trots att de inte råkat illa ut i ett förhållande...och synsättet att det skulle finnas män som medvetet vill skada och utnyttja kvinnor och att kvinnor skulle vara offer är tyvärr inte med verkligheten överensstämmande. Tro inte illa om människan...alla föds vi goda. Älska dina medmänniskor och sluta upp att kategorisera. Ingen människa har rätt att döma andra förstår du väl. Vad är din poäng nu då? Varför ska vi rösta på dig?

Anonym sa...

Ja STOPPa alla barnäktenskap och (kusin) fru-importer som dom muslimska männen i Sverige står för...

Anonym sa...

Mmm, vänta nu, ROKS som källa?! Och till på köpet ett allmänt antal (515 kvinnor) utan någon relevant siffra för hur många som var just thailändskor.

Den kassa kvalitén på svenska journalister upphör aldrig att förvåna mig.

/Rickard

StockholmNative sa...

ska en halv promille av världens befolkning (de svenska männen) med hjälp av myndighetskontroll vara avgränsad från kärlek till resten av världsbefolkningen? Låter som etnisk avgränsning och bevarande av den ariska rasen. Historien går igen

Anonym sa...

Anne-Marie!

Förstår du inte varför folk blir upprörda när du slänger med uttryck som "importfruar"? Du använder dig av det till och med i rubriken. Jag blir riktigt förbannad.

Anonym sa...

Ann-marie ekström: Var vänlig och definera ordet importfruar!

Långt ut till vänster och långt ut till höger möts brunt och rött och där tycks FP trivas i många frågor!!


Över 99,5 procent av thailändska kvinnor i Sverige är INTE offer för fru-import

Enligt en artikel i dagens SvD utmålas fru-import från Thailand som ett utbrett och växande problem. Detta bör sättas i sitt perspektiv. Enligt tillgänglig statistik är nämligen mindre än en halv procent av de thailändska kvinnorna i Sverige offer för fru-import. Så vitt man vet skulle resten faktiskt kunna leva helt vanliga och lyckliga liv med eller utan partner i Sverige.

Kärlek kan sträcka sig över landsgränser, kulturer, religioner, ålderskillnad och traditioner. Men ett antal utländska tjejer träffar varje år fel kille och vill flytta till Sverige av ekonomiska eller sociala skäl. Det finns också exempel på svenska killar som cyniskt kan tänka sig att utnyttja en tjej, som känner sig beroende av dem. Förebyggande regler och stödprogram som kan hjälpa utsatta personer bör ses över.

Enligt SCB bodde under år 2008 20.156 kvinnor, födda i Thailand, i Sverige. Enligt SvDs uppgifter kom dessutom ca 2.000 kvinnor från Thailand på tillfälligt uppehållstillstånd till Sverige, efter att ha inlett en relation med en svensk man. Till detta kan läggas ett antal som tillfälligt besökte landet med Schengen-visum.

Av de 515 kvinnorna i Roks undersökning från 2008 hade man data kring ursprungsland på 198 personer – av dessa kom 36 från Thailand. Det gör att man kan anta att ca 18 procent, dvs 94 av de 515 kvinnorna i undersökningen kom från Thailand. 94 av de över 22.000 thailändskt födda kvinnorna i Sverige motsvarar ca 0,4 procent.

Att andelen är relativt liten förringar inte problemet och varje fall är lika tragiskt. Problemet bland nyanlända kvinnor är sannolikt större och tyvärr finns även ett mörkertal. Om de 94 kvinnorna uteslutande skulle ingå i gruppen av de omkring 4.000 kvinnor som kommit till Sverige de senaste två åren så motsvarar detta ca 2,4 procent.

Till detta bör läggas att andelen inom andra grupper, exempelvis från Ryssland, uppskattningsvis är tre till fyra gånger högre – baserat på data från Roks och SvD. Thailand utgör därmed kanske inte det bästa exemplet.

Snarare är Thailand kanske det bästa exemplet på globaliserade resvanor och utvecklad acceptans för andra människor och kulturer. Att utmåla relationer över landsgränser som ett utbrett och växande problem, där de goda exemplen framstår som undantag, riskerar tyvärr att minska acceptansen och öka fördomarna.

Pappan sa...

Bästa Anne-Marie Ekström,

Jag råkade på din blogg när jag läste SvDs artikel om thaifruar som råkar illa ut, och att detta tycks börja bli satt i system av hänsynslösa svenska män.

Det är givetvis illa; skamligt och helt oacceptabelt.

Men vet du vad jag ser som en del av problemet? Våre svenska svaghet för social ingenjörskonst.

Alltså att vi har den här i grunden antiliberala, kryptosocialistiska tanken att människors värden och beteenden skall styras uppifrån, genom manipulation, grupptryck och propaganda.

Målet är den ras- klass- och könlösa medborgaren. Den egenskapslösa medborgaren. Den ultimata massmänniskan. Som förresten inte ens är medborgare, eftersom nationalstaten anses vara förlegad "artonhundratalskonstruktion" som det brukar heta.

Medlet mot mänsklig mångfald och differentiering hette igår "klasskamp". Idag tror vi oss ha uppnått ett mer eller mindre klasslöst samhälle (vi har delegerat ut arbetarklassens uppgifter till låglöneländer, simsalabim - och fått en gåtfullt frusterad, kicksökande, apatisk, dataspelande, porrsurfande, nihilistisk arbetslöshetsklass i stället) och just nu har turen kommit till den så kallade likhetsfeminismen.

Denna onda, listiga ideologi har förklarat krig mot manlighet och kvinnlighet (och därmed mot, skall vi kalla det "barnslighet", dvs mot kärnfamilj och barns trygghet, egentligen mänsklighet).

Vad vi ser här, med "köpfruar" öster- och söderifrån, är stillsamma svenska mäns tysta, förtvivlade protest mot feminismen.

Våra kvinnor tas ifrån oss inifrån, andligen, av en livsfientlig, statsunderstödd ideologi som steriliserar själen och vänder kön mot kön såsom förut klass vändes mot klass och ålder mot ålder.

Våra svenska kvinnor maskuliniseras, svenska män feminiseras ELLER måste vända sig till främmande kulturer för att finna en partner.

Detta må vara helt i sin ordning på individuell nivå. Men vad gör detta med vårt land? Med vårt folk? Med vår demografi? Med vår framtida, nationella identitet? När nås brytpunkten då vi inte längre känner oss svenska?

Många - svenskar! - tycks vilja ha den så fort som möjligt. Varför?

Blir världen en bättre plats utan det specifikt svenska bidraget till dess mångfald?

Nej svenska kvinna! Inse att feminismen är ett gift - den listigaste kvinnofälla som hittills konstruerats och som inte bara hotar det specifikt kvinnliga (som vi inte bara älskar utan även vördar) utan därmed även det specifikt mänskliga.

Mäns våld mot kvinnor är INTE ett uttryck för mäns MAKT över kvinnor, utan tvärtom ett uttryck för VANMAKT. Våld är alltid ett uttryck för vanmakt, den hopplösa känslan av maktlöshet. Vi tutar numera i flickor redan på dagis (denna diaboliska kommunistinstitution för kollektiv hjärntvättning!) att de skall förneka det kvinnliga och "ta för sig" av det manliga. För att inte bli olyckliga.

Blir de mindre olyckliga? Skär de sig mindre i armarna tio år senare, när de upptäcker att både kropp och själ börjar anta kvinnliga former?

Du vet svaret.

Betrakta detta som en vädjan (från en iofs lyckligt, och svenskt, gift man)!

Pappan

Ingvar sa...

Anne-Marie Ekström skriver bland annat "Det är helt oacceptabelt att det kan finnas svenska män som gång på gång kan importera en fru och sedan när hon inte står ut längre kan importera en ny."

Menar verkligen alla ni som kommenterar mot henne att ni tycker det är okej?

Vilken vidrig människosyn. Ni förtingligar en del av mänskligheten och gör den till en konsumtionsvara. Otroligt!

Pappan sa...

Bäste Ingvar,
Jag kanske är naiv men det tror jag ingen menar! Frågeställningen är ett nyanserat problemkomplex värt vårt bästa och ärligaste tänkande.

Pappan

Anonym sa...

Ingvar,

Din kommentar blir ju fullständigt absurd om du byter ut de thailändska kvinnorna i scenariot mot svenskor.

Kvar blir endast de monogama män som under sin livstid har en enda partner. Resten betraktar kvinnor som handelsvaror. Döh!

/Rickard

Kalle sa...

Anonym sa...
Och ni som tar illa vid er av div kommentarer.....varför gör ni det??? Känner ni er träffade??? För om ni inte är "träffade" så behöver ni inte bry er ju!!!!!
Om ni valt er fru med kärlek o de är en bra relation....dåså....varför bry sig då????Därför att vi är för ett fritt och tolerant samhälle, nästa gång kan det vara dig de är ute efter.

StockholmNative sa...

Hej Kalle, jag tror att det kan bero på att enskilda familjer och barn kan drabbas mycket illa om dessa problem inte hanteras på ett bra sätt. Du kan se exempel på det på mig blog och det finns många en rad exempel genom historien där man försöker skilja människor från varandra på olika sätt och det är nog den filosofin att vi ska kategorisera och avgränsa människor från varandra som vi uppfattar som så oerhört kränkande och fel och då reagerar man upprört på det. I värsta fall kan det få förödande konsekvenser för den enskilde och dennes familj och detta accepteras i samhället endast genom att man skapat olika typer av normer och värderingar som möjliggör trakasserier och att man behandlar människor illa under en täckmantel om att man i själva verket gör någonting gott. Jag var inte med i Tyskland på 30 och 40 talen men jag gissar att det var något snarlikt som inträffade där på den tiden. Det är tyvärr så det ser ut just nu och det är naturligtvis väldigt kusligt på många sätt

Anonym sa...

Anne Marie.
Du förstår inte upprördheten...?

Kan bero på att ditt språkbruk är generellt, nedvärderande och dömande.
Du skriver: "Detta måste också gälla de fruar som importeras av svenska män från Thailand eller andraländer och som i många fall utnyttjas som slavar."
Om detta inte riktas mot den generella mannen med utländsk hustru, vet jag inte vem det riktas emot. Och sen att det skulle gälla "många" fall där kvinnor utnyttjas som slavar får det att låta som om lyckliga äktenskap hör till undantagen.

Du fabricerar män som förvandlas till "djävlar" när kvinnorna kommit hit, du benämner dessa kvinnor som importgods som förlorar kontrollen över sina liv... vilken människosyn hyser Du egentligen ?

Jo, jag blev milt sagt upprörd när jag läste inlägget... du misstänkliggör män generellt bara för att de förälskade sig, och gifte sig med en utländsk kvinna.

Nu är jag själv tyvärr skild efter 12 års äktenskap... och någon svensk kvinna vill jag definitivt inte ge mig i lag med.
Vill Du nu tvinga mig genomgå någon kontroll för att få ett godkännande att dejta en Ukrainska jag träffade på internet, och vem ska avgöra om vi " verkligen har en riktig relation"?

Stefan

Anonym sa...

Anne-Marie,

här kommer en kommentar från en person som har en mycket djup och omfattande insyn i denna grupp människor.

Det är jag som sitter med hos socialtjänsten, polisen, tingsrätten, på sjukhusen. Det är jag som sitter med på samtalen i skolan. Det är jag som åker ut mitt i natten med Social-Jouren.

Jag väntat länge på denna debatt.

Om du verkligen vill göra skillnad och bryr dig om denna grupp människor så gå in till kontoret bredvid dig, där upphandlingsansvarige sitter, och säg bestämt ifrån att den personen vid nästa upphandling av tolktjänster väljer den offerten som bjuder billigast.

Det kan komma som en chock, men med en genomsnittlig bruttolön på 8000.- per månad lockas få kvalificerade tolkar till yrket på heltid. Ifall man inte gör det av humanistiska/ sociala skäl.

Det är vi tolkar som ger denna grupp en RÖST! Det är vi tolkar som garanterar denna grupp rättsäkerheten.
Vi läser upp recepten och ser till att de inte över/underdoserar sina läkemedel. Vi ger röst åt den kvinna som förtvivlat försöker få socialsekreteraren att förstå sin situation. Bara för att återigen få besked om att det inte finns någon tolk ledig.

Inse vad det har för följder att prispressa utan att upphandla efter kvalitet och vett.

Anonym sa...

Men seriöst! Sluta framställ kvinnan som ett offer! I det här fallet är det helt klart tvärtom! Det är kärlekskranka män som letar efter kärleken i fjärran land, för de allra flesta fungerar det väl, men i andra fall bli männen grundlurade på allt de äger eftersom kvinnan kommer hit, ser till att den svenska mannen betalar hennes uppehälle och skickar pengar till hennes familj. När hon sedan inte längre behöver honom så lämnar hon honom för någon annan och kan bo kvar i Sverige.

I det här fallet är det uppenbart att det är MANNEN som är den mest utsatta!

dock är feministlobbyn i Sverige så stark att kvinnan ALLTID skall framställas som nåt jävla offer.

Anonym sa...

Jag lider med dom som har problem.
Samtidigt är detta en kampanj från de marxistiska
och feministiska kvinnojourerna.
Att tala om ”importfruar” tycker jag är förnedrande.
Det finns betydligt fler som har det bra och är älskade.
Det blir en stigmatisering av asiatiska kvinnor som inte är bra.
Det är dags att hyfsa debatten!

Pappan sa...

Det ÄR dags att hyfsa debatten. Men det får inte gå ut över ärligheten och djupet, tvärtom. Frågan är komplicerad. Exempel:

Vad skall de ukrainska männen göra när deras kvinnor hellre gifter sig med västerlänningar? Vad skall de thailändska männen göra?

Och varför duger inte svenska kvinnor åt svenska män?

Just på denna sista fråga finns dessvärre ett svar: För att de har gått och blivit feministiskt indoktrinerade. De har börjat förakta sin kvinnlighet, modersrollen och kärnfamiljen. DET är den stora tragiken vi inte vill titta på, än mindre samtala om på ett värdigt sätt.

Att hyfsa debatten måste innebära att våga tala om detta. Se mitt förra inlägg!

Pappan

Janne sa...

Om du vill hjälpa dessa kvinnor, så är inte lösningen att göra det ännu svårare för människor som älskar varandra att bygga ett liv tillsammans. Istället föreslår jag att du tittar över reglerna för tillfälliga uppehållstillstånd av familjeskäl. Idag så har den kvinna som finner sig i en dålig relation under de första två åren nämligen endast två alternativ: att stanna i relationen, eller att bli omedelbart utvisad från Sverige. Uppehållstillståndet är direkt knutet till den specifika relationen, och mannen (eller, rättare sagt, den svenska parten i förhållandet, man eller kvinna) har en enorm makt över den andra, och kan med ett enda samtal till Migrationsverket utvisa denne.

Anonym sa...

Pappan,

"Och varför duger inte svenska kvinnor åt svenska män?"

Jag skulle vilja vända på frågan - varför duger inte svenska män åt svenska kvinnor?

På något underligt vis så förutsätts det att vi män som ratar de svenska kvinnorna när det enligt min erfarenhet är tvärt om. Jag är ren, har arbete, god ekonomi, egen betald bostadsrätt, inga missbrukarproblem och är inte på något vis ett svin. Det hjälper i mitt fall inte ett dugg eftersom jag har ett synligt handikapp. Kvinnor ser mig heĺt enkelt inte som en möjlig partner. Jag är helt enkelt längst ned på 'datingskalan'. Det är bittert att erkänna men många av oss män har blivit reducerade till drönare i det här samhället och vår enda uppgift är att försörja andra. Är det då så konstigt att söka lyckan annorstädes?

/RS

Pappan sa...

Bäste RS, det är ju precis det jag säger! Vi har fått oss en statsideologi som vänder kön mot kön och gör det allt svårare att skapa sämja och harmoni och beständighet och trygghet i relationer. Hur många av våra barn - eller oss själva rentav - är inte skilsmässobarn??

Oikofobi kallas det visst när man skyr det egna. Och när flickor redan från dagisåldern (dagisåldern, vilket fruktansvärt begrepp, som om dagis var något naturligt!) får lära sig att de kvinnliga, vårdande, intima och skönhetsälskande egenskaperna är "förlegade" och att det gäller att "ta för sig" och vara pojkiga, och pojkar på motsvarande sätt får lära sig att de skall vara kramiga och känsliga, då blir det som det blir. Och vi ser oss om efter partners på andra håll, där de inte hört talas om vår bakvända och livsfientliga ideologi.

Pappan

Anonym sa...

ROKS som källa? Är det ett skämt??

Anonym sa...

Anne-Marie Ekström

Du är inget annat en rasist, Dina fördomar är äckliga.

Anne-Marie Ekström sa...

Oj vilka känslor jag väckt. Läs det jag skriver. Jag har aldrig sagt att alla svenska män importerar fruar och misshandlar dem. Jag har skrivit att jag vill stoppa de män som tar in kvinna efter kvinna när någon lämnat honom på grund av att han misshandlat den förra. Jag menar inte alla utländska kvinnor som gifter sig med en svensk man och lever lycklig i alla sina dagar. Men väljer man att misstolka ordet importfruar så gör man.
Till sist. VAd är det för fel att en tjej tuffar till sig eller en kille kramas?

Jojje sa...

Över 99,5 procent av thailändska kvinnor i Sverige är INTE offer för fru-import

Enligt en artikel i dagens SvD utmålas fru-import från Thailand som ett utbrett och växande problem. Detta bör sättas i sitt perspektiv. Enligt tillgänglig statistik är nämligen mindre än en halv procent av de thailändska kvinnorna i Sverige offer för fru-import. Så vitt man vet skulle resten faktiskt kunna leva helt vanliga och lyckliga liv med eller utan partner i Sverige.

Kärlek kan sträcka sig över landsgränser, kulturer, religioner, ålderskillnad och traditioner. Men ett antal utländska tjejer träffar varje år fel kille och vill flytta till Sverige av ekonomiska eller sociala skäl. Det finns också exempel på svenska killar som cyniskt kan tänka sig att utnyttja en tjej, som känner sig beroende av dem. Förebyggande regler och stödprogram som kan hjälpa utsatta personer bör ses över.

Enligt SCB bodde under år 2008 20.156 kvinnor, födda i Thailand, i Sverige. Enligt SvDs uppgifter kom dessutom ca 2.000 kvinnor från Thailand på tillfälligt uppehållstillstånd till Sverige, efter att ha inlett en relation med en svensk man. Till detta kan läggas ett antal som tillfälligt besökte landet med Schengen-visum.

Av de 515 kvinnorna i Roks undersökning från 2008 hade man data kring ursprungsland på 198 personer – av dessa kom 36 från Thailand. Det gör att man kan anta att ca 18 procent, dvs 94 av de 515 kvinnorna i undersökningen kom från Thailand. 94 av de över 22.000 thailändskt födda kvinnorna i Sverige motsvarar ca 0,4 procent.

Att andelen är relativt liten förringar inte problemet och varje fall är lika tragiskt. Problemet bland nyanlända kvinnor är sannolikt större och tyvärr finns även ett mörkertal. Om de 94 kvinnorna uteslutande skulle ingå i gruppen av de omkring 4.000 kvinnor som kommit till Sverige de senaste två åren så motsvarar detta ca 2,4 procent.

Till detta bör läggas att andelen inom andra grupper, exempelvis från Ryssland, uppskattningsvis är tre till fyra gånger högre – baserat på data från Roks och SvD. Thailand utgör därmed kanske inte det bästa exemplet.

Snarare är Thailand kanske det bästa exemplet på globaliserade resvanor och utvecklad acceptans för andra människor och kulturer. Att utmåla relationer över landsgränser som ett utbrett och växande problem, där de goda exemplen framstår som undantag, riskerar tyvärr att minska acceptansen och öka fördomarna.

Pappan sa...

"VAd är det för fel att en tjej tuffar till sig eller en kille kramas?"

Inget. Inget alls, på individnivå, tvärtom. MEN när det sker på order ovanifrån, som en del av ett mentalitetsförändrande program, då är det kollektiv manipulation eller som det heter: social ingenjörskonst. Problemet är konsekvenserna: Att svenska män och svenska kvinnor inte längre finner varandra älskvärda, utan hellre söker partners utomlands. Vi har då ett demografiskt problem. Eller hur?

Och detta är inte svårare att räkna ut än att man måste undra om inte detta är avsiktligt. Utan att bli alltför konspiratorisk måste man till slut ställa sig frågan: Vad syftar detta till?? Vem vill sterilisera svensken och varför?

Anonym sa...

Anonym sa...
Och ni som tar illa vid er av div kommentarer.....varför gör ni det??? Känner ni er träffade??? För om ni inte är "träffade" så behöver ni inte bry er ju!!!!!
Om ni valt er fru med kärlek o de är en bra relation....dåså....varför bry sig då????

Kära anonym:

Problemet är ju att 21000 Thailändska kvinnor och deras partners får blickar på sig som dom inte förtjänar. 21000 Thailändska kvinnor och deras partners barn får kommentarer på skolor och i dagis.

Är det sant att din mamma är importerad?

Allt pga av 36 dårars perversa snedvridna kvinnosyn skall dom övriga 99.5 % av paren och deras barn utstå vuxna människors fördomar.

Tänk om samma generalisering skulle appliceras på vilken annan grupp i samhället som helst, vilket ramaskrik det skulle bli!

mvh Olle igen

Anonym sa...

En smårasistisk folkpartist! En liberal som inte tror på människans förmåga att göra fria val. Och som inte tror på utländska kvinnors förmåga att agera som vuxna människor. Du är definitivt medlem i fel parti, pröva kollektivistiska FI istället.

Jag blir så FÖRBANNAD när jag hör gnällkärringar som dig beklaga dig över att svenska män inte är intresserade av er. Tacka fan för det, med er människosyn.

Jag är sedan 11 år sammanboende med en kvinna från östeuropa. Naturligtvis har hon en bättre tillvaro här, men hade det bara varit för att få komma hit så hade hon lämnat mig får många år sedan. Men se, det har hon inte! Och jag har inte en sambo från ett annat land för att jag inte kan få tag på en svenska. Jag har haft ett ännu längre förhållande med en sådan. Men det är bara att inse att min sambo är smartare och mer välutbildad än de flesta svenskor, hon ser 10 år yngre ut än sina svenska medsystrar och skulle aldrig springa omkring i nån ful mjukisoverall i lågprisbutiker. Lika lite som att hon skulle acceptera att jag går ut utan kavaj och slips om vi ska ut och äta. Ja, jag gör min del av hushållsarbetet och ja, jag tjänar betydligt mer än gemene man.

Det är gnälliga dåligt pålästa kvinnor som du, som strör fördomar och lätt rasistiska kommentarer omkring dig som gör att jag spyr på åtskilliga svenskor. Inte tar ni hand om er själva heller. Och det är inte precis svenska kvinnor som jag hittar som kollegor på mitt arbete heller, herregud, det kräver ju att man utbildar sig på riktigt. Kvinnliga akademiker finns det en hel hel av, men inte ens hälften är svenskor.

Anonym sa...

A-M E. : "Jag förstår inte riktigt upprördheten ..."

Som politiker borde du ju kunna tänka ett steg längre?

Problemet är ju att 22000 Thailändska kvinnor bosatta i sverige och deras partners och deras BARN får blickar på sig som dom inte förtjänar.

22000 Thailändska kvinnor och deras partners BARN som får kommentarer på skolor och i dagis.

Är det sant att din mamma är importerad/sexslav?

Allt pga av 36 dårars perversa snedvridna kvinnosyn skall dom övriga 99.5 % av paren som inte har haft behovet att uppsöka ROKS och deras barn utstå vuxna människors fördomar.

Tänk om samma generalisering skulle appliceras på vilken annan grupp i samhället som helst, vilket ramaskrik det skulle bli (som tur är!)!

mvh Nidachers make och Elins pappa.

ps. A-M E, Var vänlig definera importfruar! ds.

pps. gillar inte FP tassande i grålandet (brunlandet)... dds.

ppps: Är detta din personliga åsikt eller är det FP officiella linje ddds.

UPPSKATTAR ETT SVAR PÅ ALLA FRÅGOR, ursäkta att jag skriker men nu är jag upprörd :)

Anonym sa...

Hur är det med skenäktenskapen och andra underliga fenomen som finns? Jag vet en man som tar en ny fru var tredje år. Han får pengar varje gång. Sen har vi alla somaliska äktenskap med vidhängande barn. Där kan man tydligen få ett 10 år gammalt äktenskapsbevis och nya papper för barnen för en get och några liter lampolja. Migrationsverket kollar inget, enheten "blunda och bevilja" stämplar PUT fortare än någonsin.

Min fru har varit i Sverige ett år nu och hon pratar bra svenska. Oj vad folk är avundsjuka! Hon är förstås inte från Thailand.

Anonym sa...

Ratt inskrankta och nedsattande definitioner i den har debatten..

For alla som slar pa brostet for den svenska jamstalldheten och tolerans kan jag latt saga, som svenne boende utomlands i over 8 ar, gift med en asiatisk tjej uppvaxt i ett vasterlandskt land, att den stora inskranktheten jag upplevt som par ar pa passkontrollen pa Arlanda och i Sverige.

I de andra lander ar inter-racial relationer ratt accepterade men uppenbarligen i Sverige ar det ett stort stigma kring detta.

Att dra alla inter-recial relationer over en kam for att en minoritet av white-trash svennar plockar hem kvinnor fran Thailand kanns valdigt inskrankt.

Visst, problemet finns dar, och analysera och behandla det problemet.

Men debatten ger ett ebb av att alla par med vit kille + asiatisk tjej = import fru och torskare..

Ar inte det valdigt krankande och
intolerant?

Lagg debatten pa ratt niva.

Ratt glad att jag inte bor i Sverige utan i ett land dar vice-premiarministeren ar kinesiska och lesbiskt.

Sluta maskerera som ett tolerant och oppet samhalle, Sverige forjanar uppenbarligen Sverigedemokraterna i riksdagen.

Anonym sa...

Vänsterwiki:

Förstår inte vad du menar med:

"Han får pengar varje gång."

En person som är mantalskriven i Sverige har naturligvis samma tillgång till stöd som du och jag, men i praktiken innebär det en 'karantän' på 24 månader innan du är inne i sytemet + att försörjningstöd (fd socialbidrag) utbetalas på sammanlagda familjeinkomsten.

Förtsår inte vad du menar med
"Han får pengar varje gång."

Här tror jag till och med jag kan få stöd av blogginnehavaren trots hennes övrigt populistiska syn på invandring.

/mvh

Anonym sa...

ps.

har fortfarande inte fåttsvar på:

ps. A-M E, Var vänlig definera importfruar! ds.

ppps: Är detta din personliga åsikt eller är det FP officiella linje ddds.

Anne-Marie Ekström sa...

När jag skrev importfru så menar jag just det. Läs vad jag skriver. Jag skriver inte alla män som är gifta med en utländska. Och jag är inte rasist. Det jag reagerar på är att det finns de som tar fru efter fru och behandlar dem illa. Inte alla som lever ilyckliga äktenskap. Men jag har ställt frågan om ni som är lyckligt gifta med en utländsk kvinna från en annan kultur om ni tycker att det är et bra förslag att alla som kommer hit får en introduktion till det svenska samhället så att hon vet hur samhället fungerar. Vilka skyldigheter och rättigheter man har.?
Folkpartiet har inte, precis som jag, något emot att en svensk man gifter sig med en utländsk kvinna. Men hon ska ha samma möjligheter som alla andra kvinnor här i landet.

Anonym sa...

Ännu em inskränkt självgod politiker som tror att de svenska normerna är de som gäller i resten av världen och som har en synnerligen förenklad syn på allt.
Naturligtvis finns det svenska män som utnyttjar utändska kvinnor men andelen utländska kvinnor som utnyttjar svenska män är troligen mycket större.

Anne-Marie Ekström använder ordval som klart visar på ett förakt för män som har utländska partners.
Skall vi ha sådana politiker?

Eva sa...

Alla ni som spottar på bloggaren, läs detta, om ni kan!
"Det är helt oacceptabelt att det kan finnas svenska män som gång på gång kan importera en fru och sedan när hon inte står ut längre kan importera en ny. Enligt artikeln finns det män som tagit hit kvinnor 5-6 gånger. Kvinnan står ju också helt utan skydd. Om hon inte varit här tillräckligt länge så hon fått permanent uppehållstillstånd eller kan bevisa att hon blivit misshandlad kan hon också bli skickad tillbaka till sitt hemland till en osäker framtid."

Det är alltså detta ni försvarar när ni far ut som ni vore skyldiga hela bunten. Vilka män vi har! Inte undra på att svenska kvinnor inte ens vill ta i dom med tång.

Ni blottar er och gör bort er.

Bloggaren fokuserar på de som gång efter gång importerar fruar som vore de en vara, och det försvarar ni.

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

"När jag skrev importfru menar jag just det". Enligt wikipedia innebör import att man köper varor utomlands och tar in dem i landet. Min sambo (sedan 11 år) är ju i praktiken vad A-M E "importfru" eftersom vi träffades på nätet. Men hon kanske inte är tillräckligt asiatisk för att leva upp till epitetet? Fy fan vad förbannad hon är över att anses vara en vara man köper.

Nej, jag slår henne inte, hon arbetar och har en egen inkomst och har så gjort i många år. Och ansvaret för hus och hem delar vi, precis som vi delar ansvaret för familjens inkomster.

Om A-M E anser att utländska kvinnor, möjligtvis att ariska kvinnor är undantagna, är varor som kan köpas är hon NAZIST, inte rasist.

Det nya bruna folkpartiet är ju definitivt inget jag kommer att rösta på. Och inte min sambo,som numera är svensk medborgare, heller.

Folkpartiet är ju för övrigt ett bra namn, helt i linje med Jörg Heiders Österreichische Volkspartei och Dansk Folkeparti.

StockholmNative sa...

Tycker ni att jag har fel om jag tycker att viseringar och andra regelverk som hindrar människor från att resa och bosätta sig var de vill är ett otyg som borde avskaffas helt och hållet? Är man medborgare i Brasilien, Venezuela, Argentina eller Malaysia kan man resa till Sverige utan visum. Men om man kommer från Colombia, Filippinerna eller Peru eller Thailand så är det tvärstopp. Det verkar som om de flesta redan har accepterat att det är på det här sättet i debatten men det strider åtminstone mot mina ideal. För övrigt så kan vi väl helt enkelt deklarera ett totalstopp så blir det åtminstone lika villkor för alla. Varför vill någon komma hit alls längre efter de värderingar som framgått i den här debatten? Jag vill resa härifrån med nästa plan tack...varför är ni så rädda för att låta människor bo och leva tillsammans med vem de vill var de vill utan att någon skall lägga sig i den enskilda individens val. Studier visar att avkomman till föräldrar från olika världsdelar är mer intelligenta, mindre sjuka, och ser dessutom bättre ut. Det är väl positivt

Anonym sa...

Ann-Marie

Begreppet importfru kanns ungefar lika hett och tolerant som exempelvis Negerboll eller blatte.

Forsok forsta lingvistiken bakom det resonemang du for. Den SvD artikel du hanfor till ar rak chock journalistik om vad, 50 thailandska invandrare per ar som har problem med sina hillybilly svenska makar och har kontaktat kvinnojouren.

Ja, det ar ett problem, men att cementera begreppet importfru for alla svenska man for ar tillsammans med en person av annan etnicitet?

Spraket och den underliggande tonen i framforallt namnda artikel och ditt blog-inlagg kanns ratt otrevligte for personer som ar gifta med icke-svenska (fargade) personer. Som om vi ar en bunt slavhandlare och torskar.

Visst ar problemet obehagligt och behovs uppmarksamas och korrigerat. Men tonen kanns valdigt fel i Hannes artikel. Som en aldre, vit, kvinna i Sverige som kanske aldrig bott i ett annat land eller umgatts sa mycket med utlanningar kanske du inte forstar det?

Anonym sa...

Jo kära anonym, jag ska berätta vilka pengar han får. Man får $10.000 för varje skenäktenskap en svensk medborgare ingår med en medborgare från Afrika. Efter 2½ år, när hon fått PUT, skiljer de sig och ett år senare när hon har fått svenskt medborgarskap återgifter hon sig med sin riktiga man och tar hit honom och de tre barnen. Hela familjen går till socialen och begär pengar.

Denna handel bryr sig inte Migrationsverket om. De har ingen tid med sådant trams. De måste hålla produktionen av somaliska PUT uppe.

Anonym sa...

@Stockholm Native. Ja, jag tycker vi ska ha fri global rörlighet. Då hade vi dessutom sluppit den här Volkspartei rasistiska debatten.

Jag pratade med en uzbekisk kvinnlig gästforskare om detta. Hon har mötts åtskilliga gånger av attityden att hon är en importerad sexleksak, på grund av sitt utseende, och hon är vansinnigt arg på attityden.
En attityd som nu feminazistiska ROKS i allians med der Volkspartei
förstärker.

Mikael sa...

Skrämmande att du Anne-Marie Ekstrom, som f.d. riksdagsledamot och kommunpolitiker, inte förstår bättre än att använda dig av ett sånt fruktansvärt nedvärderande uttryck som "import-fruar". Hur tror du att det känns för de tusentals par som lever i kärleksfulla och jämlika förhållanden, att få sin relation misstänkliggjord på detta sätt? Att som kvinna bli utpekad som eventuell handelsvara och slav? Eller att som man vara rädd för att omgivningen tror att man är en despotisk slavhandlare? Läser att du försvarar dig med att du inte syftar till de bra förhållandena. Men det är inte poängen. Poängen är att ditt och Hannes Dellings språkbruk, förstör för så otroligt många fler än dom ni försöker hjälpa.

Anne-Marie Ekström sa...

Jag vet inte hur många gånger jag ska skriva att jag inte är rasist och att jag inte har något emot att man gifter sig med vem som helst. Men. Ingen ska fara illa på grund av det. I många av kommentarerna säger ni ju också att det är de männen som bär sig illa åt som ska sättas dit. Och med importfruar menar jag inte alla dem som har en seriös relation och verkligen är lyckliga ihop. Jag vet att jag kanske stuckit ut hakan lite men hade jag eller SvD inte gjort det hade vi inte fått en debatt som jag tycker är viktig.
Kanske särskilt viktig ´just för dem som blir utsatta för gliringar.

Anonym sa...

Du är ju rasist. Ingen rök utan eld.
Hade du inte varit rasist hade du inte ens behövt förneka det.

Jag undrar fortfarande vad en "importfru" är?

Är inte Anna Anka en hora så säg? En exportfru. Vilken 35 årig kvinna kan frivilligt gifta sig med en 70 åring vars storhetstid ligger 45 år bakåt i tiden, och dessutom idka oralsex med honom? Nej, hu, det kan inte vara kärlek.Han har utnyttjat stackars Anna och köpt henne för pengar, och sådant måste man skydda lilla Anna emot. Hon saknar ju nämligen hjärna och kan inte tänka själv, därför måste nymoralistiska politiker tänka åt henne. Hon är nästan som en asiatiska.

Du är fortfarande rasist som inte kan acceptera att även asiatiskor är tänkande människor, som fattar rationella beslut och faktiskt i några fall kan fatta det beslutet att det är bättre att leva med en svensk Paul Anka än att ha en osäker tillvaro i Thailand.

Ska Folkpartiet inrätta ett kärleksverk där man undersöker om två vuxna människor älskar varandra på ett genuskontrollerat, jämställt, statsfeministisk sätt, och inte av några andra skäl.
Som Anna Anka t.ex.

Pappan sa...

Folkpartiet har mycket riktigt historiska beröringspunkter med nationalsocialistiska, alltså raselitistiska, strömningar. Men det var på 1940-talet och partiet har - liksom för övrigt Socialdemokratiska arbetarpartiet och Bondeförbundet, sedermera Centerpartiet - sedan länge tagit avstånd från etnocentriska eller rasistiska tankar. Precis som för övrigt Sverigedemokraterna gjort för inte riktigt lika länge sedan.

Har ett parti tagit avstånd från något så bör de inte lastas för det. Enda gränsfallet där, som jag ser det, är väl Vänstern, vars avståndstagande från den totalitära kommunismen (V hette tidigare VPK, dvs. Vänsterpartiet Kommunisterna, och dess nuvarande partiledare, Lars Ohly, kallade sig tills för bara ett par år sedan kommunist) är en smula tveksamt. Men i princip gäller ändå att om ett parti SÄGER sig ha tagit avstånd från något så är det så. Alltså kan inte Folkpartiet eller dess företrädare skyllas för t ex rasism om ingen sådan explicit föreligger.

Däremot ÄR det ett demografiskt problem, inte bara för Sverige och andra kvinnomottagande nordvästländer, utan även från de "kvinnogivande" sydöstländerna. Alltså alldeles oavsett de regelrätta missbruk av både lagar och kvinnor (och män!) som (möjligen undantagsvis) föreligger.

Är detta svårt att se?

Pappan

Anne-Marie Ekström sa...

Har jag någonstans skrivit att asiater inte är tänkande människor? Och jag är inte emot att man söker kärlek över gränsern. Men jag tycker inte om att det finns en del kvinnor som utnyttjas. För så är det. Och en utnyttjad kvinna är en utnyttjad kvinna för mycket. Det är faktiskt lite roligt att i kommentarerna i andra blogginlägg jag skriver blir jag beskylld för det motsatta.
Försök att läsa det jag skriver.

Pappan sa...

En utnyttjad MÄNNISKA - alldeles oavsett vederbörandes ras, kön eller ålder - är givetvis en utnyttjad människa för mycket.

Därmede inte sagt att ras, kön och ålder skulle sakna betydelse.

Pappan

StockholmNative sa...

Patetiskt försök i dagens SVD att göra en pudel.http://www.svd.se/nyheter/inrikes/karleken-och-fordomarna-forenar_4261575.svd Granska istället de påstådda övergreppen och be de drabbade och "gärningsmännen" träda fram istället för detta trams Hannes Delling

Anonym sa...

Det är sorgligt att läsa om den inskränkthet som många Svenska kvinnor verkar lida av.
Jag är sedan 14 år sedan gift med en Ryska och dom rasistiska Svenska bitterfittornas kommentarer om henne när vi tex har varit på krogen, där man förutsätter att hon är en hora.
Att sedan underbåsa dessa fördomar att min fru är en handelsvara som Svenska Dagbladet gör är SKRÄMMANDE!!
Fy fan jag är just nu så förbannad så jag skakar av ilska!!!

Anonym sa...

Nu har du fått massor av välförtjänt stryk på din trut, Anne-Marie. Är det kanske dags att inse att du gjort bort dig grundligt, liksom genusfeminazistmaffian i övrigt? Ni måste hela tiden försvara er att ni inte är rasister. Det är ni, men begriper det inte själva. Ni underblåser och legitimerar dessutom andras vardagsrasism när ni som "respektabla" etablerade politiker ger dom chansen att gömma sig bakom er. Jag bor i Thailand med min thailändska fru, men vi har goda kontakter i den thai/svenska miljön i Sverige. Du har inte skaffat röster till fp från den gruppen, det kan jag lova dig! Ingen gillar att bli utpekad på det sätt du gör. Inga fler ursäkter. Anne-Marie, lägg ner det här nu och hoppas att andra kan glömma det. Det du själv bör minnas noga är: Trampa inte på folk!!!

Anonym sa...

tyvärr måste jag säga detta. Även om tydligen inte fattar själv men du har rasistiska åsikter och är en skam för vårt samhälle
usch

Anonym sa...

Hur kan man vara så jvla ointelligent att påstå något som importfruar? Helt obegåvat och hoppas du aldrig kan komma in i riksdagen och få vara med och besluta om någonting överhuvudtaget!

Anonym sa...

Vilken fruktansvärd människosyn du har Anne-Marie Ekström. Borde inte du kandidera för Sverigedemokraterna istället? Jag skäms för att jag röstade på Folkpartiet i senaste valet. Usch!

Anonym sa...

Ung snygg fattig man/kvinna skaffar "rikare" äldre man/kvinna, vem utnyttjar vem?

Anonym sa...

Du måste vara sjuk i huvudet,hur kan du få sitta där och göra livet surt för mig och min underbara fru.
Du är fanimig en jävla racist och skapar ett samhälle där folk jagar invandrare och de familjer som är gifta med utländska kvinnor.
Jag skall inte ens ge dig chansen att lära dig hur kvinnor fungerar i t,ex öst men en sak är säker sådana som du borde komma i fängelse för sådana här trakasserier. Vi går sällan ut längre då alla vänder sig om och småflinar eller ser ut som om dom säger titta den jävla pedofilen och han misshandlar henne nog också till att hålla handen när dom går ute. Fy fan säger jag bara.

Sen skall du också veta ditt jävla våp,att migrationsverket personal är inte ett dugg bättre .
När min fru var på "förhör" så såg en ung spoling till tjej ca 20-22 år gammal henne djupt in i ögonen och sa, nu Ljuger du inte för mig? min fru var avsevärt äldre än denna unga dams förnedringstaktik för att visa vilken makt hon hade,gud vad jag ville ge henne en propp,jag såg ju hur rädd min fru blev.
Hela denna långa resa som jag och min fru gjort har bara varit en resa i rädsla och för mig helt obegripligt,nu väntar vi barn efter 7 års äktenskap och vistt har jag tvingat henne till det också!

Jag skulle vilja uttrycka mig ännu mer förnedrande men kan ju inte,jag är inte uppfostrad så men du skulle bara lämna ditt parti och sen gå o dö någonstans du är fanimig inte klok.
Detta gäller självklart också alla andra idioter med samma åsikter,som ni överhuvudtaget inte har en aning om. Ni sitter där och förnedrar ärliga fina människor och talar om hur dom lever ,baserat på några fall där det förekommit tråkigheter , dock brukar det också vara ömsesidigt många indvandrande tjejer utnyttjar ju män över hela världen för att komma tioll ett bättre liv. Men att komma till Sverige verkar ju vara = ett liv där man inte kan umgås med sin man utan att känna sig förföljd av kvinnor som vill rädda dom,det är ju tvärtom dom blir ju rädda för Svenska kvinnor och myndigheter.

Anonym sa...

"Importfruar" Det är inte bra ord allt. Tänk på att om kallar svenska kvinnor som gifter sig med män från ett annat land för "Exportfruar" Hur känns då? känns bra.. nej, tack inte jag.

Peter sa...

Anne-Marie skriver tidigare om SD och svenskfientlighet.

Ska Anne-Marie anses vara svenskfientlig, eftersom hon skriver att enbart svenska män sysslar med fruimport, och därmed är misshandlare, psykopater, lögnare, bedragare?

Vad är det som har hänt med den svenske mannen? Den lite blyge, ärlige och jämställde svenske mannen har i ökande grad blivit en hustrumisshandlare och terrorist. Ryktet flyger över världen om den svenske mannens anmärkningsvärda förändring. Hur han slåss för Al-Shabab och allehanda islamistiska terroriströrelser, spottar på irländska servitriser och ser till att Sverige ligger på topp i våldtäktsligan. Det senaste är hans import av fru, som blir föremål för sexuellt våld och misshandel. Hans förändring är i sanning monumental. Eller?
Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, har kommit ut med en rapport som uppmärksammades i en artikel i Aftonbladet 16 februari: ”Fler ”importerade” fruar utsätt för hot och våld”. AB skriver ”2008 kontaktades kvinnojourerna av 515 kvinnor som kommit till Sverige och gift sig efter en nyligen etablerad kontakt med en svensk man. Året därpå steg siffran till 552”.
Nästa dag har Aftonbladet en artikel i samma ämne, nu illustrerad med en bild av thailändska Anna. ”Kvinnor rättslösa när männen slår”. Man skriver: ”En del kvinnor lockas eller luras av män boende i Sverige, till äktenskap eller sammanboende och sedan utsätts de för fysiskt och psykiskt våld. Det handlar om allt från misshandel till ren målvaktsverksamhet där kvinnans identitet används till tvivelaktiga ekonomiska affärer”.
För att ytterligare understryka att det är thailändska kvinnor och svenska män får vi så i Aftonbladet ännu en artikel, nu om Anna från Thailand (17 februari) med överskrift ”Vågade inte gå till polisen”. År 2000 slutade hon jobbet som städare på ett sjukhus i Bangkok och kom till Sverige för att leva med en svensk man. Och först var det bra och man fick en dotter tillsammans. Men hon började känna sig isolerad och fick veta att det blev för dyrt om hon skulle lära sig svenska. 2002 kom hon till kvinnojouren med strypmärken runt halsen och blåmärken på kroppen. Idag lever hon med en ny man. Mannen själv har hämtat sin fjärde kvinna från Thailand.
Så hittar jag en artikel i ÖC 17 februari ”Importfruar ofta fast i våldsrelationer” där man faktiskt har med en liten statistisk figur som visar var importfruarna kommer ifrån. Ja, och kan ni tänka er, inte var det bara från Thailand inte. Surprise, surprise! Vi har Irak, Somalia, Thailand, Turkiet, Iran, Serbien, Kina, Kosovo, USA och Eritrea, Ryssland, Syrien, Filippinerna, Afghanistan mm mm bland kvinnoexportörerna.

Peter sa...

Forts;
Corren inleder med att berätta om afrikanska Aisha som lockades till Sverige av en ”serieimportör” som snart utsatte henne för såväl misshandel som grovt sexuellt våld. ”Hon flydde till oss för ett år sedan men är nu tillbaka hos sin man och väntar ut de två åren som måste gå, säger Ann-Sofie Sterio på kvinnojouren i Borlänge som mött kvinnan”.
Östgöta Correspondenten har faktiskt en informativ artikel i ämnet. Trots att man anger att importfruar ”ofta” är fast i våldsrelationer. Av 13 696 kvinnor som kommit på snabb och etablerad anknytning har 552 sökt hjälp hos kvinnojourer. Och ”hon väntar ut de två åren som måste gå”? Ja, möjligheten finns också om äktenskapet misslyckats att åka hem? Det låter som om det blivit en mänsklig rättighet att stanna i Sverige. Och i och med den ”historiska migrationsöverenskommelsen” så har det väl det.
Missförstå mig inte. Varje kvinna som kommer hit med förhoppningar om ett tryggt liv tillsammans med en man, och sedan möter våld och förnedring, är en tragedi. Naturligtvis ska man göra allt för att förebygga detta. Och alla kvinnor lever inte under förhållanden där det är möjligt att åka hem heller.
Men nu kallas det alltså importfruar och har en otrevlig baksida. För några månader sedan skrev tidningarna om samma fenomen och då kallades det så vackert för kärleksinvandring.
Den här gången har Aftonbladet varit mycket noga med att överhuvudtaget inte nämna i sina artiklar att dessa importkvinnor till största delen kommer från Irak, Somalia, Thailand, Turkiet, Iran och Serbien m m.
När det handlar om misshandel, våld och utnyttjande av kvinnor då är det svenska män. När det gällde den s k kärleksinvandringen så var den så underbart mångkulturell? Då var allt så mysigt och gulligt och trevligt och kärleksfullt. Inte ett öga var torrt.
Jag gjorde en helt ovetenskaplig undersökning i min närhet om vilka man trodde dessa importfruar var.” Thailändskor gifta med svenskar” var svaret hos 100 % av de tillfrågade. Men av 13 696 kvinnor som kom år 2009 var 2 277 thailändare (både kvinnor och män i den här siffran). Det finns alltså 10 000 till att välja på. Så det kan inte bara vara thailändskor.
Jaha, vän av ordning får väl gå till Roksrapporten ”Fruimporten fortsätter.” Där man direkt kan konstatera att deras statistik lämnar en hel del övrigt att önska. Om man vill veta något om kvinnornas ursprungsland är detta vad som finns: ”2008 års siffror visade att några länder sticker ut när det gäller importkvinnornas hemländer: I topp låg Thailand varifrån mer än dubbelt så många kvinnor (36 st) kom jämfört med tvåan Ryssland (17 st) Därpå följde Irak, Iran och Filippinerna. Även 2009 var Thailand det vanligaste ursprungslandet. Av de 53 jourer som svarade på frågan om vilket land flest kvinnor kommer ifrån uppgav nära hälften (25 jourer) Thailand. 10 angav Iran som vanligaste ursprungsland, 9 Irak eller Ryssland”. (Roks rapport, Fruimporten fortsätter)
Alltså 2008 var det 36 thailändska av 515 kvinnor och 2009 25 thailändska av 552 kvinnor.

Peter sa...

”Begreppet fruimport används för att beskriva situationen när en svensk man inleder en relation med en utländsk kvinna i syfte att utnyttja henne – som arbetskraft eller hushållerska, för uppassning och sex”, enligt Roks.
”Både svenska och utländska män gör sig skyldiga till fruimport. Män med svensk bakgrund tar vanligtvis hit kvinnor från sydostasiatiska länder, som de träffat under resor eller via kontaktförmedlingar, medan män med utländsk bakgrund ofta gifter sig med kvinnor från sina hemländer som de mött under besök där”.(Roks rapporten)
I statistikdelen har Roks ett sammelsurium med hur många män som har svensk eller utländsk bakgrund. Man skulle här kunna tro att det är ungefär 50-50. Vilket jag inte alls tror på, utan att få se tillförlitliga siffror. Det Roks kallar statistik är inte mycket att skryta med. Det verkar helt enkelt inte som om varje kvinnojour för en tillförlitlig statistik? Sedan har vi också det Roks kallar serieimportörer. Vi får här läsa historien om en sådan. I debatten låter det som om det fanns ganska många. Då vill jag veta exakt hur många Roks träffat på.
Det går inte att ur Roks statistik få fram hur många svenska män det handlar om heller. Men jag roade mig med ett litet sifferexperiment för år 2008. Om man räknar dessa 36 thailändskor och lägger till alla 17 ryskor och till och med 20 (fiktiva) filippinskor så kommer vi trots det inte upp i mer än 73 kvinnor för svenska män? Jag utgår här från Roks egna ord att det är mest asiatiska kvinnor för svenska män.
Från min utsiktspunkt ser det ut att vara omkring 15 % svenska män? Hur går det här ihop sig? Själv hade jag faktiskt tippat på omkring 25 % svenska män. Dessutom hade bara 53 jourer svarat på den här frågan av 74 stycken år 2009. Varför har inte alla svarat? Vad är det här för skrattretande statistik?
Vad det här till en del handlar om är invandrade ”svenskar” eller deras giftasvuxna barn, som åker till hemlandet för att skaffa hustru alternativt man. Så därför har vi en stor del av denna invandring. Här överväger kvinnorna som kommer med 11 906 och männen är 7 914, när det gäller nyetablerade anknytningar. Jag utgår från att det är irakier, somalier och turkar mm mm som åker och hämtar fruar. Eller döttrar som ska giftas bort. En intressant detalj är hur många som åker till det land man flydde från och hämtar hem en hustru eller man. Framförallt gäller det irakier, somalier och afghaner? Hur är det egentligen med den fara man svävade i? Det är ju inte utan att man funderar på hur människor som flytt för sitt liv kan åka tillbaka för giftermål och semestrar?
Men vad har Aftonbladet för intresse av att vi tror att det bara är svenska män och thailändska kvinnor? Det är bara svenska män som våldför sig på kvinnor i deras artiklar, något annat framkommer aldrig. Det är nedvärderande för svenska män och thailändska kvinnor. Man väljer att förtiga en bra bit av sanningen, vilket numera är helt etablerat inom media. Baksidan av den omhuldade mångkulturen ska tydligen döljas till varje pris.

Peter sa...

Svenska män och ”svenska” män. För numera är alla svenska män. Det är fruktansvärt skamligt att hela tiden skriva om svenska män. Dessa svenska män som bara blir mer och mer våldsamma för varje år? Det är så skamligt mot alla de svenska män som aldrig lyft en hand mot en kvinna. Vi kanske kan börja med att ta reda på hur svenska dessa män egentligen är? Man har nämligen lite olika utgångspunkter när det gäller äktenskap och jämlikhet, de svenska och de ”svenska” männen. För att kunna tro på Roks och att det är 50 % svenska män vill jag se tillförlitliga siffror på det. Överhuvudtaget vill jag se siffror från Roks. Med tanke på att Wikipeda klassar Roks som kvinnoseparatistiskt (vad nu det är?) och radikalfeministiskt känns rapporten som en enögd betraktelse som media har anammat som den stora sanningen. Och jag har inga som helst illusioner att de svenska männen allihop skulle vara några skinande helgon. Men jag tror inte på Roks proportioner. Till att börja med. Se till att ni skaffar tillförlitlig statistik så får vi se hur det egentligen ser ut.
Dessutom har media och feministerna hamrat in att alla kvinnor är offer. Kvinnor och utlänningar har alltid offerstatus i Sverige. Tanken att en kvinna skulle kunna gifta sig med en man och dumpa honom, för ett uppehållstillstånd, verkar aldrig ha föresvävat en journalist? Det är en slags perverterad rasism och förminskning av icke-svenskar att tro att utländska kvinnor inte förstår någonting och är ständiga offer.En kvinna som vill ha ett bättre liv och erbjuds det av en man, tar emot det, och sedan vill hon kanske inte ha honom de där två åren. Hur lätt är det då inte att ta reda på att våld utgör en grund för att få stanna här? Kanske man redan vet det innan man åker. Kanske hjälper socialen och kvinnojouren till med lägenhet och annat om man är ett offer? Men alla tycks köpa Roksrapporten rakt av.
Kan man få se ett reportage om män som blivit lurade av utländska kvinnor, eller svenska kvinnor som tar hit unga män? Eller ett balanserat reportage om fruimport med research bakom. Och en godtagbar statistik.
Roks är alltså kvinnoseparatistiskt och radikalfeministiskt. Vad jag förstår innebär det riktig hardcore feminism. Män är talibaner och djur. Och det lustiga är att denna rörelse som alltså kallar sig feministiskt inte har ett enda ord att säga om muslimska män och den kvinnosyn som därav följer?? Vi har ju denna underbara kärleksinvandring och med den följer också tvångsäktenskap och barnäktenskap och män som åker till sitt hemland för att gifta sig med en kvinna av den rätta sorten. Och den rätta sortens kvinna kan inte ens stava till jämlikhet mellan könen eller ens tänka sig ha en egen mening om någonting. Man slänger över henne ett skynke och dumpar henne i köket. Det hade varit intressant att få Roks syn på den saken. För att inte tala om utländska mäns överrepresentation vid våldtäkter och kvinnovåld. Konstigt nog har jag aldrig hört kvinnorörelsen andas en stavelse om det?
En kvinnorörelse som inte säger ett ord om muslimska kvinnors villkor i Sverige, eller utomeuropeiska mäns överrepresentation vid kvinnovåld och våldtäkter är helt enkelt överspelad, bortfintad och oskadliggjord.

Jakob sa...

Vilket totalt ordbajseri.
Jag är gift och har barn med en thai kvinna.
Pga sådana människor som dig (skriver och tycker till skarpt om något de inte har kunskap i eller fullt begriper), vill jag hellre uppfostra min dotter i Thailand än i Sverige.
Att folk verkligen kan gå och tänka att hennes mamma är en "importfru"?

Är du oförstående i konsekvenser av din kategoriserande skrift?